Google prezinta Atelierul Digital – o platforma online pentru cresterea competentelor digitale dedicata studentilor si antreprenorilor din Romania


DSC09613

Google anunta astazi lansarea in Romania a programului Atelierul Digital, o platforma online gratuita care ofera tinerilor pregatire in domeniul marketingului digital si in dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului. Adresa platformei este https://atelieruldigital.withgoogle.com/.

 

Nevoia de competente digitale este una dintre cele mai mari provocari ale Uniunii Europene si ale Europei Centrale si de Est in particular. Potrivit datelor Comisiei Europene, in viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunostinte digitale. Comisia Europeana estimeaza ca, pana in 2020, 825.000 de locuri de munca vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Potrivit Digital Economy & Society Index (DESI), Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste competente digitale. Doar 16% dintre romani au cunostinte digitale de baza, in comparatie cu media de 30% a EU15[1] si 26% in tarile NMS13[2], arata un raport DELab. Mai mult, 43% dintre romani declara ca nu au deloc competente digitale, ceea ce este mult peste media de 25% in tarile NMS13 si 14% in EU15. Doar 8% dintre romani cred ca au cunostinte digitale destul de solide pentru a face fata intr-un mediu de lucru competitiv.

Pentru a creste nivelul cunostintelor digitale in Romania, Google a creat platforma online Atelierul Digital. Orice persoana interesata poate urma gratuit cursurile, inscrierea se face la adresa: https://goo.gl/qBjN6Q.

 

„Internetul este esential in societatea de astazi, oferind oportunitati si mijloace de dezvoltare antreprenorilor si afacerilor. Vrem ca prin programul Atelierul Digital lansat astazi sa oferim un instrument care sa ajute viitoarea forta de munca si antreprenorii in obtinerea cunostintele digitale atat de importante in economie. Speram ca acest lucru sa contribuie la sprijinirea Romaniei in exploatarea oportunitatilor oferite de economia digitala”, spune Dan Bulucea, Country Director Google Romania.

 

Atelierul Digital ofera pregatire in lumea digitala sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gama cuprinzatoare de domenii: de la cum sa-ti construiesti prezenta online, la campanii de marketing in social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienti. Utilizatorii pot alege o anumita tema pe care vor sa se pregateasca sau sa urmeze intregul curs online. La final, pot alege sa dea un test si, daca il trec, vor primi o certificare din partea Google si IAB Europe. Intregul curs cuprinde 89 de lectii, impartite in 23 de teme. Lista completa a cursurilor este aici: https://goo.gl/b75sP6.

[1] EU15 – Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie

[2] NMS13 – Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia

 

Bucuresti, 26 aprilie 2016 – Google Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.