Spania, Portugalia, Grecia, Bulgaria si Romania, destinatiile anului 2017 conform Paralela 45


dsc07844

Paralela 45: Cifra de afaceri de 44 milioane de euro, in crestere cu 6% fata de 2015

Turoperatorul Paralela 45 a inregistrat o cifra de afaceri de 44 de milioane de euro in 2016, in crestere cu 6% fata de 2015 si estimeaza pentru acest an o majorare a vanzarilor cu 10-12%, prin diversificarea ofertei pentru destinatii din vestul Europei, in conditiile situatiei din Turcia.

 

In 2017, compania isi va extinde reteaua proprie de agentii la Zalau, Focsani, Botosani si Bistrita, iar la Brasov va deschide o a doua agentie.  In acelasi timp, va continua investitiile pentru vanzarea online, estimata sa ajunga la un million de euro in acest an.

O crestere semnificativa a fost inregistrata anul trecut de vanzarile de vacante pe litoralul romanesc, la un nivel de 1,8 milioane de euro, datorita ofertei de 80 de hoteluri in statiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinesti, Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, dar si de apartamente in Neptun. Turoperatorul mizeaza si anul acesta pe litoral si estimeaza ca vanzarile vor ajunge la 2,5 milioane de euro, odata cu acordarea tichetelor de vacanta cu o valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

Vanzarile realizate in perioada de Early Booking arata ca romanii prefera anul acesta statiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Venus, servicii all inclusive si hoteluri de patru si trei stele, cu facilitati speciale pentru copii. In sprijinul turistilor, Paralela 45 a infiintat pe litoral, la Neptun, un dispecerat cu activitate 24 de ore din 24.

dsc07485

In privinta vacantelor externe, Spania, Portugalia, Grecia si Bulgaria sunt destinatiile care inregistreaza o crestere de peste 18%, in primele trei luni de Early Booking, comparativ cu perioada similara. Romanii prefera destinatiile de tip  premium si hotelurile de patru si cinci stele, cu servicii de masa complete sau all inclusive. Tariful mediu pentru o rezervare realizata in perioada de Early Booking a fost de 900 euro.

„Am introdus anul acesta destinatii ca Gran Canaria, Ischia si Kos, pastram in oferta Algarve, Split, Cipru de Nord, lansate anul trecut, si am programat zboruri spre Spania, Grecia, Franta, Cipru si din Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

alin-burcea

Pentru litoralul romanesc estimam o crestere a numarului de turisti fata de 2016, datorita largirii plajelor, care le ofera mai multe posibilitati de agrement la mare, dar si pachetelor extrem de variate pe care le punem la dispozitia lor”, declara Alin Burcea (foto), CEO Paralela 45.

Oferta pentru sezonul estival cuprinde 47 de plecari saptamanale din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, catre 28 de destinatii operate pe charter si curse de linie din Grecia (Creta-Chania, Creta-Heraklion, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Santorini, Mykonos, Kos – noutate), Spania (Tenerife, Gran Canaria – noutate, Mallorca, Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol), Turcia (Antalya si Bodrum), Portugalia (Algarve, Madeira, Cascais si Estoril), Crotia (Split), Italia (Sardinia, Sicilia, Sorento, Rimini, Ischia – noutate), Cipru (Larnaca) si Cipru de Nord.

Pentru turistii pasionati de circuite, turoperatorul lanseaza anul acesta programe pentru Cipru si Cipru de Nord, Canada de Est si de Canada de Vest, Bintan si Singapore, Azerbaijan si Georgia, Normandia, dar si Anglia cu Tara Galilor, Irlanda si Scotia.

 

”26 de ani de experienta in piata inseamna atentie, seriozitate si standardele ridicate prin care construim fiecare vacanta, la un pret corect, si nu la un euro. Nu degeaba brandul Paralela 45 a fost nominalizat sapte ani consecutiv ”The most trusted brand”, la categoria agentii de turism, in studiul de piata realizat asupra consumatorului roman de revista Reader’s Digest. De asemenea, am primit doi ani la rand trofeul Superbrands la categoria agentiilor de turism”, precizeaza Alin Burcea.

 

Agentia de turism Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agentii private din Romania. Turoperator consacrat in vacante cu zboruri charter in Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale si istorice in diverse destinatii, programe pentru seniori, croaziere, vacante tailor made, precum si turism de business, Paralela 45 combina experienta acumulata in 26 de ani cu capacitatea de a tine mereu pasul cu noile tendinte din turism. Compania are in prezent 40 de agentii directe si in franciza raspandite in toata tara.

18 Ianuarie 2016, Bucuresti – Paralela 45

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.