30% dintre utilizatori isi stocheaza parolele pe smartphone


          Conform unui studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab in luna mai 2012, 30% dintre utilizatori stocheaza pe smartphone informatii confidentiale, inclusiv parole de la conturile retelelor sociale si de la alte servicii online. Studiul, la care au participat 11.000 de respondenti din intreaga lume, dezvaluie si alte tendinte in utilizarea telefoanelor mobile inteligente si a tabletelor.

Nu mai este o surpriza faptul ca agenda telefonica si arhiva SMS reprezinta cele mai frecvente locuri in care utilizatorii stocheaza informatii. 50% dintre posesorii de smartphone-uri folosesc dispozitivele mobile pentru a pastra fisiere foto si video personale. 21% dintre respondentii la studiu stocheaza in memoria telefonului informatii confidentiale, precum numerele cardurilor de credit sau datele de autentificare la conturile bancare. Pentru utilizatorii de tablete, aceast numar este si mai mare, adica 28%, ceea ce dezvaluie faptul ca smartphone-urile si tabletele sunt tot mai frecvent folosite in rolul de computer traditional.

Dispozitivele mobile sunt foarte des utilizate ca platforme pentru jocuri: 52% dintre posesorii de iPad si 51% dintre cei care folosesc alte tablete instaleaza jocuri pe acestea. Cifrele corespund procentajelor de utilizatori care practica gaming-ul pe smartphone-uri, exceptie facand posesorii de Blackberry – numai 34% dintre ei afirma ca utilizeaza platforma pentru jocuri online.

Tabletele sunt foarte populare printre iubitorii de carti in format electronic (e-books), 47% dintre persoanele participante la studiu spun ca utilizeaza aceste dispozitive pentru a citi. De asemenea, 45% dintre utilizatori stocheaza e-mail-uri pe smartphone-uri si tablete, in timp ce 35% dintre tablete sunt folosite pentru corespondenta legata de serviciu.

Studiul confirma faptul ca majoritatea utilizatorilor nu vad o diferenta foarte mare intre un PC traditional si un dispozitiv mobil. De obicei, acestia realizeaza pe telefon sau tableta activitati importante, precum accesarea conturilor bancare pentru plati online. Asadar, pentru a asigura protectia si integritatea datelor stocate pe toate dispozitivele, utilizatorii sunt sfatuiti sa foloseasca o suita de securitate universala, precum Kaspersky ONE, care poate fi instalata pe majoritatea platformelor de operare populare, atat mobile, cat si desktop.

Raportul complet al studiului realizat de O+K Research este disponibil aici:

http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/kaspersky-lab_ok-consumer-survey-report_eng_final.pdf

 Bucuresti, 9 august 2012  Kaspersky Lab Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.