Se ingrasa si paginile web


        Marimea medie a unei pagini web a crescut de la 626 kB la 784 kB in decursul unui singur an conform celor de la royalpingdomon.

Asta inseamna o crestere de aprox. 25% intr-un singur an  si continuand acest trend in 5 ani marimea media ar putea ajunge la 2,4 Mb! Si subliniez ca e vorba de marimea medie, ca se gasesc deja si acum site-uri mult mai “grase”.

Dar de unde vin acesti kB-i in plus? Daca ne uitam atent pe graficon constatam ca pe langa poze care s-au “ingrasat” si ele cu 21,2% (aici sunt de vina clar cei care publica ca o poza publicata pe un website nu trebuie sa fie de marime gigantica ca nimeni nu intentioneaza sa imprime mesh-uri sau bannere din el) au crescut semnificativ in dimensiuni continuturile JavaScript, deoarece developeri rezolva tot mai multe prin ele.

Si de ce e problema marimea? Ca surfer-i care nu au toti viteze halucinante de net daca se incarca greu o pagina isi pierd rabdarea si sunt sanse mari sa “navigheze mai departe” pe alte pagini mai suple. De aceea programatorii de la Google, Mozilla, Apple, Microsoft si altii optimizeaza cat pot motoarele de JavaScript.

Deci pe langa alte aspecte cei care detin site-uri trebuie sa aiba in vedere si acest aspect al marimii site-ului, un site greoi devine dezavantajos.

Daca cineva e curios cat de repede se incarca o pagina web (poate chiar al lui 🙂 ) poate incerca aici, sau cine vrea informatii si mai detaliate chiar aici.

One response to “Se ingrasa si paginile web

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.