RICAP: primul program autohton de accelerare pentru antreprenori in tehnologie


Timeline RICAP

6 luni de mentorat cu experti de top si investitii directe pentru produse tehnologice inovatoare: antreprenorii locali pot aplica la primul accelerator de tehnologie din Romania pana pe 12 decembrie.

 

Investitii de pana la 30.000 de Euro, spatiu de lucru in Bucuresti si acces la evenimente exlusive de pithing: RICAP, primul accelerator roman de tehnologie conecteaza antreprenorii romani la piata globala.

 

Produsele hardware care au la baza o tehnologie, fie ca sunt utilizate in medicina, agricultura, energie, etc, cat si aplicatiile software care rezolva o nevoie a pietei, reprezinta profilul produselor compatibile cu programul RICAP.

Aplicatia se face online pe www.ricap.ro. In urma evaluarii aplicatiilor, vor fi selectati 15 antreprenori care au dezvoltat o tehnologie inovatoare, fie ca este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultura, ICT sau orice alt domeniu tehnologic, pe care RICAP ii va sustine sa ajunga cu produsele lor pe piete internationale.

Noutatea acestei editii este componenta de accelerare, care se adreseaza companiilor care au tehnologii mai dezvoltate si sunt mai aproape de piata cu produsele lor. Pentru RICAP Accelerator vor fi selectate maxim 5 companii care vor primi consultanta in vederea pregatirii pentru pitching si investitii si vor primi investitii directe de pana la 30.000 de Euro.

 

Primul Accelerator de Tehnologie de pe piata locala

 

RICAP ofera antreprenorilor in tehnologie 6 luni de mentorat personalizat cu specialisti din Statele Unite si Romania, acces la vasta retea internationala adusa de partenerul american, Larta Institute, workshop-uri si traininguri in vederea dezvoltarii instrumentelor de comercializare, conexiuni importante in industrie, parteneriate pentru dezvoltarea tehnologiei si investitii directe.

 

Aflat deja la a doua ediţie, RICAP a sprijinit pana acum 30 de antreprenori in tehnologie.

Anul acesta, RICAP propune un program extins: RICAP Academy care se adreseaza antreprenorilor si startup-urilor care au un prototip si doresc sa isi valideze si dezvolte tehnologia si RICAP Accelerator, primul accelerator in tehnologie din Romania, adresat companiilor care au deja un produs dezvoltat.

 

Antreprenori ca Sergiu Negut, Dan Mihaescu sau Andrei Pitis fac parte din reteaua de mentori ai programului

 

Fiecare companie din Academy va avea dedicat un mentor roman cu experienta in zona de business si tehnologie, cum ar fi Sergiu Negut, Dan Mihaescu sau Andrei Pitis si un mentor din Statele Unite pentru a valida si a-si dezvolta tehnologia, vor avea acces la un workshop intensiv in Bucuresti cu speakeri internationale cu privire la comercializarea inovarii, webinarii, industry saloons si, la finalul programului, sesiuni de feedback cu specialisti din Statele Unite si un eveniment tip Demo Day.

 

„Mi s-a parut foarte important ca antreprenorii romani ajung sa vorbeasca cu consultanti din SUA. Un Principal Advisor vine cu o experienta foarte mare, iar credibilitatea lor este cu atat mai importanta (…). RICAP are o pozitionare unica in ecosistemul inovarii din Romania“ – Andrei Pitis, antreprenor, business angel, presedinte ANIS si mentor local RICAP.

 

Pentru companiile din RICAP Accelerator, programul propunere coaching si consultanta one- on-one pe zona de dezvoltare strategica si atragere de investitii, servicii specializate de suport: juridice, financiare, proprietate intelectuala si marketing, investitii directe de pana la 30.000 de Euro pentru companiile selectate contra equity (7- 10%), spatiu de lucru in Bucuresti, doua vizite de business in Statele Unite pentru conexiuni strategice si pitching si, la finalul programului, un eveniment de pitching in care vor fi invitati investitori si VC.

 

Prin componenta de accelerare, ne dorim sa acoperim cat mai bine nevoile companiilor care intra in program. Or, pe langa know- how de la antreprenori experimentati din Statele Unite si Romania, companiile selectate au acces si la un pachet de finantare de pana la 30.000 de Euro, contra equity – un procent de 7-10% in actionariatul firmei. Desi, in editia aceasta testam componenta de Accelerare, planurile noastre sunt sa o dezvoltam, atat din punctul de vedere al finantarii, cat si a serviciilor disponibile. Silvia Ursu, manager comunicare RICAP

3 Decembrie 2015, Bucuresti – RICAP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.