Sony a lansat azi trei aparate foto noi: Alpha 99, Nex 6 si Nex 5R


            In aceasta seara Sony intr-un ambient nobil la  Centrul de Echitatie Baneasa a lansat trei aparate foto noi: Alpha 99, Nex 6 si Nex 5R, eveniment organizat impecabil de catre SmartPoint. Sony asa cum il stim e un brand premium, astfel ca si aceste noi aparate se adreseaza unui  public mai select, e un produs ”aspirational” cum a declarat insusi Lucian Radulescu, Country Manager Sony  Romania si Molodova. Tot el a mai declarat ca piata locala de camere foto a crescut cu 25% fata de anul trecut, iar vanzarile de mirrorles s-au tripla.

Cunoscutul fotograf Dinu Lazar a prezentat mai in detaliu cele 3 modele noi Nex 6, Nex 5R si varful de lance full frame-ul Alpha 99.

Nu intru acum in detalii, maine voi pune si comunicatele de presa cu toate detaliile tehnice, va spun doar despre preturi:

Sony A99  (body) va avea un pret de cca 2800 Euro (TVA inclus), iar modelele NEX se vor comercializa in kit cu obiectivul 18-55mm f/3.5-5.6 la 950 de Euro pentru NEX-6 si 750 de euro pentru NEX-5R. Alpha 99  si NEX-6 vor ajunge pe rafturile magazinelor in luna Noiembrie, iar  NEX-5R se va putea achizitiona incepand de la sfarsitul acestei luni.

Dupa prezentari a urmat si testarea propriu zisa in 2 etape: prima etapa a fost o demonstratie de echitatie unde am putut testa modul de rafala a aparatelor (10 cadre/secunda) iar in a doua etapa am avut ocazia sa facem portrete cu fotomodele. Cateva imagini de la eveniment (precizez ca facute cu Canon-ul meu, cele cu Sony inca n-au sosit, astept sa fie trimise) gasiti in galeria de sub articol si daca vreti si mai multe aici.

Am butonat Nex 6 si Nex 5R si asa ca prima impresie e foarte rapid, focalizeaza si trage in rafae foarte repede, e usor si meniul e intuitiv, poti folosi ori touchscreen-ul ori butoanele clasice, ori combinand.

Iar Alpha 99, va ajunge cu siguranta la Calin Stan, pe a carei pereri putem sa ne bazam in materie de foto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.