Ericsson a contribuit la scaderea criminalitatii dintr-un oras brazilian


EricssonDe fiecare data cand un locuitor din orasul São José dos Campos apeleaza numerele serviciului public de urgenta sau ale politiei, municipalitatea este pregatita sa actioneze imediat si sa trimita echipele necesare. Indiferent daca este vorba despre un incendiu, un accident rutier, o crima sau un dezastru natural, cel care apeleaza serviciul va putea primi ajutor rapid, ceea ce i-ar putea salva viata lui sau a altora. Pentru a putea obtine timpii de raspuns pe care si i-a stabilit si sa faca fata oricaror tipuri de situatii, indiferent cat de complexe, orasul brazilian São José dos Campos a ales sa colaboreze cu Ericsson pentru dezvoltarea unui sistem complet de raspuns in caz de urgenta.

Parteneriatul cu municipalitatea locala a inclus un contract de servicii de administrare de la distanta prin care Ericsson asigura sprijin si administreaza platforma Centrului de Operatiuni Integrate, precum si implementarea unei solutii video conectate la Internet, 160 de km de fibra optica si servicii de integrare de sisteme software. Acesta este primul contract de servicii de administrare in domeniul sigurantei publice incheiat de Ericsson in America Latina.

São José dos Campos este primul oras din Brazilia ale carui sisteme de comunicare pentru trafic si siguranta municipala au fost conectate prin intermediul sistemului Ericsson Emergency Response, o solutie completa, dar flexibila ce integreaza servicii de telefonie, radio, date si in orice loc in care accesul si disponibilitatea constanta sunt esentiale. Ea le permite utilizatorilor sa controleze si sa comunice rapid si eficient orice fel de informatii urgente, contribuind, astfel, la salvarea vietilor omenesti, imbunatatirea sigurantei public si administrarea serviciilor publice.

Incepand din 2012, anul in care orasul a inceput sa investeasca in implementarea unui proiect de tip Smart City, numarul de incidente care au fost solutionate de Centrul de Operatiuni Integrate a crescut cu 15,5%, ceea ce a condus la imbunatatirea in timp real a protectiei oamenilor si cladirilor publice. Astfel, in 2014, s-au inregistrat 1.542 de incidente fata de 1.335 in anul anterior.

In plus, rata omuciderilor din oras a scazut semnificativ din momentul crearii Centrului de Operatiuni Integrate. Datele oficiale disponibile de la Secretariatul de Stat pentru Siguranta Publica arata ca, dupa ce municipalitatea a investit in noua solutie IT&C, rata omuciderilor a scazut de la 10,21 la 8,29 crime pentru fiecare 100.000 de locuitori.

Elvis de Jesus, Coordonatorul Centrului de Operatiuni Integrate si Inspector Regional pentru Garda Civila Municipala din São José dos Campos, a declarat: „Atat numarul de crime, cat si timpul necesar interventiei in caz de urgenta au scazut datorita investitiei in echipamente moderne de siguranta si securitate publica. Institutiile guvernamentale vor sa le ofere cetatenilor serviciile de care au nevoie si sa se asigure ca societatea noastra este sigura pentru toti cei care locuiesc in ea.”

Orvar Hurtig, Head of Industry & Society, Ericsson, a spus: „Evolutia tehnologica pune presiuni pe guverne sa tina pasul cu nevoile in schimbare ale cetatenilor. In ceea ce priveste siguranta publica, timpul de raspuns in caz de urgenta si accesul la informatii critice sunt niste parametri cheie. De aceea, observam ca tot mai multe orase din toata lumea investesc in instrumentele potrivite cu ajutorul carora sa isi protejeze mai bine cetatenii si sa salveze vieti omenesti. Obiectivul Ericsson este sa ne folosim tehnologia si experienta pentru a construi o Societate Permanent Conectata in care oamenii sa se simta in siguranta.”

La nivel mondial, in fiecare zi, serviciile de urgenta primesc un volum imens de apeluri si multe vieti depind de viteza cu care pot raspunde solicitarilor publice. De aceea, operatiunile de interventie in caz de urgenta au nevoie de resurse si instrumente cu care sa poata lua mai usor decizii in timp real. São José dos Campos nu difera cu nimic fata de alt oras din lume: Centrul de Operatiuni Integrate a gestionat 50.000 de incidente anul trecut, incidente semnalate fie telefonic, fie monitorizate de ofiterii din centru. Aceste evenimente au inclus incendii, accidente sau delicte administrate, dar si crime si furturi.

19 mai 2015, Bucuresti – ERICSSON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.