Samsung sarbatoreste primii 50 de ani de istorie cu lansarea Samsung QLED 2019 in Romania si al unui pachet de 8 beneficii asociate


Samsung Electronics a lansat in Romania noua gama QLED 2019, in cadrul unui eveniment Samsung Fusion Art, in care a sarbatorit si primii 50 de ani de istorie Samsung. In cadrul evenimentului, invitatii au avut ocazia de a interactiona direct cu produsele din noua gama, o serie de televizoare 8K si 4K cu diagonale diverse.

Primii 50 de ani de istorie Samsung TV

Samsung a lansat in 1998 primul televizor digital, pentru ca, aproape 10 ani mai tarziu, sa produca primul TV cu tehnologia LED. In 2013, compania a introdus primul televizor curbat, iar in urma cu trei ani primul televizor cu panel de 10 biti Quantum Dot.

„Din 1969, cand a fost produs primul televizor Samsung, am parcurs un drum marcat de o multitudine de inovatii si premiere globale, iar toate aceste realizari au ajuns sa fie recunoscute la nivel global. Astfel, in prezent, Samsung este in top 10 branduri din lume, lider in industria de tehnologie, iar de 13 ani numarul 1 la nivel global pe segmentul de televizoare”, a declarat Victor Armaselu (foto), Director al Diviziei Consumer Electronics, in cadrul Samsung Electronics Romania.

„Odata cu lansarea acestui tip de ecran, am deschis o noua era a tehnologiei TV pe care am adus-o aproape de perfectiune, integrand una dupa alta tehnologii de imagine inovatoare (AI Upscalling, HDR10+, Direct Full Array), noi functionalitati smart, precum Bixby, Smart Things sau One Remote, toate integrate intr-un produs cu un design desavarsit – ecran fara margini, conexiunea unica One Invisble Connection si modul Ambient”, a completat Victor Armaselu.

In prezent, QLED este singura tehnologie de afisare care continua sa evolueze pe toate palierele, de la imagine, la stil si chiar inteligenta, care livreaza imagini exceptional de clare si profunde si poate reda 100% volum de culoare.

De altfel, in cadrul evenimentului de lansare al noii game QLED 2019 in Bucuresti, invitatii au avut ocazia sa rememoreze cele mai importante momente din istoria de 50 de ani ai Samsung TV, printr-un moment artistic special. In plus, cei prezenti la eveniment, au avut ocazia sa vada si primul televizor Samsung produs vreodata, care a fost adus special din Coreea de Sud pentru lansarea din Bucuresti.

Totodata, invitatii au putut testa gama QLED in cadrul zonelor speciale de produs.

Gama QLED 2019

Produsele din gama QLED 2019 care au fost lansate in Romania includ mai mult de 20 de modele, inclusiv mai multe televizoare de dimensiuni foarte mari. Acestea au dimensiuni incepand cu 43” si pana la 98” si vin in serii consecutive, de la 60 pana la seria 90 in 4K, totul culminand cu varful de gama, seria 950 cu rezolutie 8K.

Ca parte a angajamentului Samsung de a extinde tehnologia QLED, televizoarele QLED 2019 dispun de tehnologia “Ultra Viewing Angle”, care restructureaza panoul televizorului astfel incat lumina este uniformizata pe toata suprafata ecranului. Cu aceasta tehnologie, televizoarele Samsung QLED furnizeaza imagini clare, negru profund si un unghi de vizionare mai larg.

In plus, televizoarele QLED redau 100% volum de culoare, indiferent de iluminarea ambientala, naturala sau artificiala, directa sau indirecta.

Pentru a oferi utilizatorilor continut in diferite rezolutii – 4K sau chiar 8K – Samsung a echipat atat noile modele QLED 4K, cat si cele 8K, cu procesorul Quantum. Acesta foloseste inteligenta artificiala pentru optimizarea imaginii si a sunetului prin algoritmi de machine learning, sustinut de tehnologia HDR10+. Tehnologia HDR10+ face ca scenele luminoase sa fie si mai luminoase si scenele intunecate sa fie mai intunecate, reusind sa recreeze pe ecranele TV imagini complexe si subtile, asa cum au fost ele gandite de dezvoltatorii de continut.

Interactiune facila si continut bogat al platformei Smart

Gama QLED 2019 ofera un transfer facil al conturilor deja setate in dispozitivul mobil si controlul prin One Remote, o unica telecomanda pentru controlul tuturor dispozitivelor de continut conectate la televizor.

Televizoarele Samsung Smart TV din 2019 sunt compatibile cu Amazon Alexa si Google Assistant, iar cei ce-si doresc o interactiune mai complexa prin comanda vocala, pot apela la Bixby 2.0, asistentul virtual Samsung.

Pentru a oferi mai multe optiuni de divertisment si functionalitate pe platforma, Samsung a facilitat accesarea aplicatiilor si a pus la dispozitie un continut bogat, drept pentru care QLED 2019, pe langa multitudinea de aplicatii de informare, educare si divertisment, locale sau internationale cunoscute deja, ofera iTunes, suport pentru Apple AirPlay2 si acces dintr-un buton la Netflix, Amazon Prime si Rakuten.

Atmosfera perfecta cu Ambient Mode

Datorita functiei Ambient Mode, televizoarele QLED Samsung furnizeaza informatii zilnice utile, cum ar fi data si ora, sau chiar fotografii si imagini de arta, toate pe fundalul sonor dorit. Cu ajutorul Ambient Mode, ecranul din stand-by cu tema aleasa de utilizator poate fi folosit ca fundal pentru muzica, atunci cand televizorul nu este activ, iar cu ajutorul temelor disponibile, utilizatorii isi pot decora camera si atmosfera pe baza propriilor preferinte.

Samsung QLED 8K – inceputul unei noi ere

Samsung a lansat inca de anul trecut primele televizoare comerciale cu rezolutie 8K, disponibile si in Romania, deschizand astfel drumul spre o noua era a televizoarelor. In acest an, Samsung lanseaza deja generatia a 2-a 8K, cu noi premiere ce adauga valoare experientei de vizionare.

QLED 8K 2019 a fost echipat cu HDMI 2.1, astfel incat sa ofere utilizatorilor premium streaming la viteze inalte. De asemenea, avand generatia a doua de optimizare a imaginii prin algoritmi de inteligenta artificiala si machine learning destinate 8K, cat si functiile Quantum HDR si Direct Full Array Elite, QLED 8K va reda o imagine cat mai apropiata de realitate si un control mai precis al imaginii de fundal.

Gama QLED 8K a fost extinsa, prin introducerea diferitelor dimensiuni ale ecranului, de la 55” la 98”.

De asemenea, Samsung va lansa curand un pachet de 8 beneficii asociate:

  1. Testare tip „try-and-buy”
  2. Facilitare achizitie in rate fara costuri
  3. Sistem soundbar premium inclus
  4. Suport No-Gap inclus
  5. Acces la continut exclusiv VOD
  6. Servicii de instalare si configurare gratuite
  7. Asistenta si suport extinse prin call-center
  8. 10 ani garantie „No Burn In”

Mai multe informatii legate de gama Samsung QLED din 2019, gasiti aici

Bucuresti, Romania – 17 Aprilie 2019 – Samsung Electronics Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.