Panasonic lanseaza oficial primul televizor „Ultra HD Premium” din lume la Consumer Electronics Show 2016


UHDP_65DX900_room

Noile tehnologii hardware si software se combina pentru a garanta faptul ca Panasonic DX900 respecta cel mai inalt nivel al noului sistem de clasificare TV alcatuit de UHD Alliance

 

Panasonic anunta astazi primul televizor LCD LED din lume care indeplineste standardele ridicate ale celei mai inalte specificatii de la UHD Alliance, „Ultra HD Premium”

Acest lucru inseamna ca grupul inter-industrial UHD Alliance (UHDA) – alcatuit din studiouri de filme de top, producatori de echipamente electronice, furnizori de continut si companii tehnologice – a stabilit in urma evaluarii ca noul Panasonic DX900 indeplineste complet criteriile de performanta. Acestea includ totul, de la performante legate de rezolutie si domeniu dinamic ridicat (HDR) la precizia imaginii, gama de culori si multe altele.

UHDP_65DX900

Pregatiti pentru ce urmeaza

Sistemul de evaluare Ultra HD Premium de la UHDA este conceput pentru a ajuta clientii sa identifice dintr-o privire televizoarele care sunt cel mai bine utilate pentru a procesa formatele de imagine de ultima generatie, pregatite sa stabileasca noile standarde de calitate in 2016.

Pentru a se asigura ca DX900 este complet pregatit sa indeplineasca cerintele exigente ale celui mai inalt grad de performanta stabilit de UHDA, inginerii de la Panasonic au dezvoltat inovatii de hardware si software pentru DX900 care duc calitatea imaginii LCD la un nivel nemaiintalnit pana acum.

De fapt, pentru prima data, DX900 reuseste sa combine luminozitatea extrema care reprezinta unul din punctele forte ale LCD cu acel contrast si nivel de negru pe care utilizatorii le-au iubit la televizoarele Panasonic cu plasma.

 

Transformand imposibilul in posibil: Va prezentam primul televizor cu structura Honeycomb

Desi nimeni nu se indoieste de potentialul ecranelor LCD de a atinge o luminozitate extrema pentru a indeplini criteriile de luminanta High Dynamic Range (HDR) in crestere, au aparut intrebari privind capacitatea LCD-urilor de a furniza nivelul de luminozitate al HDR fara mari compromisuri in ceea ce priveste gestionarea zonelor de imagini intunecate.

DX900 dovedeste definitiv ca un LCD poate cu adevarat sa ofere atat niveluri inalte de luminozitate, cat si nivelurile cele mai profunde de negru pentru o experienta HDR extraordinara – in special multumita noii tehnologii structurale Honeycomb de atenuare locala a intensitatii luminoase.

 

Mai multa lumina, mai mult control

Noul design unic al panoului LCD imparte imaginea in sute de zone de iluminare controlate individual si izolate una de cealalta cu rigurozitate pentru a asigura scurgerea unei cantitati minime de lumina intre ele. Rezultatul este o imagine care poate contine in acelasi timp puncte de luminozitate maxima si nuante de negru intens, fara efectul luminos de halo sau efectul de “stralucire” din jurul obiectelor luminoase, pe care tehnologia LCD le produce de obicei.

Mai mult, noul design al panoului ofera valori de luminozitate maxima pe o suprafata a ecranului mai mare decat televizoarele LCD HDR conventionale. Panasonic estimeaza ca DX900 poate atinge 1000 de niti pe o portiune a ecranului mult mai mare decat au reusit toate celelalte ecrane HDR lansate pana acum.

Acest lucru inseamna ca utilizatorii pot sa vada o imagine mult mai dinamica si vibranta, care dezvaluie cu adevarat intregul potential spectaculos al HDR.

 

Spectaculos de precis

In timp ce imaginile obtinute cu DX900 au atins un nivel spectaculos, fara precedent, ca de fiecare data cand este vorba de televizoarele Panasonic, nu se pune problema unui spectacol doar de dragul spectacolului. De fapt, redarea continutului HDR a fost optimizat la un nivel incredibil de fin de catre Panasonic Hollywood Labs pentru a asigura o performanta HDR a DX900 cat mai apropiata de viziunea originala a realizatorilor de filme si de continut.

 

Nu doar despre HDR: Va prezentam noul procesor video HCX+

Desi DX900 este construit anume pentru HDR, veti descoperi ca inca va uitati des la continut care nu a fost creat in HDR. Astfel, intra in scena noul chipset de procesare Panasonic HCX+ (Hollywood Cinema eXperience plus), care lucreaza si mai intens si furnizeaza imagini mai precise decat vechiul procesor 4K Studio Master pentru a oferi o reproducere fidela a standardului video industrial anterior HDR-ului, Rec 709.

HCX+ ofera o versiune imbunatatita a sistemului 3D Look Up Table deja utilizat pentru televizoarele LCD de top Panasonic premiate in 2015, acoperind un numar imens (8000) de puncte de referinta registru (aproape de 40 de ori mai multe ca un televizor traditional). Mai mult, Panasonic a adaugat un algoritm nou de compensare a culorii pentru a imbunatati si mai mult acuratetea culorii obtinute pe ecran. Acest lucru inseamna ca DX900 poate reproduce nuante si tonuri din spatiul standard Rec 709 la fiecare nivel de luminozitate. Acest lucru este realizat la un nivel atat de precis, incat imaginile se apropie de un nivel de fidelitate care pana acum putea fi intalnit numai pe ecranele master extrem de scumpe din studiourile profesionale.

Capacitatea unica a DX900 de a exploata inovatiile tehnice Panasonic in scopuri creative se datoreaza din nou in mare masura relatiei de lucru apropiate cu comunitatea de film construita in Hollywood Labs.

 

THX este de acord

Nu trebuie doar sa ne credeti pe cuvant ca DX900 poate produce imagini de o acuratete extraordinara. Pe langa faptul ca garanteaza cea mai inalta clasificare Ultra HD Premium de la UHDA, DX900 a obtinut certificarea 4K de la un grup independent si renumit de asigurare a calitatii, THX – o recunoastere a imaginilor de o calitate si acuratete obtinute anterior doar de foarte putine televizoare.

 

Sufletul perfect al lumii dumneavoastra 4K

Desi titlurile din 2016 vorbesc despre HDR, tehnologia 4K Ultra High Definition continua sa redefineasca posibilitatile calitatii imaginilor TV, gasindu-si locul pe tot mai multe ecrane si in tot mai multe surse de continut.

Minunata rezolutie 4K UHD nativa a DX900 il transforma in partenerul perfect, nu doar pentru continutul 4K transmis, ci si pentru noul si uimitorul format de disc Blu-ray Ultra HD care va fi lansat la inceputul anului 2016.

De fapt, Panasonic are deja un nou player Blu-ray UHD, UB900, gata sa se alature noii generatii de televizoare.

 

Tehnologia inteligenta face ca lucrurile sa fie mai simple pentru utilizatori

Cu atat de multe surse de continut potentiale, disponibile in ziua de astazi consumatorului, este din ce in ce mai greu pentru sistemele de meniu ale televizoarelor sa ii ajute pe utilizatori sa gaseasca repede ceea ce doresc sa vada. Dar Panasonic a rezolvat aceasta problema cu populara si mult laudata platforma Firefox OS.

Aceasta combina grafice cu un aspect placut, dar practic, cu o structura care imparte continutul in simple “compartimente”. Incepeti cu trei astfel de compartimente – Live TV, Aplicatii si Dispozitive – dar puteti adauga orice aplicatie sau link de continut favorit pe propria pagina de pornire.

Genul acesta de personalizare, impreuna cu intelegerea tipurilor de aplicatii si functii pe care utilizatorii televizoarelor chiar doresc sa le foloseasca, diferentiaza Firefox OS de celelalte televizoare smart.

 

Noile functii Firefox OS

Noile aplicatii web Discovery, pe care Mozilla le va lansa in curand, vor fi compatibile cu DX900. Acestea, construite pe baza unui ecosistem Web deschis, vor genera mult mai mult continut web optimizat pentru TV decat in cazul televizoarelor care foloseau un ecosistem de aplicatii proprietar. Este si o cale mai rapida si directa de acces la continut fara a instala aplicatiile. Mai multe servicii partenere sustin acest concept si lucreaza impreuna cu Mozilla pentru a furniza un continut web optimizat pentru televizor.

In plus, DX900 va imbunatati functia “mobile to TV” (conectare dispozitiv mobil la televizor) cu o noua caracteristica a Firefox OS cu browser-ul Firefox ce urmeaza sa fie lansata. Va permite partajarea facila a continutului web din browser-ul Firefox pentru Android la Firefox OS pentru televizor si va sincroniza marcajele pe toate browser-ele Firefox. Aceste noi caracteristici vor fi disponibile spre sfarsitul acestui an.

 

Serviciile vor include…

Pe langa faptul ca va fi compatibil cu multe servicii populare de video-la-cerere OTT globale sau locale, DX900 va adauga suport pentru functia HDR a companiei Amazon. Panasonic isi propune, de asemenea, sa sustina viitorul serviciu Netflix HDR.

 

DX900 ofera compatibilitate cu protocolul Control4 Simple Device Discovery Protocol (SDDP), permitand integrarea rapida si fara dificultati in casa unui utilizator care foloseste acest protocol.

 

Imaginile extraordinare merita un sunet pe masura

Obsesia televizorului DX900 de a realiza o experienta cinematica autentica si captivanta este transpusa in realitate prin combinarea imaginilor superbe cu un sistem audio mult mai puternic decat te-ai astepta, luand in considerare designul atat de subtire al acestuia.

 

Televizorul contine difuzoare neobisnuit de mari, judecand dupa standardele televizoarelor cu ecran plat din ziua de azi, precum si radiatoare pasive Quad care rezoneaza sincronizat cu vibratia difuzoarelor tip woofer ale televizorului pentru a amplifica sunetele joase.

 

Magnetii deosebit de puternici din neodim din difuzoarele modelului DX900 ajuta la producerea unui sunet mult mai clar si mai expansiv.

 

O incantare pentru ochi

Cand este inchis, DX900 arata la fel de bine ca imaginile pe care le reproduce atunci cand este pornit. Marginile subtiri, minunat realizate si finisate cu eleganta au fost create avand in vedere designul interior, asigurand faptul ca DX900 poate accentua orice spatiu decorativ si se poate armoniza cu acesta.

 

Informatii privind lansarea

Revolutionarul televizor DX900 va fi lansat in primavara anului 2016 in doua marimi: 65 si 58 de inci.

 

Wiesbaden, Germania (6 ianuarie 2016) – Panasonic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.