Axis Communications anunta implementarea la Cluj Napoca a proiectului de supraveghere video in primul parc tehnologic modular din Romania


Liberty1 Design            Axis Communications, lider mondial in dezvoltarea de camere video de supraveghere, prin partenerul local de implementare Starnet Consulting, anunta implementarea la Cluj Napoca a proiectului de supraveghere video in primul parc tehnologic modular din Romania, Liberty Technology Park Cluj . Implementarea a avut in vedere atat sistemul modular inteligent de securitate actual, cat si acoperirea actiunilor ulterioare de extindere.

Parcul tehnologic se bazeaza pe un concept special, modular, care permite clientilor sa inchirieze spatii suplimentare pe masura ce valoarea business-ului lor creste. Am gasit in Starnet Consulting partenerul de care aveam nevoie pentru realizarea unei infrastructuri IT si de securitate scalabile si flexibile. Pentru sistemul video s-au folosit camere Axis, acestea fiind alese datorita performantelor superioare si fiabilitatii extinse”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Liberty3

Solutia actuala integreaza peste saizeci de camere de retea Axis. Au fost alese modele din seriile AXIS P13, AXIS P14, AXIS P33 si AXIS M30 pentru a monitoriza suprafete de la interior si de la exterior, cu accent pe intrari, parcari, lifturi si casele scarilor. Camerele au fost implementate cu o serie de platforme software de ultima generatie, oferind un nivel de securitate optim, atat pentru zonele de interior, cat si pentru cele de exterior. Partea de supraveghere video se alatura unei solutii de comunicatii unificate care include de asemenea control acces, antiefractie si retea voce-date. Toate sistemele folosesc o infrastructura unica de fibra optica si de cupru.

Intreaga zona trebuie sa fie supravegheata la un nivel de detaliu ridicat, ceea ce a condus la alegerea celor patru serii de camere Axis. De exemplu, unul dintre modelele alese a fost AXIS P1365–E, camera fixa de retea ce poate fi folosita atat pentru supravegherea de interior, cat si pentru cea de exterior. Modelul poate oferi imagini la rezolutie 1080p, in 50/60fps, functionand optim chiar si in zone in care iluminarea nu corespunde. AXIS P1365–E suporta capabilitatea WDR – Forensic Capture, astfel incat clipurile video sunt optimizate pentru ca toate detaliile sa poata fi vizibile in toate scenele inregistrate. In caz de nevoie, personalul de securitate poate realiza o recunoastere faciala rapida.

Liberty2
In afara de nevoia de a avea senzori de ultima generatie, care sa ofere imagini optime, o alta cerinta s-a evidentiat si a condus la alegerea camerelor din seria Axis M30. Modelele seriei M30 sunt mini dome-uri dedicate supravegherii de interior, dar care pot fi folosite si pentru exterior, compacte, rezistente la actiunile de vandalism si care permit o supraveghere panoramica 360°/270°/180°. Din aceasta serie unul dintre modelele utilizate pentru a securiza locatia a fost AXIS M3006-V. Este un model de tip mini-dome, cu senzor de 3MP si este capabil sa ofere imagini 1080p. La baza alegerii au stat calitatea deosebita a imaginii si unghiul de acoperire de 134°.

Pentru a oferi un acces securizat masinilor clientilor in spatiile de parcare, stream-ul video generat de camerele Axis este important si analizat de platforma Metrici LPR in timp real. Software-ul analizeaza imaginile video pentru a controla barierele de acces si permite intrarea doar a masinilor ce au numerele de inmatriculare inregistrate in baza de date. Software-ul ajuta, de asemenea, personalul de securitate sa urmareasca detalii cu privire la fiecare masina, calculand in mod automat si timpul de stationare. Functia de recunoastere a numerelor de inmatriculare asigura o inalta precizie, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, indiferent de conditiile meteo. Acest lucru este posibil datorita superioritatii tehnologice a camerelor Axis, care permit transmiterea de imagini clare in orice conditii si a algoritmilor software complecsi integrati in platforma Metrici. In caz de detectie a unei masini ce incearca patrunderea in locatie, fara a avea numarul de inmatriculare inregistrat, sistemul va alerta automat agentii de securitate, iar bariera va ramane blocata. Aceasta dorinta de a dispune in permanenta de tehnologie de ultima generatie a stat si la baza alegerii furnizorului de Video Management System (VMS). Astfel, pentru aceasta instalare s-a implementat Milestone Xprotect® Enterprise, solutie furnizata de partenerul Axis, Milestone Systems.

VMS-ul are un design modular ce permite extinderea hardware in timp si ofera agentilor de securitate si managerilor posibilitatea de a gestiona, controla, vizualiza, cauta si exporta imagini live sau inregistrari.

Bucuresti 23 Februarie 2016 – Axis Communications Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.