O noua solutie pentru prelucrarea volumelor mari de date de la HP


HP HAVEn       HP a anuntat extinderea portofoliului de solutii pentru volume mari de date (”big data”), care permite companiilor sa obtina informatii valoroase din datele proprii si livreaza rezultate in timp real.

Conform unei cercetari realizate in numele HP, anul acesta aproape 60% dintre companiile care au participat la studiu vor investi circa 10% din bugetele pentru inovatie in solutii pentru volumele mari de date. In acelasi timp, studiul arata ca initiativele privind volumele mari de date au esuat in cazul a peste o treime din companii. Portofoliul imbunatatit al HP livreaza serviciile si solutiile necesare pentru a facilita implementarea cu succes a acestor initiative si a permite organizatiilor sa gestioneze avantajos volumul, varietatea, viteza si vulnerabilitatea in continua crestere ale datelor care pot cauza esecul acestor initiative.

HP a lansat solutia HAVEn, o platforma analitica pentru volume mari de date, care ajuta companiile sa foloseasca in avantajul lor aceste volume utilizand software-ul, echipamentele hardware si serviciile de analiza HP pentru a crea noua generatie de aplicatii si solutii optimizate pentru analiza.

”Volumele mari de date permit organizatiilor sa valorifice in timp real totalitatea informatiilor pe care le detin, atat pe cele interne, cat si pe cele externe. Aceste volume determina necesitatea de a lua decizii intr-un timp foarte scurt, ceea ce conduce la modalitati inovatoare de a sprijini clientii si societatea”, a spus George Kadifa, Vicepresedinte executiv, Software, HP.”Atat platforma, cat si portofoliul de produse ale HP ajuta clientii sa valorifice potentialul volumelor mari de date.”

HP asigura o platforma care unifica indicii analitici pentru volumele mari de date

Solutia HAVEn combina tehnologiile consacrate ale HP Autonomy, HP Vertica, HP ArcSight si HP Operations Management cu initiative cheie din industrie, cum este Hadoop, permitand clientilor si partenerilor:

  • Sa evite necesitatea achizitionarii de solutii si produse provenind numai de la anumiti vendori , oferind o arhitectura deschisa, compatibila cu o varietate de instrumente pentru indicii analitici.
  • Sa-si protejeze investitiile cu ajutorul unei  varietati de tehnologii de virtualizare.
  • Sa obtina rapid castiguri cu solutiile hardware cu un grad mare de optimizare.
  • Sa valorifice 100% informatiile, inclusiv pe cele structurate, semistructurate si nestructurate, prin intermediul portofoliului HP, care include peste 700 conectori disponibili prin platforma HAVEn.

De asemenea, HP si-a extins portofoliul de solutii pentru volumele mari de date cu noi functionalitati care ii ajuta pe clienti sa construiasca si sa opereze astfel de solutii.

HP ajuta clientii sa deblocheze date ascunse si sa foloseasca in avantajul lor informatiile obtinute

HP Operations Analytics este prima solutie integrata pentru indicii analitici pentru volume mari de date, construita pe platforma HAVEn. Solutia livreaza informatii valoroase cu privire la toate aspectele organizationale de ordin tehnologic, astfel incat companiile sa poata livra servicii de o calitate superioara. Solutia permite organizatiilor sa consume, sa administreze si sa analizeze eficient un flux masiv de date operationale tehnologice dintr-o varietate de produse HP, inclusiv HP ArcSight Logger si portofoliul HP Business Service Management, precum si din surse terte.

HP Enterprise Services a introdus solutia HP Actionable Analytics Services care ii ajuta pe clienti sa imbunatateasca gradul de implicare al consumatorilor si sa accelereze valorificarea oportunitatilor de piata identificate. Aceste solutii permit clientilor atat sa implementeze indicii analitici si sa extraga informatii valoroase ascunse in volumele  mari de date, cat si sa eficientizeze procese organizationale cheie, precum cele referitoare la ofertele pentru consumatori, achizitii, lantul de distributie si inventare.

HP ii ajuta pe clienti sa porneasca  in calatoria catre ”big data”  

Divizia HP Technology Services a HP si-a extins solutia Big Data Consulting Practice pentru a ajuta companiile sa implementeze cu succes solutiile pentru volumele mari de date si pentru a asigura performanta optima a infrastructurii IT si sprijinul necesar pentru cerintele referitoare la gestionarea volumelor mari de date. Noile oferte includ solutii pentru Strategia si Arhitectura IT si Infrastructura sistemului si Serviciile de protectie care ii ajuta pe clienti sa-si alinieze infrastructura IT si obiectivele organizationale si sa obtina conformitatea cu standardele industriei si regulamentele guvernamentale.

De asemenea, HP a anuntat alte doua produse utile pentru parcursul acestei calatorii:

  • HP Vertica Community Edition—  un software care poate fi descarcat gratuit si care livreaza functionalitatile solutiei HP Vertica Analytics Platform Enterprise Edition, fara obligatii sau limite de timp, permitand clientilor sa analizeze pana la 1 terabit de date inainte de a achizitiona o solutie pentru intreaga organizatie.
  • HP Autonomy Legacy Data Cleanup— o solutie pentru gestionarea informatiilor care ii ajuta pe clienti sa analizeze datele traditionale, sa diminueze costurile si sa reduca riscurile, valorificand volumele mari de date. Cu aceasta solutie, organizatiile pot accesa, intelege, clasifica si indeparta in siguranta datele neactuale si inutile, retinand acele date considerate valoroase pentru aplicatiile de productie.

Bucuresti, 17 iunie 2013 – HP Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.