Atos lanseaza Hoox, prima solutie de comunicare 4G ultra-securizata pentru trupele de interventie


Atos, prin brandul sau de tehnologie Bull, lanseaza Hoox pentru misiuni, noua solutie de comunicare 4G/LTE pentru trupele de interventie. Hoox pentru misiuni este prima solutie modulara de comunicare 4G la nivel global care asigura niveluri de securitate, confidentialitate si flexibilitate ce corespund cerintelor operatiunilor de interventie (desfasurate de politie si forte militare), dar in acelasi timp pastreaza usurinta de folosire a smartphonurilor obisnuite.

Aplicatii imbunatatite, sigure si robuste

Reteaua 4G permite fortelor de securitate si celor de interventie sa trimita date confidentiale in timp real, pe parcursul misiunilor, inclusiv imagini, clipuri video, chiar si geolocatii. Hoox pentru misiuni fortifica aceste interactiuni prin oferirea de functionalitati de securitate inovatoare si flexibile, specifice retelelor Professional Mobile Radio (PMR), cum ar fi “push-to-talk” (functie ce permite conversatii cu unul sau mai multi interlocutori simultan, asemanatoare sistemelor walkie-talkie), “Blue Force Traking” pentru determinarea pozitionarii trupelor aliate, posibilitatea conectarii dispozitivelor IoT (Internet of Things), precum si un nivel de securitate ce asigura disponibilitatea permanenta a unui canal de comunicare.

O solutie modulara pentru comunicare tactica

Hoox pentru misiuni este solutie modulara bazata pe trei componente inovative ce sunt complet asigurate impotriva atacurilor de natura fizica si a interceptarilor de comunicare. Componentele sunt: “Hoox Smartphone”, o gama de smartphonuri de ultima generatie ce ruleaza sisteme de operare Android, securizate si optimizate de Atos pentru a fi folosite in misiuni pe teren. Comunicarea se face imediat prin functia “push-to-talk”; “Hoox Hub”, o unitate portabila de dimensiunile unui smartphone, unica pe piata, ce permite accesul la trei canale de comunicare: retele publice 4G, retele private 4G si canal de comunicare direct intre unitatile fortelor de interventie. Hoox Hub comuta automat intre canale fara intarzieri, asigurandu-se ca un canal de comunicare este intotdeauna disponibil. Astfel, membrii unei echipe de securitate pot continua sa comunice chiar daca reteaua publica 4G este indisponibila sau daca sunt in afara retelei private 4G folosita special pentru acea misiune; Hoox Hub va comuta fara intrerupere pentru a gasi cea mai buna retea. Utilizatorii pot chiar comunica intre Huburile Hoox fara a folosi o retea 4G; “Hoox LTE Bubble”, un modul care genereaza o retea privata 4G ce asigura un nivel ridicat de confidentialitate. Solutia Hoox pentru misiuni poate integra de asemenea si terte solutii private LTE (Long Term Evolution).

Comunicarea este securizata total: cu protectie impotriva interceptarilor, comunicatii criptate (date, voce  si locatii) si infrastructura sigura.

“Solutia Hoox pentru misiuni inglobeaza expertiza acumulata de Atos in domeniul telecomunicatiilor ultra-sigure si in dezvoltarea de retele de comunicare vaste in situatii critice. Atos, lider european in cybersecurity, se foloseste de experienta sa in tehnologii civile si de natura critica pentru a transforma modul in care sistemele de comunicare sunt utilizate in departementele de aparare si de securitate in prezent” a declarat Pierre Barnabé, Chief Operating Officer, Big Data & Security Atos.

Hoox: gama de telefonie mobila securizata

Gama Hoox aprovizioneaza din 2012 organizatiile internationale din sectorul apararii si cel privat cu solutii de comunicare securizata. Multumita expertizei Atos in domeniul securitatii, criptarii si autentificarii hardware si software, solutiile Hoox, in special gama sa de solutii “restrictionate NATO”, sunt capabile sa raspunda cerintelor specifice acestor sectoare.

 

Pe 28 februarie 2017, Atos a lansat Hoox pentru afaceri, solutia de telefonie securizata pentru profesionisti.

Bucuresti, Iunie 2017 – Atos

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.