Startup Weekend Bucharest, locul in care o afacere prinde viata in 54 de ore


swb-afis       Startup Weekend Bucharest revine in Capitala dupa trei ani de pauza. Evenimentul va avea loc in perioada 28-30 octombrie 2016, la TechHub Bucharest si este dedicat tuturor celor care au idei de afaceri si vor sa invete cum sa le puna in practica. Tema de anul acesta este ”Make the world a better place”, iar participantii sunt provocati sa gandeasca solutii de afaceri care vizeaza problemele de sustenabilitate si dezvoltarea lumii din jurul nostru. La eveniment sunt asteptati peste 60 de participanti, cu varsta cuprinsa intre 21-35 de ani, din Romania sau din alte tari.

”Este vorba de 54 de ore de implicare si creatie care se incheie cu prezentari in fata unor lideri antreprenori care dau un feedback. Startup Weekend Bucharest poate sa fie un bun start pentru infiintarea unei companii, o oportunitate de a gasi cofondatori, investitori, sponsori care sa ajute la deschiderea afacerii, un timp de invatare cu mentori si facilitatori care stiu sa deschida drumul startup-urilor. Pentru noi a fost o provocare pozitiva sa reluam traditia Startup Weekend si in Capitala, mai ales ca evenimentul are loc anual in diverse orase din tara”, spune Alin Apostu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Evenimentul din Bucuresti este organizat voluntar de 9 tineri implicati in activitati si proiecte din diferite domenii. In Romania, Startup Weekend are loc in 7 orase: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timsoara, Brasov, Oradea si Targu Mures.

”Ne-am hotarat sa ne implicam in acest eveniment pentru ca ne-am dorit sa punem din nou Bucurestiul pe harta Startup Weekend. Rapid ni s-au alaturat sponsorii si media care au inteles nevoia de implicare directa. Mentorii si membri juriului sunt profesionisti cu expertiza nationala si internationala. Premiile castigatorilor editiei de la Bucuresti constau: in consultanta si dezvoltare MVP, branding, asistenta juridica pentru infiintarea unei firme, licente wordpress si multe altele.”, declara David Timis, organizator in echipa Startup Weekend Bucharest.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul www.eventbrite.com, detalii si informatii pot fi gasite si pe pagina de Facebook Startup Weekend Bucharest.

Editia din 2016 a Startup Weekend Bucharest este realizata cu ajutorul partenerilor: TechHub, UnderDevelopment, MSLGroup The Pratice, Calif, Eisberg, 24REAL, Cabinet Avocatura Adrian Stirbu,  Themeisle, YouthHub, cu sustinerea Asociatiei PRISPA. 

 

Despre Startup Weekend

Startup Weekend a fost fondat in 2007 in Colorado, SUA si este o organizatie neguvernamentala, preluata in 2015 de Techstars. Evenimentul s-a raspandit rapid in alte orase din jurul lumii, in prezent are loc in 331 de orase din 150 de tari. In timp, au fost create peste 23.000 de echipe si au fost lansate peste 4.000 de afaceri. [Site SWB2014 / Document Prezentare SWB2014]

10 octombrie 2016, Bucuresti – Startup Weekend Bucharest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.