Sony prezinta cele mai noi produse la CES 2017


dn1080_x800_insituation_cwSony Corporation  prezinta la CES 2017 noua gama de produse care vor fi lansate in 2017.

 

La standul Sony sunt prezentate cele mai recente tehnologii ale companiei, centrate in principal pe produse care, datorita tehnologiei HDR (High Dynamic Range), ridica semnificativ stacheta in privinta calitatii imaginii. Vizitatorii vor putea interactiona cu o gama larga de produse Sony, de la produse de divertisment la domiciliu, precum televizoare 4K HDR si echipamente audio care produc o acustica 3D, detaliata, pana la aparate foto, proiectoare si console de jocuri, toate fiind concepute pentru a extinde modul in care oamenii experimenteaza continutul de divertisment.

 

La conferinta de presa care a avut loc miercuri, 4 ianuarie, Kazuo Hirai, presedinte si CEO Sony Corporation, a prezentat publicului produsele si tipurile de continut compatibile cu tehnologia HDR, incepand cu seria A1, prima gama de televizoare 4K BRAVIA® OLED de la Sony. De asemenea, acesta a vorbit despre gama larga de produse Sony care imbunatatesc viata de zi cu zi a utilizatorilor, precum si despre initiativele companiei care vizeaza extinderea oportunitatilor din domeniul electronicelor de consum.

xe93

Divertisment la domiciliu & echipamente audio

 

Sony este unul dintre principalii promotori ai tehnologiei HDR si una dintre companiile care a incorporat tehnologia atat in produsele din gama video si audio, cat si in continutul produs, cu scopul de a le oferi clientilor experiente de vizionare cat mai apropiate de realitate.

 

Noua serie A1 de televizoare BRAVIA OLED include cele mai bune tehnologii de redare a imaginilor, precum procesorul 4K HDR X1™ Extreme, incorporat in varful de gama ZD9 de la Sony. Procesorul X1™ Extreme, care accentueaza impactul vizual al continutului 4K HDR, este capabil sa valorifice intregul potential al panourilor OLED, producand nuante profunde de negru si culori stralucitoare care redau mai fidel imaginile din lumea reala. Seria A1 este, de asemenea, echipata cu tehnologia unica Acoustic SurfaceTM de la Sony care ii permite display-ului sa vibreze, sunetul fiind transmis direct de pe ecranul televizorului. Prin eliminarea difuzoarelor care erau plasate in mod obisnuit la baza ecranului, aceasta serie prezinta un design fara difuzoare si fara un suport. Deoarece sunetul este emis din ecran, imaginea si sunetul se suprapun, imbunatatind impresia de realitate. Mai mult decat atat, utilizatorii se pot bucura de o experienta de vizionare din orice loc al camerei de zi, datorita colaborarii dintre panourile OLED, cu unghi larg de vizionare, si tehnologia Acoustic Surface™ care combina imaginea si sunetul.

 

Seria BRAVIA XE93 de televizoare 4K HDR este echipata cu tehnologia unica Slim Backlight Drive+, care duce luminozitatea si constrastul la un alt nivel. In plus, procesorul 4K HDR X1 Extreme dispune de remasterizare pentru imbunatatirea continutului standard dynamic range (SDR) pana aproape de o calitate 4K HDR, precum si de o serie de alte tehnologii de imbunatatire a calitatii imaginii pentru o gama larga de continut. Cu procesorul X1 Extreme, seria XE93 realizeaza niveluri de expresie vizuala 4K HDR cu o claritate mare a imaginii, contrast ridicat si spectru bogat de culori. Atunci cand este montat pe perete, noul televizor BRAVIA se confunda practic cu decorul, datorita design-ului elegant, fiind vizibile doar imaginile redate.

 

vpl-vz1000es-01Standul Sony de la CES va include o zona de display, in care vor fi expuse dispozitivele capabile de redare 4K HDR. In aceasta zona, vizitatorii pot experimenta o parte din efectele vizuale incluse in jocurile pentru PlayStation®4 (PS4™), compatibile cu tehnologia 4K HDR si care pot fi rulate pe BRAVIA: „Uncharted 4: A Thief’s End” “Gran Turismo Sport” si “Horizon Zero Dawn”. Tot in aceasta zona, Sony va prezenta noul player Blu-ray™ 4K Ultra HD UBP-X800, care reda imagini de calitate superioara 4K HDR. Player-ul este compatibil cu tehnologia Hi-Res Audio si poate reda sunetul detaliat si nuantat, cu aceeasi fidelitate ca a sunetului inregistrat initial.

 

In domeniul echipamentelor audio, Sony a anuntat o serie de noi produse echipate cu tehnologie de ultima ora, pentru a le permite utilizatorilor sa se bucure pe deplin de impactul pe care il aduce tehnologia 4K HDR. Printre acestea, se numara noua bara de sunet si varf de gama, HT-ST5000. Aceasta bara de sunet este compatibila atat cu tehnologia Hi-Res, cat si cu sistemul audio surround 3D de ultima generatie Dolby Atmos®, care duce experienta de imersiune la un alt nivel. Aceasta este prevazuta, de asemenea, cu tehnologia unica de control al fronturilor de unde S-Force PRO Front Surround de la Sony, care canalizeaza undele sonore in directia corecta pentru a produce o experienta audio care umple incaperea.

 

In plus, specialistii in sunet de la Sony Pictures Entertainment si-au pus in aplicare expertiza in crearea HT-ST5000, ajutand la calibrarea calitatii audio si optimizandu-l pentru redarea filmelor. Noul amplificator integrat multi-canal STR-DN1080 este compatibil si cu DTS:X™, pe langa Hi-Res si Dolby Atmos, generand un sunet care se deplaseaza liber in trei dimensiuni. Amplificatorul este echipat si cu alte tehnologii pentru crearea unui spatiu acustic unic, inclusiv Speaker Relocation, care realizeaza un mediu acustic optim in conditiile instalatiilor limitate de acasa si Phantom Sound Back, care genereaza un sunet surround amplu, ce se raspandeste in fiecare colt al camerei.

In plus, Sony va evidentia compatibilitatea produselor sale audio Wi-Fi*1 si a televizoarelor Android 4K HDR, care sunt compatibile cu Google Home actionat de Google Assistant.

Printr-o simpla comanda vocala, utilizatorii pot reda cu usurinta muzica prin intermediul dispozitivelor audio conectate, in mai multe camere sau pot accesa YouTube si alte servicii de muzica pe televizor. Functia de control vocal va putea fi experimentata la standul Sony. Sony va mai expune doua modele de casti cu functie de anulare a zgomotului, aflate in prezent in dezvoltare, care vor oferi utilizatorilor mai multa libertate in ascultarea de muzica la o calitate audio superioara: un model fara cabluri, prevazut cu unitati stanga-dreapta separate si un model cu banda pentru gat.

Produse & solutii de imagine

In domeniul imagisticii, Sony a lucrat la dezvoltarea unei game de tehnologii si solutii end-to-end, de la surse de lumina, obiective si senzori de imagine, pana la procesare de imagine, transmisii IP si display. La standul Sony, in acest an, vor fi prezentate in principal produse din domeniul imaginii, pentru segmentul consumer.

Noul proiector laser VPL-VZ1000ES*2 Ultra-Short Throw, anuntat la CES 2017, are un design care se potriveste confortabil intr-o camera de zi, facand posibila o experienta imersiva de vizionare a unor imagini 4K HDR pe un ecran mare. VPL-VZ1000ES este prevazut cu un obiectiv de tip ultra₋short throw, putand proiecta de la o distanta de doar 15 cm de suprafata ecranului*3, astfel incat utilizatorii nu trebuie sa-si mai faca griji in privinta siluetelor care obstructioneaza vizionarea.

Sony va prezenta si cele mai noi produse in domeniul foto-video, in care viteza e pusa pe primul loc. Printre acestea se numara noul varf de gama de la Sony, camera mirrorless α6500 cu senzor APS-C, care poate fotografia continuu cu pana la 11 cadre pe secunda si care este echipata cu sistemul de stabilizare optica a imaginii pe 5 axe si control tactil AF, precum si camera compacta premium RX100 V, care poate fotografia continuu cu pana la 24 de cadre pe secunda si include functia de inregistrare in super slow motion.

In domeniul echipamentelor de transmisiuni TV utilizate pentru crearea de continut 4K, inclusiv transmisiuni sportive in direct, Sony va expune produse care propun experiente video noi si unice, inclusiv sistemul de camere live HDC-4800, care poate reda continut video in super slow motion la calitate 4K/8x si monitorul profesional OLED 4K PVM-X550 cu diagonala de 55”.

In domeniul sistemelor de display de dimensiuni mari, Sony va prezenta sistemul de afisare scalabil construit din unitati de afisare realizat cu tehnologia de CLEDIS™, care utilizeaza LED-uri ultrafine ca sursa de lumina. Acest sistem va fi expus pe un display de mari dimensiuni, de aproximativ 32′ (orizontal) x 9′ (vertical), care reproduce tonuri bogate de culori, dar si miscarile lente si imaginile statistice, oferind efecte vizuale care nu pot fi obtinute cu display-urile existente.

Jocuri & retele

PlayStation VR este un sistem de realitate virtuala (VR) care duce consola PS4™ la un alt nivel de imersiune si imbogateste experienta de joc. Vizitatorii standului Sony vor putea experimenta simulatorul auto din realitatea virtuala cu jocul „Gran Turismo Sport”, utilizand PlayStation VR, dar si o aventura spatiala VR in jocul „Farpoint,” utilizand controller-ul PlayStation VR Aim pentru a dobori inamicii.

 

Life Space UX

Conceptul Life Space UX este definit prin livrarea de experiente unice si facilitarea unor noi modalitati de transformare a spatiului de locuit. In aceasta categorie, Sony va prezenta in premiera un concept numit „Noul proiector 4K -It’s all here-”, care propune experiente noi, cu continut variat, cum ar fi carti, filme si muzica. Evident, poate fi utilizat ca un proiector obisnuit, creand un ecran mare in propria sufragerie, prin proiectarea de imagini pe un perete adiacent, pentru a viziona continutul. Conceptul din spatele sloganului “-It’s all here-” vorbeste despre bucuria oferita de descoperirea unui continut nou. De exemplu, utilizatorii pot folosi acest proiector pentru a proiecta un numar mare de coperti de carti pe un perete, pot alege una care le-a starnit interesul si o pot rasfoi. In plus, la stand vor fi expuse proiectorul 4K Ultra Short Throw, boxele LED Bulb, proiectorul portabil Ultra Short Throw Projector si boxa din sticla Glass Sound. Prin intermediul Life Space UX, Sony propune oferirea unor valente noi spatiului de locuit, dar si trairea unor experiente inedite.

La standul Sony vor fi prezentate si alte initiative in care este implicata compania, pentru a extinde oportunitatile din industria electronicelor de consum. Printre acestea, se numara conceptele prototip “N” si “T”, din cadrul initiativei de cercetare-dezvoltare  Future Lab Program™, care are ca scop crearea unui stil de viata viitor impreuna cu utilizatorii; diversele produse nascute din proiectele start-up din cadrul initiativei interne de incubatoare de afaceri noi, programul Seed Acceleration; produsele Xperia™ Smart,

care propun noi moduri de comunicare, dronele autonome si serviciile de prelucrare de date in cloud pentru masurare si control care sunt oferite de Aerosense Inc., companie afiliata grupului Sony.

 

*Toate numele produselor mentionate sunt marci comerciale sau marci comerciale inregistrate ale Sony Corporation sau ale proprietarilor respectivi.

*Android, Google Home si Chromecast sunt marci comerciale ale Google Inc.

 

*2: Modelul va fi comercializat pe piata americana. Numele modelului difera in functie de regiunea in care este comercializat.

*3: Distanta de la marginea corpului proiectorului pana la suprafata ecranului, presupunand un ecran de 100” (16:9).

 

CES 2017 – Sony Corporation  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.