Utilizatorii de smartphone-uri folosesc din ce in ce mai mult aplicatii de comunicare – studiu Ericsson


Ericsson Consumer Lab - communication apps (5)

  • Peste 30% din timpul petrecut pe smartphone-uri este dedicat apelurilor de voce, mesajelor, protocoalelor voice over internet (precum Skype), email-urilor si retelelor de socializare
  • Limba si cultura ultilizatorilor influenteaza tiparele de comunicare si de adoptare a aplicatiilor de comunicare.

Cel mai nou studiu Ericsson (NASDAQ: ERIC) ConsumerLab – „Comunicarea in lumea aplicatiilor mobile” – analizeaza modul in care interactioneaza utilizatorii de smartphone-uri cu aplicatiile mobile si cum va arata viitorul pe masura ce tehnologia evolueaza. Acesta releva si variatiile in folosirea aplicatiilor mobile in functie de limba si cultura utilizatorilor, studiul bazandu-se pe datele colectate de la utilizatori de smartphone-uri din UK, SUA, India, Japonia si Coreea de Sud.

Ericsson Consumer Lab - communication apps (1)

Chiar daca smartphone-urile au o gama larga de functii, de la divertisment pana la jocuri si fotografii, comunicarea continua sa fie activitatea dominanta. Mai mult de 30% din timpul petrecut pe smartphone-uri este dedicat apelurilor de voce, mesajelor, protocoalelor voice over internet (precum Skype), email-urilor si retelelor de socializare. Aplicatiile de comunicare depind mai mult de latimea benzii unei retele, din cauza faptului ca sunt mereu active.

„Pentru utilizatorul obisnuit, am descoperit ca latimea de banda este ocupata in proportie de 40-50% de datele consumate de aplicatiile de comunicare, in timp ce datele video ocupa doar 20%”, a spus Swetleena Swain, Senior Advisor, Ericsson ConsumerLab.

Ericsson Consumer Lab - communication apps (4)

De asemenea, studiul demonstreaza si faptul ca limba si cultura ultilizatorilor influenteaza tiparele de comunicare si de adoptare a aplicatiilor de comunicare. Spre exemplu, utilizatorii de smartphone-uri din UK si SUA folosesc mai des apelurile de voce comparativ cu Japonia si Coreea de Sud care prefera mesajele si aplicatiile de comunicare dezvoltate local.

„In mod normal, aplicatiile din SUA sunt create pentru un public vorbitor de limba engleza, astfel incat nu este de mirare ca acestea sunt folosite preponderent in tarile vorbitoare de engleza”, mentioneaza Swain.Ericsson Consumer Lab - communication apps (2)

Exista un interes din ce in ce mai mare si pentru aplicatiile vizuale, precum Instagram si Pinterest, ambele bucurandu-se de o crestere semnificativa in ultimele 12 luni. In mod similar, popularitatea in crestere a aplicatiei Snapchat arata ca generatia tanara prefera aplicatiile vizuale cu functionalitati imbunatatite de securitate. Acest lucru contribuie si la scaderea utilizarii Facebook-ului printre utilizatorii tineri, care nu isi doresc ca parintii sa le vada postarile.

Studiu anticipeaza si viitoare forme de comunicare, precum comunicarea cu ajutorul dispozitivelor purtabile sau robotilor. Intr-un studiu efectuat in 10 mari orase, jumatate din numarul total de utilizatori de smartphone-uri cred ca „asistentii inteligenti” cu care se poate purta o conversatie, care pot oferi sfaturi sau pot face rezervari vor face parte din viata de zi cu zi in urmatorul an.

31 August 2015, Bucuresti  – Ericsson  ConsumerLab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.