Olympus PEN-F, cel mai elegant mirrorless Micro Four Thirds, a fost prezentat ieri si e disponibil la vanzare in magazinul F64


DSC06110        F64, cel mai mare magazin foto-video din Romania, a prezentat noul model mirrorless Olympus PEN. Acesta este o camera foto performanta, cu un design retro si elegant, fiind construit cu materiale si finisaje de cea mai inalta calitate. Noul mirrorless ar putea fi descris cel mai bine astfel: pasiune pentru stil intr-un pachet cu eleganta fara precedent.

 

Creatorii Olympus PEN-F au regandit toate elementele, de la calitatea senzorului la nivelul ridicat al finisajelor, acestea sporind la randul lor ergonomia cu care compania si-a obisnuit utilizatorii. Cu senzor Micro Four Thirds Live MOS de 20 de megapixeli si stabilizare optica pe cinci axe, Olympus PEN-F ofera performantele optice exceptionale intr-un pachet care incape, la propriu, in palma. Se poate spune, totodata, ca Olympus PEN-F este un produs de colectie si o unealta fotografica dezirabila de catre toti iubitorii acestei arte si tehnologiei ca intreg.

DSC06105DSC06117DSC06118

Cristian Crisbasan (foto) a absolvit Scoala de Televiziune BBC in 1994, iar in 2007 a fost inclus in Antologia Taschen „The New Erotic Photography“, in care sunt reuniți cei mai buni 82 de fotografi contemporani de nud. Povestea fotografului in lumea mirrorless a pornit odata cu primul mirrorless Olympus, iar acum a ajuns la cel mai elegant si performant model.

 

„Cea mai buna camera este aceea care serveste pe deplin scopul pe care vrei sa il atingi. Unealta potrivita este aceea care iți ofera cea mai mare libertate de a-ți exprima viziunea personala asupra lumii, iar apariția tehnologiei «mirrorless», pe care am descoperit-o in primul Olympus PEN digital, adica EP­1, a fost ca o gura de aer pentru mine. In vara lui 2009 l-­am achiziționat si, dupa doar cateva luni, am facut o expoziție intreaga cu imaginile produse cu acel PEN­. Cadre din aceasta au fost incluse intr­-o antologie internaționala de fotografie.

 

Olympus 2Olympus a continuat dezvoltarea gamei PEN si, recent, a lansat modelul PEN-­F, marcand un moment istoric, cred eu, in istoria brandului si a evoluției camerelor foto. Repeta astfel povestea de succes din anii ’60 a PEN­-urilor analogice, pe film, dar cu o arhitectura digitala potrivita acestor vremuri“, a declarat Cristian Crisbasan.

Revenind la dotarile tehnice ale Olympus PEN-F, vizorul electronic are o rezoluție excelenta de 2,36 milioane de pixeli, camera dispune de conectivitate wireless integrata pentru a transfera rapid imaginile pe smartphone sau laptop, iar fotografierea in rafala se poate face cu o cadența de pana la 10 cadre pe secunda. De asemenea, sensibilitatea ISO este intr-un interval extins de la 80 pana la 25.600, oferind acel plus de luminozitate necesar si in cele mai dificile situații. In plus, cantarind doar 427 de grame, Olympus PEN-F e camera foto pentru care nu mai pot fi gasite scuze ca sa fie lasat acasa. Este disponibil in oferta F64 aici.

Bucuresti, 18 martie 2016 – F64

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.