Ericsson si Verizon: planuri pentru a conecta milioane de dispozitive IoT


Ericsson IoT Use Cases

  • Ericsson si Verizon colaboreaza pentru dezvoltarea unei solutii de conectare la retea de tip LPWA (cellular low-power wide-area)
  • Solutia va permite Verizon sa-si imbunatateasca infrastructura LTE deja existenta pentru a sustine implementarea solutiilor IoT la scara larga

Ericsson (NASDAQ: ERIC) si Verizon vor colabora pentru dezvoltarea si lansarea unei solutii de conectare la retea de tip LPWA (cellular low-power wide-area) care va servi o gama larga de aplicatii IoT. Ericsson si Verizon au fost implicati in teste IoT inca din 2014 pentru a demonstra numeroasele utilizari ale aplicatiilor IoT – atat pentru consumatori, cat si la nivel industrial – care pot fi sustinute de retelele mobile de astazi.

Ericsson IoT Market

„Reteaua LTE Verizon furnizeaza platforma ideala pentru accelerarea implementarii solutiilor IoT destinate consumatorilor, oraselor si industiilor”, a mentionat Adam Koeppe, Vice President, Network Technology and Planning, Verizon. „Suntem dedicati simplificarii aplicatiilor IoT si, in acest sens, am lansat o platforma pentru dezvoltatori – ThingSpace – si am facut progrese in ceea ce priveste performanta retelelor noastre. Noul software Ericsson ne va permite sa extindem acoperirea dispozitivelor IoT low-cost, in acelasi timp garantand o durata de viata a bateriilor acestora de cativa ani.”

Retelele LTE pot deja sustine aplicatii de inalta capacitate si cu latenta scazuta. Solutia LPWA a Ericsson va imbunatati reteaua LTE a Verizon pentru a putea conecta mai multe dispozitive IoT, raspunzand, in acelasi timp, nevoile de conectivitate ale operatorului pentru consum diminuat de energie, costuri scazute si complexitate redusa a operatiunilor.

„Verizon este un partener ideal in procesul de dezvoltare a tehnologiilor celulare destinate cerintelor de retea pentru aplicatiile IoT”, a spus Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Business Unit Radio, Ericsson. „Aplicatiile IoT sunt cele care vor stimula dezvoltarea 5G, astfel incat este esential pentru noi sa lucram impreuna cu operatori de top precum Verizon pentru a continua sa aducem inovatii in industrie si ecosistemul IoT.”

IoT va schimba modul in care lucram si traim, folosind noi nivele de inteligenta care ne vor putea conecta cu lumea inconjuratoare in moduri necunoscute pana acum. Acest lucru va necesita stabilirea unor conexiuni la nivele mai inalte decat cele folosite pana acum si dezvoltarea unor solutii scalabile care pot functiona impreuna pentru a raspunde nevoilor din ce in ce mai diverse ale utilizatorilor.

Lansat recent, noul software de retea 17A al Ericsson se adreseaza numarului enorm de dispozitive IoT anticipat pentru viitor, cat si diversitatii nevoilor acestora de conectivitate. Software-ul include caracteristici cheie ce vor permite retelelor celulare sa sustina orase, contorizari si agricultura inteligente. Ericsson lucreaza la accelerarea dezvoltarii IoT cu ajutorul primei solutii complete de conectivitate LPWA care le va permite operatorilor sa-si adapteze retelele pentru a se adresa intregii diversitati de aplicatii IoT.

Profitand de infrastructura retelei deja existente, Verizon va putea lansa mai repede pe piata servicii IoT, care vor beneficia de mobilitatea, rigurozitatea, securitatea si extinderea retelelor sale LTE. Mai mult decat atat, Ericsson si Verizon vor lucra proactiv cu toti partenerii din ecosistem pentru a accelera comercializarea de solutii avansate IoT. Cele doua companii vor continua sa desfasoare testari live pentru a determina modul in care aplicatiile IoT functioneaza si se comporta in retea.

 

Luna aceasta, Ericsson a demonstrat in cadrul CES 2016, in Las Vegas, modul in care pot fi folosite aplicatiile IoT pentru a conecta scutere, motociclete sau dispozitive purtabile, pentru a administra contoare si retele inteligente de energie si pentru a monitoriza calitatea apei.

14 ianuarie 2016, Bucuresti – Ericsson Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.