Artistul Daniel Zlota subliniaza emotia fotografiei prin pictura, in expozitia Conversion, gazduita la TNB


Marti, 27 februarie 2018, are loc vernisajul expozitiei Conversion, expozitie de pictura si colaj fotografic, semnata de talentatul artist plastic Daniel Zlota si 12 fotografi autohtoni de exceptie. Proiectul propune o abordare inedita a artei fotografice si imbogatirea experientei oferite de fotografie prin arta picturii. Vernisajul are loc in Sala Media a Teatrului National Bucuresti, Aripa Tudor Arghezi, incepand cu orele 18. Pana pe 3 aprilie 2018, toti cei interesati vor putea admira creatiile din cadrul expozitiei.

Arthitect si artist plastic cu ochi ageri pentru tot ce este frumos si transmite emotii, Daniel Zlota a ales sa colaboreze cu 12 dintre cei mai buni fotografi autohtoni: Vlad Eftenie, Miluta Flueras, Radu Gasler, Zoltán Márton, Dan Mirica, Ruxandra Ana Mirica, Sorin Onisor, Adrian Petrisor, Crina Popescu, Catalin Urdoi, Liviu Octavian Vasile si Mihnea Turcu. Acestia au fost alesi datorita puterii de a inspira prin arta lor si au raspuns pozitiv provocarii de a-si expune arta intr-o formula noua, inovatoare.

„Am selectat fotografiile care m-au inspirat, care au rezonat puternic cu ideea proiectului imaginat de mine. Mi-am dorit sa va fac partasi la conversia fotografiei prin pictura, pentru a schimba sau imbogati intelesul (prin perspectiva, culori, lumina, mesaj etc.). De asemenea am acoperit o gama larga de subiecte, pornind de la OM si diversele lui ipostaze in care este surprins (urban, rural, diferite culturi si emotii), si ajungand la elemente de natura sau arhitectura. Ideea principala a fost asadar sa evidentiez si sa amplific frumusetea surprinsa de talentul fotografilor, creandu-i un context suplimentar fotografiei”, a declarat Daniel Zlota.

Fiecare fotografie poarta in ea o modalitate unica de exprimare. Iar amplificarea fondului lor emotional prin fotografie face din vernisajul Conversion unul care nu trebuie ratat. Sunt asteptati toti cei care isi doresc sa fie inspirati, sa se apropie de artistul Daniel Zlota si de cei 12 fotografi prin compozitiile lor.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 27 februarie – 3 aprilie 2018, iar intrarea este libera. Accesul in spatiul expozitiei se poate face atat din str. Tudor Arghezi, cat si prin intrarea dinspre Intercontinental a foaierului Media.

Despre Daniel Zlota

Nascut in 1985 la Focsani, Daniel Zlota este absolventul facultatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti, sectia Design Interior. Dragostea lui pentru arta este interdisciplinara, artistul fiind preocupat in permanenta de a gasi loc picturii in lucrarile sale de arhitectura.

Studentia a insemnat experimentarea unor tehnici mixte precum vopsea acrilica, acuarela, creion, carbune, pastel si colaj, iar maturitatea i-a adus numeroase expozitii colective si personale atat in Romania, cat si international.

Lucrarile sale umplu intreg globul de frumusete, pentru ca se regasesc in colectii personale din S.U.A., Mexic, Anglia, Italia, Spania, Franta, Bulgaria, Cehia si Romania.

Am avut un interviu cu el acum cateva luni despre cum imbina arta si calatorii in jurul lumii, puteti citi aici.

25.02.2018 – Bucuresti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.