IoT4Girls – Workshop gratuit de programare pentru fete de liceu


Cartoon-Girl-at-computer-500x296

IoT4Girls: ultimele 2 zile de inscriere la cursul gratuit de programare pentru fete de liceu

 

In perioada 5-9 august, asociatiile Tech Lounge si Girls Who Code – Romania organizeaza cea de-a doua editie a workshopului IoT4Girls, un curs gratuit adresat fetelor de liceu. Acestea vor avea ocazia sa cunoasca tehnologiile Internet of Things si sa programeze placute Arduino folosind diferiti senzori si LED-uri. Intregul workshop se va desfasura intr-o atmosfera de vacanta, mai precis in statiunea Eforie Nord.

IoT4Girls este singurul program romanesc sponsorizat prin Google RISE Awards 2015. Programul este destinat fetelor de liceu si participarea este gratuita, in urma unei selectii. Nu sunt necesare cunostinte prealabile de programare, iar cazarea si cele 3 mese pe zi sunt asigurate de catre organizatori.

 

IoT4Girls este un program inedit al carui scop este de a obisnui fetele de liceu cu tehnologiile Internet of Things. Trainerii vor fi atat studenti de la facultati cu profil informatic, pasionati de robotica si Internet of Things, cat si 2 dintre cele mai bune absolvente ale primei editii IoT4Girls.

 

Internet of Things sau Internetul Tuturor Lucrurilor, numit si Internetul a Orice, este un concept care defineste o lume in care toate obiectele (masini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate intre ele cu ajutorul Internetului. La IoT4Girls fetele de liceu vor invata sa programeze placute Arduino, senzori si LED-uri care vor fi conectate si controlate prin Internet.

Participarea este gratuita, nu sunt necesare cunostinte prealabile, iar inscrierile la selectie se fac online pana pe data de 17 iulie (inclusiv), la aceasta adresa:  http://bit.ly/IoT4Girls_august.

 

TECH LOUNGE (http://tech-lounge.ro/) este locul de intalnire in care studenti din ICT si inginerie, tineri interesati de business, dezvoltatori, designeri si antreprenori schimba ganduri si schimba cate un colt de lume. Tech Lounge ofera oportunitati pentru tinerii dezvoltatori si antreprenori din ICT si sprijin pentru startup-uri. Actualmente Tech Lounge organizeaza programul Innovation Labs, cuprinzand competitii, ateliere si evenimente publice pentru tinere echipe de startup.

 

GIRLS WHO CODE – ROMANIA (http://girlswhocode.ro) este o comunitate infiintata in februarie 2014 din pura pasiune pentru programare, de catre Monica Muntean, Silvia Stegaru si Andreea Visanoiu, coding aficionados. Girls Who Code – Romania ofera sustinere femeilor care doresc sa invete programare si oportunitati de dezvoltare programatoarelor avansate, sprijinindu-le in alegerea unei cariere in domeniul informaticii. Mai multe informatii despre Girls Who Code – Romania sunt disponibile pe pagina https://www.facebook.com/GirlsWhoCodeRO.

 

15 Iulie 2015, Bucuresti – TECH LOUNGE

One response to “IoT4Girls – Workshop gratuit de programare pentru fete de liceu

  1. Din pacate daca neaparat vrei sa iti faci un pfa nu poti decat daca ai studi de specialitate pe domeniu pe care vrei sa activezi , dar in schimb iti poti face un srl si sincer in momentul de fata pe servicii sunt mult mai avantajoase societatile comerciale mici decat pfa-urile , pt ca platesti 3 din venituri iar pe cand la pfa platesti 16 din venituri minus cheltuieli ( vezi aici cam cat ar fi cheltuielile tale )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.