Epson lanseaza o imprimanta pentru proofing, fotografie si fine art, cu o acuratete excelenta a culorilor


sc-p5000SureColor SC-P5000 reda pana la 99% din culorile solide Pantone

 

Epson lanseaza imprimanta de 17 inci SureColor SC-P5000. Noul model este conceput pentru proofing, fine art si fotografie. Imprimanta SC-P5000 poate fi achizitionata cu un set de cerneluri care include culorile violet sau light light black (LLK) si poate reda pana la 99% din culorile solide Pantone1.

 

SureColor SC-P5000 a fost conceputa pentru a înlocui popularul model Stylus Pro 4900 si pentru a completa gama SureColor cu un nou model cu cerneala HDX. Gama cuprinde imprimantele SC-P7000 (24 inci) si SC-P9000 (44 inci). Imprimanta este disponibila în doua versiuni: una cu set de cerneluri care include violet pentru proofing pre-press, destinata agentiilor de publicitate, companiilor de productie publicitara si designerilor, pentru imprimarea cu fidelitate maxima a culorilor de pe ambalaje, a materialelor de marketing si a culorilor de brand; cealalta versiune este echipata cu set de cerneluri light light black (LLK) si este destinata fotografilor profesionisti si artistilor plastici care doresc sa reproduca perfect detaliile, culorile si contrastul lucrarilor artistice.

Boris Creischer, Product Manager la Epson Europe, declara: „Indiferent daca utilizatorii sunt designeri de produs, artisti sau fotografi, cu totii doresc un singur lucru – culori fidele. Cu noua imprimanta SC-P5000, culorile sunt atat de precise, încat puteti imprima cu încredere maxima, stiind ca veti reproduce perfect nuantele dorite pe printul final. Si nici macar nu trebuie sa fiti experti pentru a obtine aceste rezultate, deoarece SC-P5000 se configureaza si se utilizeaza extrem de simplu si ofera o fiabilitate exceptionala”.

 

SC-P5000 dispune de o serie de caracteristici noi sau optimizate în comparatie cu modelul anterior, pentru a asigura functionarea zilnica fiabila si pentru a minimiza eforturile pentru întretinerea acesteia. Printre aceste caracteristici se numara capace si garnituri noi pentru a limita patrunderea prafului, un sistem de verificare automata a duzelor si o procedura de curatare ghidata.

 

Acuratetea culorilor este egalata doar de calitatea imprimarii pe modelul SC-P5000, care utilizeaza tehnologia avansata a capului de printare Epson prin intermediul careia pot fi realizate printuri rezistente la o rezolutie superioara. Dimensiunea picaturii de 3,5 pl si rezolutia de 2.880×1.440 dpi ofera printuri de o mare claritate, cu detalii fine, iar cernelurile Ultrachrome HDX ofera rezistenta la actiunea luminii. SC-P5000 se integreaza perfect în orice flux de lucru de proofing si este capabila de verificarea automata a mostrelor, datorita dispozitivului SpectroProofer. Noua imprimanta functioneaza cu produsele tuturor producatorilor majori de sisteme RIP si software.

 

SureColor SC-P5000 va fi disponibila din 2 ianuarie 2017 in patru variante, (cu violet sau Light Light Black (LLK) si cu sau fara SpectroProofer).

 

Caracteristici cheie:

 • Prima si singura imprimanta  de format mare, de 17 inci, cu cerneala violet pentru proofing
 • Disponibila si în configuratie cu cerneala light light black (LLK)1 pentru fine art si fotografii profesioniste
 • Ambele variante pot fi furnizate cu sau fara SpectroProofer
 • SpectroProofer-ul are un spectrometru ILS30 care permite un flux de lucru de proofing automat si îndeplineste standardul M1 curent
 • Verificare automata a duzelor (NVT) pentru a preveni înfundarea
 • Panou de comanda îmbunatatit, cu ghidaje integrate
 • Cernelurile ofera o rezistenta superioara la lumina  si o stabilitate suplimentara, de 15 ani, a culorilor2
 • O noua formula pentru cerneala galbena, cu o dimensiune sporita a particulelor, pentru rezistenta superioara la lumina
 • Noi capace, garnituri si huse antistatice pentru a reduce patrunderea prafului
 • Rezolutie superioara, de 2.880×1.440 dpi
 • Curatare temporizata (TCL) pentru automatizarea procesului de curatare
 • Prevenirea electricitatii statice pe mediile de tiparire si placi pentru a împiedica aparitia banding-ului
 • Calibrare interna a culorilor (senzor marcaje cerneala IMS) pentru a alinia rezultatele diferitelor modele EPSON din seria SC-P si pentru a preveni deviatia culorilor provocata de învechire si de mediul înconjurator
 • Comutare simpla a mediilor de tiparire între role si coli
 • Gestionare usoara a mediilor de tiparire cu ghidare pas cu pas pe ecranul LCD color
 • Poate imprima din tava pentru coli sau pe role de hartie, pe cate o singura coala sau pe hartie fine art
 • Volum mai mare pentru cartusul de cerneala (200 ml) si dimensiune mai mica a picaturilor de cerneala (3,5 pl) în comparatie cu produsele concurente
 • Mai compacta decat imprimantele echivalente

 

 1. Atunci cand se utilizeaza setul de cerneluri violet. Acuratetea de 98% poate fi atinsa prin intermediul setului de cerneluri LLK. Testata cu hartie Epson de proofing alba semi-mata.
 2. In comparatie cu Stylus Pro 4900 (60 de ani in loc de 45).

Bucuresti, 5 ianuarie 2017 – Epson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.