Aplicatia Clueful, retrasa de Apple din AppStore, revine sub forma unei platforme web


              Clueful, software-ul de securitate care ajuta posesorii de iPhone sa recunoasca aplicatiile ce incalca intimitatea, se intoarce. Clueful – ’the web app’ este o platforma web ce emuleaza aplicatia lansata initial pe sistemul de operare iOS si retrasa din App Store, in urma deciziei Apple. Bitdefender confirma astfel intentia de a-si extinde portofoliul de produse pentru monitorizarea privilegiilor aplicatiilor.

Disponibil gratuit pe http://www.cluefulapp.com, noul Clueful adauga functionalitati extinse, utilizatorii putand sa verifice gratuit online, toate privilegiile aplicatiilor pe care le au deja pe iPhone sau pe care intentioneaza sa le instaleze. Astfel vor putea fi identificate soft-urile neglijente cu parolele sau cu datele de autentificare, cele care urmaresc nemotivat locatia posesorilor de iPhone, citesc si utilizeaza lista de contacte sau calendarul ori epuizeaza bateria telefonului. De asemenea, utilizatorii vor putea sti dinainte ce aplicatii le afiseaza reclame si care le monitorizeaza comportamentul de utilizare a telefonului.   In afara de informatiile disponibile pe site, utilizatorii pot adauga comentarii despre experienta proprie cu programele software dezvoltate pentru iPhone.

’’iPhone-ul este un dispozitiv extrem de personal, pentru ca stocheaza volume foarte mari de informatii private valoroase pentru cei care stiu sa le monetizeze. O aplicatie cu facilitatile Clueful este mult prea utila si furnizeaza informatii mult prea importante pentru utilizator a sta departe de public. Vom reveni curand si cu alte vesti legate de Clueful’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Researcher la Bitdefender.

Liderul pietei locale de solutii antivirus va continua sa lucreze cu Apple pentru a aduce aplicatia Cluful initiala din nou in App Store.

BUCURESTI, 27 august 2012Bitdefender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.