Sony lanseaza obiectivul Full-Frame FE 50mm F1.4 ZA si un nou declansator cu radiocomanda


SEL50F14ZA_ASony lanseaza astazi noul obiectiv full-frame Planar T* FE 50mm F1.4 ZA (model SEL50F14Z), pentru camerele cu montura E.

 

Obiectivul fix de 50mm dispune de o diafragma cu o apertura mare F1.4, care asigura un contrast impresionant si o rezolutie remarcabila, elemente distinctive ale brandului ZEISS®.

Aceste caracteristici ale imaginii sunt furnizate de-a lungul intregului cadru – de la centru catre colt – si la toate setarile diafragmei, chiar si atunci când fotografiati cu deschiderea maxima la F1.4. Structura optica de ultima generatie include elemente din sticla AA (Advanced Aspherical) si ED (Extra-low Dispersion) pentru precizie sporita, care reduc aberatiile sferice si cromatice, precum si coating ZEISS® T*, care minimizeaza defecte precum lumina difuza si reflexiile (flare si ghosting), oferind claritatea specifica brandului ZEISS®. In plus, design-ul Planar garanteaza o distorsiune minima.

SEL50F14ZA_BSEL50F14ZA_C

Diafragma F1.4 a obiectivului FE 50mm F1.4ZA ofera un nivel de luminozitate si o viteza potrivite pentru fotografia de interior in lumina slaba, pe timp de noapte si pentru portrete, iar diafragma circulara cu 11 lamele ofera un efect bokeh uimitoar sau defocalizarea fundalului in imagini. De asemenea, obiectivul este dotat cu un inel cu buton ON/OFF si un comutator AF/MF si este rezistent la praf si umezeala[i], sporindu-i astfel functionalitatea.

 

In plus, obiectivul dispune de un motor de focalizare SSM, care permite fixarea rapida a punctului de focus. Motorul silentios recomanda obiectivul in special pentru filmari.

 

Pret si disponibilitate

Noul obiectiv FE 50mm F1.4 ZA lens va fi disponibil in Europa din luna iulie, la pretul recomandat de 1.800 de euro.

[i] Desi este proiectat sa reziste la praf si umezeala, protectia absoluta impotriva prafului si umezelii nu este garantata.

FA-WRC1M_rear_right_CX79500-Mid

Sony lanseaza un nou declansator cu radiocomanda pentru utilizatorii de Sony α

 

Sony anunta astazi lansarea unui nou declansator cu radiocomanda dedicat fotografilor profesionisti si amatori care utilizeaza camere Sony. Compatibil cu camerele cu obiective interschimbabile[1] si bliturile externe[2] din seria α, noul sistem de declansare include atat emitatorul radio wireless FA-WRC1M, cat si receptorul radio wireless FA-WRR1.

Sistemul este foarte flexibil si se poate transforma intr-o solutie complet portabila, foarte utila pentru fotografii de nunti, de exemplu, care lucreaza deseori in locatii in care sistemele de iluminare pentru studio sunt dificil de utilizat, iar rezultatele trebuie sa fie perfecte de la primele cadre.

 

FA-WRR1_rear_leftFA-WRC1M_rear_top

Cu o raza de actiune maxima de 30 de metri, noul sistem cu radiocomanda aduce un plus de flexibilitate in fotografia cu blit, cu performante exceptionale in toate conditiile de fotografiere, prin utilizarea TTL, a modurilor ”manual” sau ”grup”. In total, sistemul poate controla pana la 15 lumini separate[1], care pot fi grupate in maxim 5 grupuri, oferindu-le fotografilor posibilitatea de a experimenta cu diferite decoruri care sa le puna in valoare viziunea pentru proiect.

In timpul utilizarii acestui sistem, modul de fotografiere, durata de expunere a blitului si compensarea expunerii la bliturile aflate la distanta pot fi controlate printr-un sistem de comanda local, dotat cu un panou de control mare si vizibil, pe care poate fi confirmat statusul fiecarui receptor, fiind convenabil atat pentru o singura persoana, cat si pentru o echipa. De asemenea, sistemul ofera avantajul declansarii de la distanta a mai multor camere[2], functie utila pentru fotografia de sport si natura, deoarece raza de actiune este de maxim 30 de metri si le permite fotografilor captarea unei game largi de imagini la momentul oportun.

FA-WRC1M_rearNoul sistem are o viteza de sincronizare a blitului de pana la 1/250 secunde[3], alaturi de functia de sincronizare de mare viteza (HSS). Nivelul blitului poate fi controlat cu peste 25 de niveluri (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256), in trepte de 1/3.[4]

Noul sistem este conceput pentru fotografii care utilizeaza compozitii specifice care necesita multiple surse de lumina, controlabile la fiecare blit pentru efecte luminoase dinamice. Fiind vorba despre un sistem controlat in intregime prin unde radio, utilizatorul nu trebuie sa-si mai faca griji in privinta limitarilor declansatorului IR, acolo unde lumina foarte puternica a soarelui sau barierele fizice pot cauza probleme. Declansatorul este rezistent la praf si umezeala, pentru fotografiere in orice conditii.[5]

Noul sistem va fi lansat in magazine in septembrie 2016. Preturile pentru telecomanda si receiver sunt de aproximativ 420 de euro, respectiv 240 de euro.

[1] Maxim 5 grupuri in modul GROUP, 3 grupuri in TTL sau modul MANUAL

[2] E necesar un cablu Multi Terminal. Se comercializeaza separat.

[3] In functie de specificatiile camerei foto.

[4] Atunci cand se utilizeaza HVL-F32M, nivelul blițului poate fi selectat pana la 1/128. Cand fotografiati HSS, nivelul blitului dintr-un grup, inclusiv HVL-F32M, trebuie sa fie setat 1/16 sau la o valoare mai mare.

[5] Desi este rezistent la praf si umezeala, protectia absoluta nu este garantata in conditii meteo nefavorabile.

[1] α7 II / α7R II / α7S II, prin actualizare software. Actualizarea este programata pentru luna august 2016.

[2] Blituri cu interfata multipla: HVL-F60M / F43M / F32M. Blituri cu suport pentru accesorii cu blocare automata HVL-F58AM / HVL-F43AM / HVL-F42AM numai in modul manual. Optional, e necesar un adaptor pentru suport ADP-MAA

12 Iulie 2016, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.