Amadeus si Visa CyberSource isi unesc fortele pentru a combate fraudele in industria de calatorii


Acordul dintre cele doua companii confera ecosistemului global de turism capacitatea de a furniza autentificarea consistenta a clientilor (Strong Customer Authentication) si de a oferi protectie impotriva fraudelor, fara a afecta experienta de plata.

Noua tehnologie combina abilitatile CyberSource de plata, autentificare si gestionare a fraudelor, sustinute de un volum mai mare de date si de invatare automata avansata (Advanced Machine Learning).

Banca Centrala Europeana estimeaza ca Europa este afectata anual de fraude cu carduri online in valoare de 1,3 miliarde de euro. Acesta este motivul pentru care directiva Payment Services Directive 2 (PSD2) si standardele tehnice de reglementare (Regulatory Technical Standards – RTS) aduc ceea ce este cunoscut sub numele de Strong Authentication Client (SCA). Acesta va introduce autentificarea in doi factori pentru majoritatea platilor electronice efectuate in Spatiul Economic European (European Economic Area – EEA). In acest context, Amadeus a colaborat cu CyberSource, platforma de administrare a platilor Visa, pentru a oferi industriei globale de turism o gama de functii avansate de gestionare a fraudelor si a platilor.

Pregatirea pentru autentificarea securizata a clientilor

Din start, aceasta colaborare va ajuta agentiile de turism sa se pregateasca pentru SCA, sa reduca riscul de frauda si sa minimizeze impactul potential asupra experientei clientilor al introducerii autentificarii in doi factori.

RTS prevede ca, pentru majoritatea tranzactiilor de plata electronica din EEA, platitorul va trebui sa isi dovedeasca identitatea folosind cel putin doua dintre tehnicile de mai jos:

  • Ceva ce platitorul stie (de exemplu, codul PIN)
  • Ceva ce are platitorul (de exemplu, cartela SIM sau dispozitivul mobil)
  • Ceva care este platitorul (de exemplu, amprenta)

Pentru a sprijini cerintele SCA, solutia de autentificare CyberSource 3-D Secure (3DS) 2 este integrata cu platforma de plata a Amadeus. 3DS 2 include imbunatatiri semnificative care pun bazele pentru ca agentiile de turism si partenerii lor din zona bancara sa sustina SCA, fara a sacrifica o experienta de plata rapida si simpla. Mai exact, 3DS 2 inseamna:

  • Agentiile de turism si bancile implicate in procesele de plata pot schimba in mod semnificativ mai multe date, ceea ce sustine evaluari imbunatatite ale riscurilor. Acest lucru poate ajuta la reducerea cazurilor in care calatorilor li se solicita sa utilizeze autentificarea cu doi factori, ceea ce inseamna interactiune redusa la efectuarea platilor;
  • Suport nativ pentru autentificarea in aplicatie pe dispozitivele mobile (cu 3DS 2.2);
  • Posibilitatea de a solicita derogari specifice incluse in cerintele SCA (furnizate cu 3DS 2.2).

Justin Fraser, Head of CyberSource Europe, a comentat: „Industria turistica, la fel ca multe alte industrii, se confrunta cu o noua era modelata de noile tehnologii si reglementari. Aceasta este insotita de cererile in schimbare ale consumatorilor, care se asteapta sa interactioneze si sa tranzactioneze cu usurinta. Este esential sa oferim o experienta de plata perfecta, respectând in acelasi timp noile cerinte de reglementare si oferind un management eficient al autentificarii si fraudelor. Comerciantii de calatorii care dispun de tehnologia potrivita vor fi intr-o pozitie mai solida pentru a optimiza derogarile din SCA, pentru a gestiona fraudele si, in cele din urma, vor satisface asteptarile calatorilor pentru plati simple si sigure.”

Bart Tompkins, Managing Director, Payments, Amadeus, a adaugat: „Intr-o lume in care platile sunt din ce in ce mai mobile si calatorii se asteapta sa plateasca cu un singur clic, este esential pentru comercianti sa aiba permanent in atentie experienta generala atunci când implementeaza SCA.” El a continuat: „Colaborând indeaproape cu echipa CyberSource, ne-am angajat sa oferim beneficiile noului protocol 3DS 2 prin solutiile noastre si ecosistemului extins de turism – punând bazele unei autentificari in doi factori simple si eficiente, valorificând inovatii precum biometria.”

Imaginea de ansamblu

In cadrul ofertei Amadeus Payments, o serie de solutii CyberSource de gestionare a platilor, fraudelor si a autentificarii vor fi puse la dispozitia ecosistemului global de turism.

Depistarea adecvata a fraudei ajuta la asigurarea comerciantilor de calatorii ca pot urmari diverse derogari in conformitate cu SCA, ceea ce ii pune intr-o pozitie superioara in mediul concurential. Capacitatile CyberSource de gestionare a fraudelor sunt sustinute de informatii de invatare automata din miliardele de tranzactii Visa si CyberSource derulate anual, pentru o mai mare acuratete si detectarea timpurie a fraudelor, precum si serviciile de autentificare a consumatorilor oferite de catre CardinalCommerce.

Bucuresti, 10 octombrie 2019 – Amadeus & Visa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.