NVIDIA lanseaza DRIVE ™ PX 2, cel mai performant computer auto pentru masini autonome


DRIVE PX_illustrationNVIDIA lanseaza DRIVE ™ PX 2, cel mai inteligent computer auto, proiectat pentru noua generatie de masini autonome.

 

Cu noul NVIDIA DRIVE PX 2, industria auto va putea aborda complexitatea sofatului autonom utilizand inteligenta artificiala. Sistemul are la baza cele mai avansate unitati de procesare grafica NVIDIA, pentru a oferi siguranta la 360 de grade in timpul sofatului. Concret, sistemul determina cu precizie pozitia masinii, calculandu-i astfel o traiectorie sigura.

ces2016_nvidia_dive_px2_2

„GPU-urile NVIDIA sunt esentiale in dezvoltarea super-computerelor si reprezinta baza tehnologica pentru crearea sistemelor de inteligenta artificiala dedicate masinilor autonome. In viitor, autovehiculele fara sofer vor fi dotate cu sisteme de alerta mult mai eficiente si vor reusi sa atinga niveluri de performanta superioare omului in rezolvarea situatiilor imprevizibile. Masinile autonome vor asigura pasagerilor siguranta sporita, servicii de mobilitate convenabile si chiar un design urban mai placut – oferind cadrul construirii unui viitor mai bun”, spune Jen-Hsun Huang, cofondator si CEO NVIDIA.

 

24 de trilioane de operatiuni de Deep Learning pe secunda

Creata pentru a satisface nevoile partenerilor NVIDIA din industria auto pentru o platforma de dezvoltare deschisa, DRIVE PX2 ofera o putere de procesare pentru Deep Learning echivalenta cu 150 de MacBook Pro. Noua platforma se bazeaza pe doua procesoare de generatie urmatoare Tegra, precum si pe noua generatie de GPU-uri cu arhitectura Pascal, livrand pana la 24 de trilioane de operatiuni de invatare profunda pe secunda. Asta inseamna un produs cu o putere de calcul de peste 10 ori mai mare decat generatia anterioara.

 

DRIVE-PX-2Masinile autonome utilizeaza o serie de senzori capabili sa depisteze ce se intampla in jurul vehiculului. Sistemul DRIVE PX 2 incorporeaza 12 camere video, radar si senzori pentru ultrasunete. Are astfel capacitatea de a detecta si identifica obiecte si obstacole, de a depista pozitia masinii, generand ulterior solutia optima pentru o calatorie in conditii de siguranta.

 

Dupa lansarea din vara trecuta a primei generatii de DRIVE PX, peste 50 de jucatori din industria auto, furnizori, dezvoltatori si institutii de cercetare de top au adoptat cu succes platforma NVIDIA in procesul de dezvoltare si cercetare al sofatului autonom – bazandu-se pe performanta sistemului, caracteristicile sale si usurinta in implementare.

 

Cea mai noua generatie a platformei, DRIVE PX 2, va fi disponibila la scara larga in cel de-al patrulea trimestru al anului in curs. Primii parteneri NVIDIA vor avea acces la noua tehnologie inca din cel de-al doilea trimestru.

ces2016_nvidia_dive_px2_3

Volvo implementeaza DRIVE PX 2

Grupul auto Volvo este unul dintre primii parteneri NVIDIA care a anuntat ca va implementa DRIVE PX 2 pe masinile sale autonome. Tehnologia DRIVE PX 2 va fi utilizata in proiectul pilot de dezvoltare “Drive Me”, in cadrul caruia vor fi lansate 100 de modele autonome Volvo XC90 SUV, in 2017.

 

Tehnologia masinii autonome este unul dintre pilonii de dezvoltare al producatorului pentru anul 2020, care isi propune sa creeze autovehicule mult mai sigure decat in prezent.

 

„Ne dorim ca pana in anul 2020 sa putem oferi masini atat de sigure incat niciun pasager sa nu fie ranit sau sa isi piarda viata intr-un Volvo,” spune Marcus Torhoff, directorul programului de dezvoltare a masinilor autonome Volvo. „Platforma creata de NVIDIA, foarte performanta si receptiva, reprezinta un pas important care ne va ajuta la indeplinirea tintei noastre pana in 2020 si este ideala pentru dezvoltarea programului Drive Me”.

 

Sistemul DRIVE PX 2 va fi implementat pe masinile de lux dezvoltate de Volvo in cadrul programului Drive Me, care vor fi testate in modul automat in zona Gothenburg, orasul in care se afla si fabrica Volvo, si vor fi conduse in modul semi-automat pe alte trasee.

CES 2016 – 6 ianuarie 2016— NVIDIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.