Intel a finalizat selectia celor mai tineri angajati din Romania


Two young people in a cubicle

Programul de internship al Intel Romania Software Development Center,

Intel Summer Experience, si-a desemnat participantii pentru editia din aceasta vara

Intel Romania Software Development Center a incheiat preselectia celor 13 interni din cadrul programului de internship, Intel Summer Experience, ajuns la a treia editie anul acesta. 841 de aplicari au fost subscrise pe platforma http://intel.stagiipebune.ro, care s-a bucurat de un numar impresionant de 9072 vizualizari pe stagiile deschise.

Infografic Intel Summer Experience 2015

„Cercul de tehnologie”, cum a fost intitulata generic editia din acest an, a oferit o pozitie in plus fata de anul anterior, ca urmare a cresterii numarului de echipe, cele mai noi fiind Chrome OS, Internet of Things si Server Dynamic Language Optimization. Prin urmare, pozitiile de intern oferite au acoperit zone de Enterprise Performance Analysis, Mobile Performance Analysis, Performance Analysis: Data Mining and Visualization, Runtime Optimizations, Internet of Things Performance Optimizations, Internet of Things Communications, Android Platform Development, Android Advanced Development, Intel® Software Guard Extensions Development, Chrome Development.

Pozitia Android Platform Development a atras cei mai multi aplicanti, 141 de candidati, in timp ce pozitia Chrome Development a departamentului nou infiintat din cadrul Intel Romania Software Development Center, a beneficiat de cele mai multe vizualizari, raportat la numarul de pozitii disponibile, 616 vizualizari pentru o singura pozitie disponibila.

Mihai Constantin PauEfectuarea unui stagiu de intern in cadrul programului Intel Summer Experience inseamna acumulare de informatie, obisnuinta cu lucrul intr-o structura de multinationala, dobandirea capacitatii de networking, atat de utila pe piata muncii in secolul al XXI-lea, soft skills si tech skills, ce contribuie la dezvoltarea profesionala si personala ulterioara. In plus, internii pot exersa constant limba engleza si utiliza termenii tehnici”, declara Mihai Constantin-Pau (foto), Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center.

Selectia a fost realizata in cadrul unor zile speciale numite generic, “Intel Selection Days”. Printre calitatile cautate de echipe in cadrul Intel Selection Day 2015 se numara: lucrul in echipa, un mix echilibrat de cunostinte tehnice si soft skills, creativitate, inventivitate tehnica.

Anul acesta din 841 de aplicanti, au fost selectati 292 studenti, care au trecut prin teste tehnice. In urma testelor, doar 40 dintre candidati s-au calificat la Intel Selection Days (2 zile), unde au participat la un exercitiu de grup, in urma caruia s-a evaluat spiritul de echipa. Dupa exercitiul de grup au avut loc interviuri face-to-face. Pe baza informatiilor adunate despre candidati in toate etapele, echipele au decis participantii finali pentru pozitiile de intern de pe perioada verii.

int_brand_618_woman_ultrabook

Stagiul de practica va incepe pe 22 iunie si se va incheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute in cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studentii vor lucra la proiecte tehnice sub indrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesionala si personala, dar si la activitati de echipa. Internii pot lua parte la toate activitatile recreative desfasurate si pentru angajatii full time, aici fiind incluse activitatile realizate sub egida „great place to work” care au loc o data pe trimestru, vor putea lua parte la o gama variata de teambuildinguri organizate special pentru ei, precum si exercitiile si trainingurile menite sa contribuie atat la dezvoltarea lor personala, cat si la cea profesionala.

Toate stagiile de practica sunt remunerate si recunoscute ca practica de catre facultatile din care provin studentii, in baza colaborarii oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din Romania. In urma primelor editii ale programului Intel Summer Experience au fost recrutati 23 de studenti, dintre care 11 lucreaza in continuare pentru Intel.

BUCURESTI, Romania, 10 iunie 2015 – Intel Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.