Samsung aduce o calitate exceptionala a imaginii si design-uri elegante ale televizoarelor 8K cu ajutorul driverului IC de afisare


Interfata USI-T 2.0 in driverul de afisare 8K aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste performanta si eficienta

DDI-ul 8K atinge cea mai mare viteza a interfetei intra-panou de 4Gbps, permitand rezolutii foarte inalte in televizoare fara rama

 

Samsung Electronics, lider mondial in tehnologia avansata a semiconductorilor, a anuntat astazi lansarea unui driver IC de afisare 8K (DDI), care furnizeaza continut in rezolutie 8K pe televizoarele sale, cu o viteza de transfer a datelor de pana la 4 gigabiti pe secunda (Gbps).

Noul DDI (S6CT93P) adopta interfata Unified Standard pentru televizizoare (USI-T) 2.0, care dubleaza viteza intra-panou USI-T 1.0 de 2Gbps. Dublarea capacitatii de transfer a datelor DDI imbunatateste considerabil eficienta si performanta sistemului de afisare si reduce nevoia de componente suplimentare. Acest lucru permite, de asemenea, crearea unor televizoare mai subtiri, fara rama, cu dimensiuni ale display-ului de 165 cm sau mai mult.

“Pentru a putea furniza o rezolutie 8K adevarata, este esential ca DDI-urile sa suporte o viteza de 4Gbps a interfatei intra-panou. 8K DDI (S6CT93P) de la Samsung cu USI-T 2.0 va aduce pe ecranele premium imagini 8K extraordinare care vor duce experienta vizuala de pe televizoarele cu ecrane mari la un alt nivel”, a declarat Ben K. Hur, vicepresedinte senior al System LSI marketing at Samsung Electronics.

Pe masura ce din ce in ce mai multi consumatori cauta experiente imersive de vizionare cu o claritate foarte detaliata si culori realiste pe televizoarele cu ecran mare, ecranele necesita densitati mai mari ale pixelilor pe panouri mai mari. Dat fiind faptul ca rezolutia 8K are de patru ori mai multi pixeli decat 4K UHD, cantitatea de informatie transferata intr-un panou trebuie sa creasca si ea, precum si numarul de componente care sa sustina aceasta incarcare. Performanta avansata a DDI-ului 8K de 4Gbps minimizeaza adaosurile necesare in jurul display-ului, oferind mai multa libertate in design-urile premium 8K TV.

Noua interfata suporta de asemenea o functionalitate a egalizatorului (EQ) care utilizeaza canale bidirectionale intre controlerul de sincronizare (TCON) si DDI-urile individuale. In loc sa calibreze fiecare DDI manual, EQ-ul inteligent poate programa simultan toate DDI-urile dintr-un panou, reducand astfel posibilitatea erorilor de biti si a resurselor necesare pentru productia panourilor.

Esantioanele 8K DDI, precum si licenta pentru interfata USI-T 2.0, sunt disponibile in prezent.

Bucuresti, 30 ianuarie 2019 – Samsung Electronics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.