Google Arts & Culture, noua casa a colectiilor de arta din toata lumea


Google Arts & CultureGoogle anunta relansarea platformei dedicata artei si culturii. Noua „casa” care gazduieste colectii culturale din intreaga lume este Google Arts & Culture, dezvoltata de Google Cultural Institute. Google Arts & Culture este disponibila pe desktop si pe mobil, prin aplicatiile de iOS si Android.

 

Ce este nou in Google Arts & Culture:

  • A fost adaugat suport pentru Cardboard in aplicatiile de mobil, fiind disponibile peste 20 de tururi in realitatea virtuala, care ofera o experienta vizuala la 3600, cu explicatii vocale. Poti face un tur virtual al artei stradale din Roma sau sa explorezi Templus lui Zeus din perioada clasica greceasca, din Sicilia. Aceste tururi in Cardboard sunt disponibile doar in aplicatiile de iOS sau Android, nu si pe versiunea de desktop sau pe cea de browser mobil.
  • Functia de recunoastere a operelor de arta „Art Recognizer”. Aceasta este disponibila pentru Dulwich Picture Gallery din Londra, Art Gallery of New South Wales din Sydney si National Gallery of Art din Washinton DC. Cum functioneaza: deschide aplicatia, indreapta camera telefonului catre opera de arta expusa si vor fi afisate toate informatiile despre ea. Puteti urmari aici un gif care arata cum functioneaza functia Art Recognizer. Obiectivul este implementarea ei in mai multe muzee din toata lumea.
  • Povesti zilnice – „doza” zilnica de cultura, povesti care sunt evidentiate pe prima pagina in fiecare zi. Poate fi vorba despre evidentierea zilei de nastere a unui artist sau a sarbatori un eveniment istoric. Aceste povesti zilnice aduna elemente din colectii din institutii culturale din intreaga lume pentru a spune o poveste care sa fie relevanta pentru cat mai multi utilizatori ai Google Arts & Culture.

20 Iulie 2016, Bucuresti – Google Romania

One response to “Google Arts & Culture, noua casa a colectiilor de arta din toata lumea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.