Epson si DJI dezvolta prima aplicatie de realitate augmentata pentru ochelari inteligenti utilizata in pilotarea dronelor


DSC03792Epson, producatorul ochelarilor inteligenti Moverio® pentru realitatea augmentata (AR), a anuntat parteneriatul cu DJI, cel mai mare producator mondial de drone. Parteneriatul va asigura dezvoltarea unor noi aplicatii interesante pentru ochelarii inteligenti Moverio de la Epson, care vor imbunatati in mod semnificativ experienta de pilotare a dronelor DJI pentru pasionati si profesionisti.

 

Pentru inceput, DJI va optimiza aplicatia DJI GO pentru ochelarii inteligenti AR Moverio BT-300 de la Epson. Prin folosirea aplicatiei impreuna cu ochelarii Moverio, utilizatorii de drone vor putea vedea clar imaginile transmise live (FPV) de camera dronei si in acelasi timp vor putea mentine contactul vizual cu aparatul de zbor. Aplicatia DJI GO este compatibila cu seria de drone DJI Phantom, Inspire si Matrice, dar si cu stabilizatorul de imagine portabil si camera Osmo.

Moverio BT-300 va fi promovat ca accesoriu licentiat DJI, impreuna cu aplicatia DJI GO, in cursul acestui an. Ochelarii inteligenti de la Epson vor putea fi achizitionati de pe site-ul DJI.com, in timp ce aplicatia DJI GO va putea fi descarcata de pe Moverio Apps Market.

 

Parteneriatul dintre Epson si DJI respecta reglementarile impuse de autoritatile aeronautice din Europa, dar si recomandarile pentru UAV-uri (Unmanned Air Vehicle), in special cu cea potrivit careia UAV-ul ar trebui sa ramana in cadrul vizual al pilotului. Astfel, dronele pot fi utilizate pentru a obtine imagini si video aeriene in foarte multe domenii de activitate. Sectoare precum constructiile, asigurarile, agricultura, serviciile de urgenta, protectia mediului, cercetarea academica, productia de film si video utilizeaza in prezent drone.

„Moverio BT-300 marcheaza un avans impresionant la nivel de performanta si va creste siguranta zborului si a filmarilor, ajutand in acelasi timp utilizatorii sa se conformeze reglementarilor”, a spus Michael Perry, director parteneriate strategice, DJI. „Suntem incantati sa descoperim aplicatiile incredibile care pot fi realizate cu Moverio BT-300 si recenta relansare a DJI SDK, asadar putem spune ca posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate.”

Valerie Riffaud-Cangelosi, Manager de Dezvoltare pentru Piete Noi – Dispozitive Portabile & Conectate, Epson EMEA a declarat: „Este un eveniment de referinta – pentru prima data, ochelarii inteligenti AR vor fi disponibili prin intermediul unei aplicatii dedicate utilizatorilor. Piata dronelor a devenit o prioritate pentru Epson si credem ca parteneriatul cu DJI va revolutiona modul in care utilizatorii vor pilota dronele, intr-o industrie care inregistreaza o evolutie foarte rapida. Ochelarii Moverio BT-300 sunt conceputi pentru pilotarea dronelor, iar senzorii de urmarire permit pilotului dronei sa vizualizeze la 360 de grade, mentinand in acelasi timp contactul vizual cu dispozitivul. Acesta este un factor important in ceea ce priveste regulile si experienta de pilotare, pentru ca ajuta pilotul sa se concentreze asupra sarcinilor pe care le are de efectuat si sa ia decizii mult mai rapid.”

Pe langa gradul de siguranta, un alt obiectiv al parteneriatului include noi instrumente AR de crestere a productivitatii dedicate utilizatorilor de drone si producatorilor de film. Epson si DJI vor lucra impreuna pentru a oferi noi experiente unui numar din ce in ce mai mare de pasionati si companii si vor depune eforturi comune de vanzare si marketing la nivel mondial.

Epson a lansat prima generatie de ochelari inteligenti in 2011. Moverio BT-300 sunt cei mai usori ochelari inteligenti din lume, fiind prevazuti cu un ecran OLED. Impreuna cu tehnologia de afisaj digital OLED din siliciu si sistemul de operare Android 5.1, Moverio BT-300 ofera experiente AR cu adevarat mobile. Ochelarii Moverio BT-300 de la Epson vor fi disponibili la sfarsitul anului 2016.

21 octombrie 2016 – Epson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.