Din nou cu Sony A6500 in calatorie, acum in Israel


         Acum un an am testat-o pentru prima oara noul Alpha 6500 in excursia din Sharm El Sheikh, atunci impreuna cu un obiectiv Zeiss 16-70, acum cei de la F64 mi-au pus la dispozitie cu obiectivul Sony G Mater 18-105mm. Deja de atunci stiam ca acesta va inlocui batranul meu Alpha 6.000  (care are acum un pret extrem de mic), acum sunt si mai sigur. Stabilizarea pe 5 axe s-a dovedit extrem de utila la safariul din desert, iar acum m-a convins din nou ca e exact acel aparat de care ai nevoie in calatorii. Da, eu mai de moda veche nu ma bazez doar pe telefonul mobil in calatorii, cu toate ca am avut si un Samasung Galaxy S9 Plus cu care am reusit cadre frumoase, prietenii de FB au vazut multe imagini captate cu acest smartphone foarte capabil, dar eu inca mult si bine de acum incolo voi avea la mine si un aparat foto. Dar oricat de pasionat as fi, greutatea si marimea conteaza, astfel incat un DSLR nici nu intra in discutie.

Din fericire de cativa ani mirorrless-urile au evoluat spectaculos si nu mai e o problema nici sa gasesti obiectivul potrivit. Alpha 6500-le chiar si cu acest obiectiv 18-105 e inca suficient de compact incat sa incapa in gentuta mica de foto si chiar si dupa 12-15 km-i de plimbare pe jos sa nu fie o povara.

Avantajele principale fata de deja batranul a6000 sunt evidente si enumerate aici, pentru mine conteaza mult stabilizarea asta geniala pe 5 axe, numarul mare de puncte de focus 425 vs 179, sensibilitatea mai mare la lumina slaba de seara si de ce sa nu recunoastem sunt mai linistit ca e weather sealed, nu trebuei sa-i port grija nici in vremea mai nasoala, la o ploicica usoara pot sa mai surpind cadre fara sa il protejez.

Nu intru in detaliu la ce si cum gasesti prin meniu, au scris altii review-uri complete despre acest aparat. Multi considera meniul greoi, eu obisnuit deja de cativa ani buni cu meniul Sony nu am aceasta problema, dar da, cred ca ar fi loc de imbunatatire la acest capitol. In rest doar de bine, daca cineva abia entuziast, Sofia, (cred ca a trecut de incepator totusi) reuseste cadre de seara/noapte ca cele din imagine cu ea (ambele sunt facute de ea, sa nu va deruteze watermarkul inca nu are a ei), cred ca e de bine. Cum aveam 2 aparate Sony la mine vechiul a6000 si acesta, Sofia binenteles ca a pus mana pe cel nou si eu zic ca s-a descurcat mai mult decat onorabil, reusind cadre frumoase si in conditii dificile.

Datorita marimii reduse e ideal si pentru streetphotography, poti reusi cadre faine fara sa fii sesizat (sau aproape), a fost de mare folos pe stradutele inguste si aglomerate din Ierusalim.

De data asta calatoria in Israel a fost una mai scurta (doar 6 zile), eu a 7-ea oara (aici pe larg tot ce trebuie sa stii), mai mult un teasing pentru  Sofia care acum a ajuns pentru prima oara, n-am dorit sa ne fortam si sa alergam sa vedem prea multe, ca nici 2 saptamani n-ar fi de ajuns sa vizitezi tot ce e de vizitat prin Israel si rudele mele doreau sa ne vada asa ca am ales sa savuram Tel Aviv-ul, sa vizitam capitala Ierusalim si o scurta incursiune in Nord, vizitand orasul/portul vechi Akko /Acre. Am mai avut pe lista si alte obiective, dar cand ajung dupa o iarna lunga la aproape 30 de grade si dai de plaja superba din Tel Aviv, parca nu-ti mai vine sa pleci, asa ca restul vom vizita cu alte ocazii, acum am savurat Tel Aviv-ul, orasul acesta vibrant de care n-ai cum sa te plictisesti.

Cu toate ca nu e chiar un obiectiv de portrete eu am facut cateva zic eu reusite cu acest Sony 18-105 mm F4.

Face bokeh frumos si F4 in cele mai multe cazuri e suficient.

Una peste alta am fost foarte multumit si abia astepta sa mai scada pretul ca in toamna asta sa-l achiztionez si eu, iar Alpha 6000 -ul va ajunge la Sofia ca se descurca tot mai bine 🙂 Gasiti cateva imagini in galeria de sub articol, nu au fost editate, doar mici ajustari la unele.

 

 

One response to “Din nou cu Sony A6500 in calatorie, acum in Israel

  1. Pingback: Am descoperit un nou loc cool in Bucuresti – 14thLANE! | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.