PlayStation VR se va lansa in octombrie 2016


ps-vr-product-shots-screen-02-ps4-eu-14mar16

Peste 160 de titluri de jocuri sunt in dezvoltare pentru PS VR

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) anunta ca PlayStation VR, sistemul de realitatea virtuala care va duce consola PS4 la urmatorul nivel de imersiune, se va lansa in octombrie in Japonia, America de Nord, Europa si Asia. Pretul recomandat pentru fiecare zona in parte va fi de: 44.980 yeni, 399 de dolari, 399 euro si 349 de lire.

“Inca de cand am dezvaluit PlayStation VR in cadrul Conferintei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din 2014, am primit un feedback extrem de favorabil din partea gamerilor si dezvoltatorilor de jocuri”, a spus Andrew House, presedinte si Global CEO al Sony Computer Entertainment Inc. “Pentru a fi siguri ca vom putea furniza suficiente unitati de procesare grafica si o multitudine de jocuri gamerilor din intreaga lume, am decis sa lansam PlayStation VR in octombrie 2016. Pentru cei care asteapta cu nerabdare lansarea, am vrea sa le multumim pentru rabdare si suport. Suntem bucurosi ca vom oferi gamerilor o experienta inedita prin PS VR”.

ps-vr-product-shots-screen-01-ps4-eu-14mar16

In momentul de fata, peste 230 de dezvoltatori de jocuri lucreaza pentru crearea cat mai multor titluri pentru PS VR, de la echipe mici si independente, la cei care lucreaza in studiouri sau la companii mari dezvoltatoare de jocuri ca 2kGames, Electronic Arts Inc. sau Ubisoft. Acesti dezvoltatori, dar si cei din cadrul SCE Worldwide Studios (SCE WWS) au creat pana acum pentru PS VR 160 de titluri de jocuri cum ar fi: Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood and PlayStation®VR WORLDS (SCE WWS). Peste 50 dintre acestea vor fi lansate pana la sfarsitul acestui an. Mai mult decat atat, DICE si Lucasfilm lucreaza acum la un nou Star Wars™ Battlefront™ (Electronic Arts Inc.), experienta de joc ce va fi disponibila doar pe PlayStation VR. De asemenea, THE PLAYROOM VR*4 de la SCE WWS va putea fi descarcata gratuit prin PlayStation Store de catre toti detinatorii de PS VR, lucru ce va fi disponibil odata cu lansarea noului sistem de realitate virtuala.

 

Pentru a extinde linia de titluri PS VR, SCE a incheiat un parteneriat cu dezvoltatori de software de utilitati pentru a oferi cat mai multe solutii inovatoare pentru aceasta tehnologie si pentru a consolida mediul de dezvoltare pentru PS VR.

Sistemul va dispune si de un mod Cinema, care le va permite utilizatorilor sa acceseze continut pe un ecran virtual imens, in timp ce vor purta casca de VR. Continutul pentru modul Cinema va include jocuri si diverse video-uri, dar va avea si caracteristici ale consolei PS4 cum ar fi Share Play si Live de pe PlayStation. Utilizatorii vor putea, de asemenea, sa vada poze si videoclipuri la 360 de grade, poze realizate cu camerele foto omnidirectionale pentru PS VR prin intermediul PS4 Media Player, ceea ce le va da senzatia ca sunt in mijlocul imaginilor afisate.

SCE va promova in continuare PS VR si dupa octombrie 2016. Vor fi lansate noile titluri de jocuri la evenimentele din intreaga lume, iar portofoliul pentru PS VR va fi extins.

Specificatii PlayStation®VR:

 

Numele produsului PlayStation®VR
Codul produsului CUH-ZVR1series
Luna lansarii Octombrie 2016
Pret recomandat 44,980 yen, 399 dolari, 399 euro sau 349 lire
Dimensiuni Casca VR: Approx. 187×185×277 mm

Unitatea de procesare grafica: Approx. 143×36×143 mm

Greutate Casca VR: Approx. 610 g (fara cablu)

Unitatea de procesare: Approx. 365g

Display OLED
Dimensiunea ecranului 5,7 inci
Rezolutie 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 per eye)
Rata de refresh 120Hz, 90Hz
Unghiul de vizualizare Aproximativ 100 de grade
Senzori Senzor de miscare Six Axis
Conexiune Casca de VR: HDMI, AUX, Stereo Headphone Jack

Unitatea de procesare: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX

Functiile unitatii de procesare procesare audio 3D, Social Screen, Mod Cinema
Incluse VR headset × 1

Unitate de procesare × 1

Cablu pentru VR × 1

HDMI × 1

USB × 1

Stereo headphones × 1

AC power cord × 1

AC adaptor × 1

16 Martie 2016, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.