Telekom Romania si Alior Bank lanseaza Telekom Banking


  • Retrageri gratuite de la orice ATM din tara si din strainatate;
  • Transferuri gratuite in lei, catre orice banca, prin mobile banking;
  • Cursuri de schimb avantajoase, prin intermediul platformei de Schimb Valutar Online 24/7.

In prezent, universul serviciilor financiare este intr-o continua expansiune inovativa. Noile tehnologii din sfera digitalizarii sunt cele care permit bancilor sa ofere noi servicii adresate celor care cauta solutii simple, eficiente si croite pe masura asteptarilor lor. Daca pana de curand lumea serviciilor bancare era perceputa ca fiind una care statea sub semnul rigiditatii, in prezent, tehnologiile din sfera „internet of things” ofera bancilor capacitatea de a dobandi o flexibilitate care poate deveni reper si pentru alte tipuri de afaceri.

 

In acest sens, Telekom Banking, cel mai nou proiect financiar digital din Romania, dezvoltat in cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania si Alior Bank, una dintre cele mai mari banci din Polonia, urmareste nevoile consumatorilor de produse si servicii rapide, usor de utilizat, oriunde si oricand.

 

”Telekom Banking reprezinta respectarea promisiunii facute de Telekom Romania in a sustine libertatea creatoare a clientilor si a partenerilor sai, in tot ceea ce fac. Dupa eliberarea internetului, vine randul serviciilor de banking. Cand vorbim despre Telekom Banking, vorbim despre o oferta de servicii bancare dornica sa raspunda asteptarilor fundamentale ale clientilor sai; este vorba  despre servicii bancare gandite sa pretuiasca si sa valorifice potentialul creativ al clientilor sai. Suntem bucurosi ca, prin intermediul parteneriatului cu Alior Bank, ne plasam acum in avangarda serviciilor de banking, simple si usor de folosit. Ceea ce ne propunem este sa oferim servicii pe masura noii culturi IT&C in care traim, in prezent. A te pune la punct cu toate posibilitatile pe care noile tehnologii ti le ofera inseamna sa fructifici posibilitatea de a fi inovativ in fiecare zi. Experienta bancara a Alior Bank si viziunea tehnologica si inovativa adusa de Telekom Romania au facut posibila nasterea unei oferte de servicii bancare dedicate persoanelor fizice, capabile sa modeleze viitorul segmentului financiar-bancar din Romania”, a declarat Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

”Implementarea solutiilor tehnologice de ultima generatie pe piata romaneasca este un alt pas pe care Alior Bank il face pentru a deveni una dintre cele mai inovatoare banci din Europa. Folosim cele mai bune practici din Polonia, cele mai inovatoare solutii oferite de Alior Bank acolo si dezvoltate in colaborare cu T-Mobile. De asemenea, vreau sa evidentiez faptul ca oferta finala a fost pregatita de echipa noastra din Romania, de aceea suntem siguri de faptul ca va satisface asteptarile si solicitarile clientilor nostri. Avem planuri ambitioase si suntem convinsi de faptul ca alaturi de Telekom Romania le vom implini si ca vom avea succes pe piata romaneasca, unde consideram ca exista un potential foarte mare de dezvoltare. In aceasta prima faza, vom oferi conturi curente, carduri de debit, depozite si un serviciu de schimb valutar online, urmand ca in faza urmatoarea sa lansam oferta noastra de credite. Nu in ultimul rand vom continua sa imbunatatim in mod constant produsele si serviciile oferite.”, a declarat Celina Waleśkiewicz, Deputy CEO Alior Bank.

Serviciile Telekom Banking sunt lansate gradual, incepand cu doi piloni moderni si usor de folosit – operatiuni zilnice bancare (primare) si o noua solutie pe piata romaneasca, platforma de Schimb Valutar Online.

 

Astfel, prin intermediul Telekom Banking, clientii isi pot deschide conturi curente in RON, EUR, USD si GBP, pot atasa carduri de debit acestor conturi si pot beneficia de acces 24/7 la fonduri, prin intermediul solutiilor de internet si mobile banking.

Contul curent poate fi solicitat online, pe http://www.telekombanking.ro, fie direct prin aplicatia pentru mobil sau vizitand unul dintre magazinele Telekom si Germanos. Totodata, procesul initiat online de deschidere a unui cont poate fi finalizat prin transmiterea gratuita prin curier a documentelor necesare deschiderii contului. Tot prin curier, si tot gratuit, banca poate livra cardurile de debit. Unicitatea deschiderii unui cont in magazin consta in faptul ca solicitantul primeste cardul pe loc si il poate utiliza imediat, dupa semnarea unui acord.

 

Prin intermediul ofertelor Telekom Banking, clientii care isi deschid un cont curent pot beneficia, timp de trei ani, de retrageri gratuite de la orice bancomat, in tara si in strainatate, si de transferuri in lei gratuite, la orice banca din Romania, prin intermediul serviciilor online de internet si mobile banking.

 

Cel de-al doilea pilon al ofertei de lansare de astazi este  platforma de Schimb Valutar Online, prin intermediul careia clientii beneficiaza de un curs de schimb valutar avantajos, pentru zece valute, actualizat in timp real, la un interval de maxim 10 secunde (in timpul zilelor lucratoare). De asemenea, clientii pot stabili in detaliu conditiile in care vor sa efectueze schimburile valutare – de ex., isi pot seta data si ora la care doresc sa efectueze schimbul valutar si nivelul cursului de schimb la care doresc sa se efectueze tranzactia. Nu in ultimul rand, optiunea “Pay later” (Plateste mai tarziu) ii permite clientului sa efectueze schimburi valutare fara sa aiba intreaga suma disponibila. Este necesar sa detina cel putin 5% din suma tranzactionata, urmand ca in maxim doua zile lucratoare sa asigure diferenta necesara pentru finalizarea tranzactiei.

 

Cu Telekom Banking, clientii pot beneficia si de o aplicatie de mobil moderna – o solutie care se concentreaza pe o abordare de tip omnichannel, reprezentand o integrare deplina a aplicatiei mobile si a platformei de internet banking. Odata cu lansarea platformei Internet Banking, la inceputul lunii noiembrie, clientii vor obtine o experienta unica, regasind integrate complet si coerent toate informatiile despre produsele si serviciile folosite de ei. Totul este centrat pe confort si usurinta in utilizare (cele mai frecvent utilizate functii sunt amplasate intuitiv, la indemana), precum si pe solutii inovatoare realizate in linie cu nevoile clientilor. Alior Bank a dezvoltat un sistem care elimina barierele si stabileste un nou standard pentru excelenta bancara digitala.

Aplicatia ofera o gama larga de functionalitati, inclusiv transferuri catre alte conturi, folosind coduri QR sau functia NFC; vizualizarea ultimelor trei tranzactii fara a fi autentificat, plati P2P etc. Exista, de asemenea, posibilitatea de a deschide alte conturi curente, in lei sau valuta, direct din aplicatia Mobile Banking, de a solicita carduri de debit sau de a crea depozite la termen sau conturi de economii.

 

La nivel national, serviciile Telekom Banking lansate astazi sunt disponibile online, la www.telekombanking.ro, si vor fi disponibile, gradual, in reteaua de magazine Telekom si Germanos. Practic, in urmatoare luna, in magazinele Telekom si Germanos si ale partenerilor selectati, orice persoana va putea solicita deschiderea unui cont curent si emiterea unui card de debit.

 

In plus, prin intermediul conceptului bancar Shop-in-Shop corner, introdus in magazine selectate Telekom si Germanos, vor fi oferite servicii bancare suplimentare, inclusiv produse de creditare. Reteaua Shop-in-Shop va fi extinsa sistematic pe durata urmatorului an, tintindu-se un numar de 120 de magazine in care sa fie introdus acest concept.

 

Pe viitor, oferta Telekom Banking va fi completata cu servicii de finantare a dispozitivelor din oferta Telekom Romania, dar si cu servicii de tip credite de nevoi personale fara garantii si facilitatea overdraft.

 

Cei care doresc detalii si informatii referitoare la serviciile din oferta Telekom Banking pot apela 0219253 – call center dedicat, disponibil 24/7.

 

Serviciile bancare sunt oferite de Alior Bank SA Varsovia – Sucursala Bucuresti.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.