Navigare mai precisa cu noile telefoane Sony


       Pe langa sistemul american GPS telefoanele Sony folosesc si sistemul rusesc de satelite GLONASS. Mai multi sateliti inseamna pozitionare mai precisa si navigare mai sigura.

Sony a declarat ca toate  modelele noi de Xperia vor folosi si sistemul rusesc de navigare GLONASS. E  veste buna pentru cei care viseaza la reusitele modele de Xperia S si Xperia U, dar Sony a precizat ca si modelele existente pe piata: Xperia arc, Xperia arc S, Xperia ray, Xperia neo, Xperia pro, Xperia PLAY, Xperia active si Live with Walkman vor primi acest update.

Majoritatea smartphone-urilor care folosesc doar sistemul GPS pentru navigare “vad” doar 31 de sateliti (maxim), cei care folosesc GPS + GLONASS sunt “vazuti” de 31+24 deci 55 de sateliti, astfel telefonul gaseste mai rapid pozitia noastra si poate furniza date mai precise despre pozitia noasta si in locuri dificile in mijlocul junglei de beton.

Nu doar Sony foloseste GLONASS, si Apple, Nokia, Samsung si Motorola au modele care folosesc sistemul combinat de GPS+GLONASS pentru o localizare mai rapida si precisa.

Sursa: Technet

One response to “Navigare mai precisa cu noile telefoane Sony

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.