Am descoperit un nou loc cool in Bucuresti – 14thLANE!


Stiti ca ne place sa descoperim locuri noi in Bucuresti si incercam sa nu ratam cand se deschide vre-un local care promite. La deschiderea 14-th Lane n-am ajuns, cred ca eram plecati, se intampla des la noi, dar am tinut sa ajungem ca am vazut multe imagini faine de la prieteni si parea un loc dragut unde nu doar mananci ci chiar petreci o seara frumoasa, astfel cand am primit invitatia la o seara de jazz cu Viorica Pintilie aka The Jazz Cat  la 14-th Lane ne-am bucurat. Mai ales ca recent ne-am intors din calatorie si readaptarea de la 25-30 de grade la abia 0 grade nu e mereu usoara.

Locatia de pe Soseaua Orhideelor nr. 15d e usor de gasit la coltul unei cladiri de birouri la doar cativa pasi de la statia de M Grozavesti.

14thLANE este unul dintre acele locuri care o sa iti intre imediat pe sub piele. Pentru ca are toate ingredientele pe care le cauti de obicei atunci cand iesi in oras: design, cafea buna, muzica in surdina, vinuri bune, cocktail-uri impecabile si mancare de exceptie.

 

14thLane cuprinde mai multe restaurante cu 5-6 tipuri de bucatarii si gazduieste peste 400 de locuri. Are o cafenea, bucatarie americana, italiana, asiatica, printre altele.

 

Atmosfera este una relaxata, iar design-ul minimalist te cucereste si te face sa te uiti cu atentie si placere la fiecare detaliu.

Cu siguranta si performanta Vioricai Pintilie si a formatiei ei, dar si mancarea delicioasa, au contribuit la faptul ca desi eram dupa o zi grea de vineri repede ne-am simtit bine.

Eu am servit un steak de vita delicios, suculent, medium-rare, exact cum am cerut, iar Sofia a ales burgeri cu vita, la fel deliciosi cu cartofi prajiti.

Si doar pentru burgeri vom mai reveni, ca si acest local va intra in TOP-ul de burgeri de Bucuresti la care lucrez 😉

Merlot-ul de la Aurelia Visinescu a mers la fix atat langa preparatele servite cat si langa atmosfera.

 

14thLane a fost abordat ca un food-court – mai multe zone si bucatarii specializate oferind experiente diverse bazate pe imbinarea dintre design si gatit. Povestea amenajarii e legata de cea a primului tramvai electric din Bucuresti, de unde a fost preluat numele si cateva elemente de design.

 

La capitolul design s-au implicat: Yellow Office architecture // Vladimir MindruAna Irina Balanean

„Foarte importanta este interactiunea clientului cu spatiul. Desi deschis in totalitate, restaurantul concentreaza publicul in mai multe puncte, dinamizand si articuland acest spatiu. Vizual, preia elemente retro si integreaza elemente legate de istoricul zonei. Ele se vor regasi intr-un spatiu care va functiona ca un ”food market”  – zone cu caracteristici diverse vor crea un caracter unitar, un ansamblu.”

 

Localul asta chiar te vrajeste din prima: materiale, texturi, lumini au fost alese astfel incat sa ofere experiențe vizuale si tactile variate. In spatele usilor metalice industriale se profileaza lampi cu lumina calda, blaturi din terrazzo sunt asezate peste placari cu lemn, sub tejgheaua metalica, barul este imbracat in piele.

Si desertul a fost delicios, iar preturile sunt mai mult decat decente, chiar cu un vin bunicel te poti incadra in 200 de lei la 2 persoane si promit in fiecare vineri performante live, vineria asta va performa Simion Bogdan-Mihai, noi cu siguranta vom mai veni, rar se intampla ca un local sa ne cucereasca asa din prima.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.