Ericsson dezvaluie potentialul 5G pentru Romania


  • Oportunitatile de business create prin valorificarea tehnologiei 5G pentru digitalizarea industriilor din Romania vor valora aproximativ 3,2 miliarde de dolari pana in 2026
  • Energie/ utilitati, productie si siguranta publica – cele 3 industrii impulsionate cel mai mult de digitalizarea 5G in Romania
  • Pe 12 iunie, Ericsson si Telekom Romania vor organiza primul demo 5G live si vor prezenta o mica parte din foarte multele utilizari posibile ale acestei tehnologii

 

Un nou raport realizat de Ericsson arata ca, in Romania, digitalizarea industriilor va genera un venit potential pentru jucatorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari pana in 2026.

Dintre acestia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologiile 5G

Energia/utilitatile, productia si siguranta publica (in aceasta ordine) vor fi industriile care vor contribui semnificativ la aceasta oportunitate de business, datorita investitiilor masive pe care le vor face in digitalizarea bazata pe 5G.

La un eveniment organizat impreuna saptamana viitoare, Ericsson si Telekom Romania vor aduce experienta 5G in Romania prin organizarea primului demo 5G live din tara. Astfel, cele doua companii vor demonstra capabilitatile acestei tehnologii intr-o retea live printr-o serie de teste de viteza si latenta.

Potentialul global de business al 5G

Oportunitatile de business ale implementarii de tehnologii 5G in digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1,2 trilioane de dolari la nivel global in 2026.

Raportul “Potentialul de business al tehnologiilor 5G – digitalizarea industriilor si oportunitatile inca neexplorate ale operatorilor” analizeaza oportunitatile de business ale tehnologiilor 5G generate de digitalizarea industriala, concentrandu-se pe opt industrii globale cheie, printre care se numara productia, siguranta publica, serviciile financiare, sanatatea, sectorul auto, transportul public, media si divertismentul, energia si utilitatile.

Ericsson a identificat oportunitati enorme pentru operatorii telecom care vor sustine digitalizarea industriilor si estimeaza venituri potentiale de pana la 582 miliarde de dolari pana in 2026, echivalentul unei cresteri de 34% a veniturilor.

Raportul arata, de asemenea, ca industria manufacturiera si sectorul de utilitati si energie vor fi cele 2 segmente de activitate cu cel mai mare potential pentru cresterea veniturilor datorita tehnologiei 5G. Valorificarea acestui potential necesita, insa, investitii sustinute in dezvoltarea 5G, dar si adaptarea organizatiilor, a modelelor de activitate si a strategiilor de dezvoltare a business-ului. De aceea, pentru a valorifica la maxim puterea tehnologiei 5G, operatorii trebuie sa isi regandeasca rolul si valoarea pe care o ofera clientilor lor, dar si modelele de business pe care le utilizeaza.

Parteneriatele sunt esentiale pentru dezvoltarea unor noi modele de business pentru 5G. Astazi, 33 de operatori din toata lumea colaboreaza cu Ericsson pentru a-si construi viitorul 5G. In plus, Ericsson are acorduri de colaborare pentru 5G cu 20 de parteneri din diferite industrii, precum si cu 45 de universitati si institute de cercetare/tehnologice.

 

8 iunie 2017, Bucuresti – Ericsson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.