Primele impresii cu noul Huawei P9 – hands-on


DSC09701             La nici 3 saptamani de la lansarea din Londra flagshipul Huawei a ajuns si la noi, si desigur imediat si la mine in cadrul programului Orange Smartphone Tester chiar in paralel cu lansarea oficiala de la noi. Nu am avut mult timp sa ma joc cu el, dar desigur l-am despachetat si l-am personalizat cat de cat.

Cutia alba e dintr-un carton foarte elegant si scump, contine telefonul, castile (chiar sunt de calitate), cablul USB, incarcatorul, unealta cu care sa deschizi usita de nano SIM (tot aici e si locul micro SD-ului) si hartiile (manual, certificat de conformitate si garantie). Telefonul e invelit doar intr-un fel de folie (nu e lipit pe el) din care il scoti usor si da simti textura, eleganta, e primul smartphone Huawei care la mine a avut efectul wow!   Linii drepte, elegante, colturi rotunjite, spate si laterale din metal, in spate in zona camerelor doar o dunga de plastic negru, dar tot elegant. Camerele nu ies in relief, ceea ce e bine. La design e de nota 10, e una din cele mai frumoase smartphone-uri ce am vazut in ultimii ani.

In meniu se misca rapid,  chiar si varianta mai ”light’  EVA-L19 3 Gb de RAM si cu 32 Gb  ce am eu in teste, nu am apucat sa incerc multe lucruri, doar cat am observat pana mi-am personalizat un pic.

DSC09706Displayul de 5,2” e un IPS-NEO LCD foarte frumos, culori vii, dar nu suprasaturate, contrast si luminozitate buna. Marimea de 5,2” e ideala, se pare ca tot mai multi producatori  adopta aceasta marime. Poti ajunge in porice colt al ecranului cu o singura mana, dar deja vezi bine sa citesti si texte mai lungi. Marginile laterale sunt subtiri, astfel telefonul e mai lunguiet decat alte modele.

DSC09710Fara dar si poate atuul principal al acestui smartphone e camera, mai exact camerele. Toate 3. Cele 2 principale din spate cel RGB si cel monochrom, relaizate in colaborare cu Lieca si cea frontala (de selfie) care tot e una buna de 8 Mpx-eli.

”Camera RGB, integrata in smartphone-ul P9 este specializata in captarea culorilor, pe cand camera monocroma este uimitoare in surprinderea detaliilor din imagini.

Astfel, cele doua camere principale ale lui P9 lucreaza in tandem pentru a permite utilizatorilor sa creeze imagini deosebite, in culori vibrante. P9 exceleaza in conditii de luminozitate scazuta, intrucat designul sistemului dual camera garanteaza captarea acesteia in orice mediu.” Asa scrie in textul de PR din comunicat.

Urmeaza sa ma conving si eu, deocamdata am facut doar cateva imagni, una in restaurant, la lumina destul de slaba si m-am jucat cu ajustarea aperturii camerei pentru a crea bokeh, la poza cu tacamurile, eu multumit de cum a iesit:

Si deja clasicul low light foto de la Bucur Obor cu setari Pro (adica manuale).

 

Ma voi juca si cu camera monochroma, si va urma un articol dedicat capabilitatilor foto si desigur review-ul complet. Smartphone-ul poate fi deja cumparat la pretul de  2499 RON, varianta cu 3 Gb de RAM si 32 Gb de memorie, ceea ce pare u npret corect din ce am experimentat pana acum cu telefonul.

 

One response to “Primele impresii cu noul Huawei P9 – hands-on

  1. Pingback: Cauti smartphone-ul cu cea mai buna camera foto pentru pozele de vacanta? Ti-am gasit-o, Huawei P9 are cea mai buna camera foto si nici in rest nu dezamageste | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.