SES sustine dezvoltarea tehnologiei si ecosistemului Ultra HD


SES Falcon 9 photo by Spacenews.com

SES S.A. saluta pasii importanti si eforturile continue inspre adoptarea accelerata a tehnologiei Ultra HD – cunoscuta si sub numele de 4K – de catre consumatori, producatori de continut si intreaga industrie de profil.
Tehnologia inovatoare care ofera rezolutie si acuratete a imaginii de patru ori mai clara decat standardul HD castiga din ce in ce mai mult teren, in special in Europa, America de Nord si Asia. Acest lucru se datoreaza, in mod special, primelor canale 4K lansate. La nivel global, in ultimele cateva luni, SES a anuntat lansarea mai multor canale comerciale in format 4K care fac din SES cel mai important jucator si promotor al acestei noi tehnologii.

La nivel mondial, in ultima perioada SES a anuntat lansarea a mai multor canale Ultra HD transmise de pe diferiti sateliti ai companiei, de exemplu:

  • High 4K TV este transmis prin satelitul SES-3, in America de Nord. Canalul ofera o gama larga de emisiuni difuzate non-stop, de la filme Ultra HD si emisiuni TV, la transmisii sportive si filme documentare
  • Canalul Ultra HD al NASA transmis, in America de Nord tot de satelitii SES a fost lansat dupa data de 1 noiembrie odata cu terminarea testelor preliminare
  • TERN este un canal liber la retransmisie. Este disponibil exclusiv pentru telespectatorii europeni pe satelitul ASTRA 19.2 grade est si emite atat HD cat si Ultra HD
  • Fashion 4K, ajunge in peste 116 milioane locuinte din Europa, prin pozitia orbitala SES la 19,2 grade est. Canalul este prezent si pe piata din America de Nord si America de Sud sub marca Fashion One 4K. A avut prima emisie Ultra HD pe 1 septembrie, poate fi receptionat de 100 de milioane de gospodarii din America de Nord, de pe satelitul SES 3. In America de Sud satelitul NSS-806 transmite catre 23 de milioane de gospodarii.
  • tv, canalul german de cumparaturi este produs si transmis in Ultra HD.

Comparatie_SD__HD_si_Ultra_HD

  • tv, canalul german de cumparaturi este produs si transmis in Ultra HD.

Vectorii care promoveaza evolutia 4K, cum ar fi cererea, disponibilitatea echipamentelor 4K, continutul si tehnicile de transmisie – creeaza premisele unei adoptii mai rapide a acestei tehnologii.

„Transmisii demo, continut original, standarde high-tech, dispozitive sau infrastructura de livrare sunt componente ale ecosistemului care faciliteaza dezvoltarea Ultra HD. Elementele care promoveaza evolutia Ultra HD se consolideaza reciproc pentru a genera rezultate din ce in ce mai bune in domeniu si pe pietele de consum. Satelitii sunt o platforma nativa pentru transmiterea de continut 4K, datorita disponibilitatii latimii de banda si ariei extinse de acoperire, care include tari si chiar intregi continente,” a declarat Mihai Ursoi, Country Manager SES Astra Romania.

Bucuresti, 10 decembrie 2015 – SES S.A.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.