COSMOTE Romania isi mareste cota de piata in primul semestru din 2012


  • 25% cota de piata
  • EBITDA creste cu 36%
  • Veniturile din servicii cresc cu 1%
  • ARPU creste cu 4%
  • Baza de clienti 3G creste cu 113%
  • Crestere de 32% a bazei de clienti business *

COSMOTE Romania anunta rezultatele financiare pentru primul semestru al anului fiscal 2012, incheiat la 30 iunie 2012, conform indicatorilor de performanta raportati astazi de catre OTE Group.

In pofida climatului economic dificil si a scaderii tarifelor de interconectare, in primul semestru din 2012 COSMOTE Romania a continuat cresterea cotei de piata, reusind sa isi imbunatateasca performanta financiara pentru toti indicatorii principali: EBITDA, venituri si ARPU. In plus, COSMOTE Romania si-a mentinut cresterea bazei de clienti business, ca urmare a ofertelor corporate personalizate pe care compania le-a creat pentru acest segment. Astfel, in primul semestru din 2012, segmentul business a crescut cu 32% fata de aceeasi perioada a anului 2011. Nume importante, printre care ROSEGUR SA, s-au alaturat portofoliului de parteneri de business ai companiei.

La finalul lui iunie 2012, numarul total de clienti ai COSMOTE Romania a ramas stabil, la 6,4 milioane, din care 23,6% reprezinta proportia abonatilor. Extinderea constanta a bazei de abonati si a segmentului business, precum si performanta foarte buna in acest sector, au generat o crestere semnificativa a veniturilor. Compania si-a majorat baza de clienti 3G cu 113%, comparativ cu prima jumatate a lui 2011.

EBITDA (castiguri operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a crescut cu 35,8% in S1 2012 comparativ cu perioada echivalenta a anului trecut. In T2 2012 versus T1 2011, EBITDA a crescut cu 28,8%, reflectand introducerea de oferte adaptate nevoilor clientilor si eficienta operationala. Marja EBITDA a fost de 23,8% in primul semestru din 2012, urcand cu 5,5 puncte procentuale fata de prima jumatate a lui 2011, in timp ce in T2 2012 marja EBITDA a COSMOTE Romania a crescut cu 5,8 puncte procentuale fata de T1 2011, ajungand la 25,6%.

Veniturile din servicii au crescut cu 1% in S1 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile totale ale primului semestru din 2012 au atins valoarea de 231,1 milioane Euro, inregistrand o crestere de 4,4% versus S1 2011.

ARPU (venitul mediu per utilizator) pentru S1 2012 a crescut cu 4% comparativ cu S1 2011, datorita lansarii unor oferte competitive, orientate spre nevoile specifice ale clientilor.

COSMOTE Romania si-a continuat parcursul pozitiv si in prima jumatate a acestui an, in pofida competitiei stranse, a scaderii tarifelor de interconectare, a mediului economic imprevizibil si a investitiilor in reteaua broadband si in serviciile de date. Compania si-a crescut profitabilitatea EBITDA, veniturile si ARPU, de la un an la altul. In plus, cresterea puternica si sustinuta a segmentului corporate consolideaza pozitia COSMOTE pe piata. Ca o confirmare a preocuparii noastre de a deveni operatorul preferat pe segmentul smartphone, volumul de telefoane inteligente vandute a crescut cu 150% in primul semestru din 2012, comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Toate aceste realizari ne confirma faptul ca am primit din partea clientilor nostri recunoasterea indeplinirii angajamentului asumat, acela de a face telefonia mobila accesibila tuturor romanilor”, a declarat Konstantinos Apostolou, Chief Financial Officer COSMOTE Romania.  

 COSMOTE Romania investeste constant in dezvoltarea lantului sau de distributie nationala, care consta, la finalul lunii iunie 2012, in aproximativ 560 de puncte de vanzare in intreaga tara.

Cu o cota de piata in crestere, ajunsa in prezent la 25%, COSMOTE Romania va continua sa isi consolideze pozitia pe segmentele broadband si business. Extinderea si dezvoltarea retelei, precum si imbogatirea portofoliului de produse si servicii vor ramane, de asemenea, prioritare pentru companie.

 In S1 2012, OTE Group a furnizat servicii de telecomunicatii pentru aproximativ 20,4 milioane de clienti din Europa de Sud-Est.

*Nota: cifrele corespund primului semestru din 2012 comparativ cu aceeasi perioda a anului trecut.

Bucuresti, 9 august 2012 – COSMOTE Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.