Serie neintrerupta de victorii pentru produsele Kaspersky Lab in testele finale din 2011


      Kaspersky Lab a incheiat anul 2011 cu rezultate remarcabile in testele independente la care au participat produsele companiei. Pe langa distinctia „Produsul Anului”, primita din partea AV-Comparatives pentru rezultatele obtinute de Kaspersky Anti-Virus si Kaspersky Internet Security in toate evaluarile de anul trecut, Kaspersky Lab s-a aflat in fata competitorilor si in testele derulate de alte laboratoare celebre de evaluare, precum AV-Test.org, Virus Bulletin si publicatii ca PC Security Labs sau Computer Bild.

Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, solutia de securitate endpoint pentru companii, impreuna cu suita Kaspersky Internet Security 2012 au obtinut certificarea VB100, dupa ce au fost evaluate de catre Virus Bulletin, alaturi de alte 60 de produse de securitate. In toate cele trei teste care au contribuit la atingerea scorului final necesar certificarii, ambele suite Kaspersky Lab au inregistrat performante maxime: testul de scanare la cerere (100%), testul de scanare la accesarea unei aplicatii (100%) si testul „clean-set” (100%), unde numarul rezultatelor fals-pozitive raportate a fost zero. Detalii despre evaluarea comparativă VB100 pot fi accesate aici, iar informatii despre metodologia de analiza se regasesc aici.
Aceleasi produse, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows si Kaspersky Internet Security 2012 au obtinut cele mai bune rezultate in testele AV-Test.org, institutul independent de securitate IT. Cele doua solutii de securitate au atins scorul de 17 (dintr-o medie de 13,2), respectiv 17,5 (dintr-o medie de 13,4). Evaluarea a constat in mai multe probe, inclusiv teste privind eficienta detectarii si inlaturarii malware-ului, numarul rezultatelor fals-pozitive raportate, precum si nivelul de utilizare a resurselor sistemului.
Computer Bild, una dintre cele mai populare publicatii IT din Europa, a acordat Kaspersky Internet Security 2012 distinctia „Best Consumer Security Software Product”. In cadrul evaluarii conduse de Computer Bild, suita Kaspersky Lab a fost singura care a neutralizat toate programele periculoase active pe un sistem infectat. De asemenea, KIS 2012 a obtinut cele mai bune rezultate si in testele care simulau situatii din viata reala, blocand cu eficienta toate categoriile de malware care incercau sa se infiltreze in sistem.
Nu in ultimul rand, Kaspersky Mobile Security 9, suita de securitate pentru telefoane mobile inteligente, a obtinut cinci stele din cinci posibile in evaluarea condusa de PC Security Labs, singurul laborator de testare din China, care s-a alaturat Anti-Malware Testing Standards Organization.
„Importanta rezultatelor atinse de produsele noastre in aceste teste independente nu poate fi subestimata”, spune Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer la Kaspersky Lab. „Daca am compara aceste rezultate cu cele obtinute intr-o competitie sportiva, ar fi exact ca o situatie in care noi am castigat toate medaliile de aur de la Jocurile Olimpice. Unul dintre cele mai importante obiective ale noastre este sa avem cele mai bune rate de detectie, deoarece, intr-o lume in care zeci de mii de mostre noi de malware apar zilnic, nimeni nu isi poate permite sa rateze una dintre amenintarile serioase. Desi am obtinut rezultate extraordinare in testele independente, vom continua sa ne perfectionam produsele de securitate”, incheie Grebennikov.

Bucuresti, 27 ianuarie 2012 – Kaspersky Lab Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.