Un compact pe care vi-l recomand – Canon PowerShot SX40 HS


           Sa precizam inca de la ineput nu va fi un review. Imi cunosc limitele si la ce nu ma pricep nu ma bag, sunt altii care cu asta se ocupa (foto), se pricep si sunt profesionisti. Eu sunt doar un amator pasionat de calatorii si fotografii. De cativa ani in aceste calatorii ma insoteste pe langa iubita (evident) si un compact de la Canon in general din seria PowerShot, cel anterior SX120 IS de care am fost multumit a facut impreuna cu mine cateva zeci de mii de km si vreo 30.000 de poze. De ce Canon? Eu is mai traditionalist si la mine aparatul foto e Canon sau Nikon, desigur ar mai fi Leica, dar nu ma prea pot apropia de asa ceva din cauza pretului. Iar la compacte parca un pic mai bun e Canon-ul decat Nikon-ul, si nu in ultimul rand din obisnuinta. Cu Canon m-am obisnuit imi place meniul logic si simplu si am fost multumit de cele 2 modele dinaintea SX40 HS-ului.

De ce compact si nu un DSLR? E o polemica lunga in care n-as intra, doar pe scurt imi spun parerea.

Pe scurt: decat un DSLR entry level cu obiectiv de kit (cel cu care se vinde 18-55 parca) mai bine un compact dotat cu zoom bun si stabilizator. Cum nu castig bani din fotografiat si calatoriile nu sunt calatorii foto ci de placere, unde  admiram privelistea, savuram clipa, si mai facem si poze un DSLR cu vreo 2 obiective de schimb (minim, ca altfel nu te descurci) m-ar incurca. E vorba de greutate, de timp cat necesita niste setari ca lumea, si nu in ultimul rand de bani, desigur unele poze ar fi de o calitate net superioara, dar nu prea te mai poti plange nici cu calitatea unui compact bunicel din gama 1.200-2.000 de RON. Iar avanatajele? E mai mic, mai usor, are un superzoom de 35x la SX 40, cu stabilizator bun, cu procesor rapid care permite si fotografiere la ISO ridicat (3200) cu zgomot mic, nu ai de carat obiective dupa tine, schimbatul necesita timp, intra praf etc. Deci pentru mine acest Canon PowerShot SX40 HS mi se potriveste ca o manusa, il folosesc in general pe semiautomat (P, Av sau Tv), ocazional chiar pe full manual (M) si cand chiar e pretios momentul si pe Automat, unde chiar se descurca bine.

Caracterisitci:

• Zoom ultra-grandangular de 35x cu USM (motor ultrasonic), equivalent to a focal length of 24-840mm
• Stabilizator de imagine (4.5 trepte) IS inteligent
• Sistem HS (12,1 MP) cu DIGIC 5
• Filmare Full HD (1028p, 24fps), HDMI
• LCD cu unghi variabil de 6,8 cm (2,7″), EVF
• Inteligent automat, Nivel de alb pentru zone multiple
• Fotografiere in rafala de inalta calitate (10.3 frames per second)
• Moduri manuale
• Asistenta la incadrarea cu zoom
• Gama de accesorii

Eu l-am cumparat acum 3 saptamani la pretul 1.990 lei, dar o veste buna acum SX 40 HS-ul  il puteti achizitiona la doar 1.699,00 lei (TVA inclus). Desigur nu-mi pare rau, ca am primit cadou si o imprimanta foto 10×15 Canon Selphy CP-800 Neagra, si am facut intretimp sute de fotografii 🙂

Daca nu sunteti din Bucuresti sau chiar si daca sunteti dar stiti exact ce vreti si sunteti mai comozi puteti comanda direct de pe site, ajunge rapid si fara probleme.

Imi place la el in primul rand calitatea fotografiilor, viteza de reactie, procesorul Digic 5 isi face treaba foarte bine, ca ies poze bune si la lumina slaba cu ISO ridicat fara prea mult zgomot, designul/forma foarte aseamanatoare de un DSLR (desi nu-mi doresc sa para altceva decat ce ii), autonomia de aprox. 500 de poze, practic cu inca o baterie de rezerva poti linistit sa pornesti la un city break fara a mai lua incarcatorul, posibilitatea de a accesoriza cu filtre si cu parasolar.

Ce nu-mi place, sau ar putea fi mai bun: e displayul care desi e rabatabil ceea ce e bine, ar putea fi un pic mai mare si cu rezolutie mai buna, dar in general folosesc vizorul, si cat sa-mi dau seama daca a iesit poza OK e suficient, si cam atat, altceva n-am gasit.

La pretul asta sfatul meu e sa nu stati pe ganduri, nu prea o sa mai scada, la orice produs nou dupa 3-5 luni scade pretul la nivelul pe care isi va mentine mult si bine, cel putin asa-i la telefoane si cred ca si la aparatele foto.

Cateva poze din ultimele 2 saptamani aveti aici in galerie sub articol.

12 responses to “Un compact pe care vi-l recomand – Canon PowerShot SX40 HS

  1. Pingback: Sony a lansat azi trei aparate foto noi: Alpha 99, Nex 6 si Nex 5R | Z0ltan77

  2. Pingback: Making of Beauty & Glamour Photography cu Simion Buia | Z0ltan77

  3. Pingback: Superzoom-ul de la Sony – Impresii Sony DSC HX300 | Z0ltan77

  4. Pingback: In cea mai frumoasa capitala europeana cu cel mai compact superzoom de calatorie Sony HX50 | Z0ltan77

  5. Pingback: Meritam si noi o scurta vacanta | Z0ltan77

  6. Pingback: Primul concurs cu Táltos – Road Grand Prix | Z0ltan77

  7. Pingback: Sony Alpha 6000, companionul meu de calatorii pentru urmatorii 2-3 ani | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.