Orange pregateste ateliere digitale in cadrul programului ”Scoala Altfel”


imagesOrange Romania organizeaza ateliere digitale – “Internetul copiilor” – pentru elevii intre 10 si 13 ani, in cadrul programului national „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Astfel, intre 6 si 10 aprilie, Orange va organiza in total 25 de ateliere structurate sub forma unor workshopuri interactive.

Orice profesor poate inscrie o clasa de maximum 30 de elevi, cu varste intre 10 si 13 ani. Pe parcursul a doua ore, traineri specializati ii vor invata pe elevi despre modul in care pot folosi tehnologia in mod responsabil in functie de varsta lor, care sunt resursele digitale utile in procesul de invatare si cum pot utiliza in siguranta internetul.

Inscrierile se pot face pana pe 20 martie, printr-un e-mail la adresa csr@orange.ro, in limita celor 25 de locuri disponibile.

Atelierele educative „Internetul copiilor” sunt organizate de Orange Romania cu sprijinul Salvati Copiii Romania. „Un internet mai bun pentru copii” este, de altfel, una dintre directiile care fac parte din strategia Comisiei Europene pentru un mediu mai sigur pentru copii si tineri in explorarea mediului online. In cadrul programului ” Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, timp de o saptamana din al doilea semestru scolar, fiecare unitate de invatamant urmeaza un orar ce include doar activitati de educatie non-formala.

Prin organizarea atelierelor „Internetul copiilor”, Orange continua proiectele adresate elevilor prin care vrea sa le ofere cat mai multe oportunitati de educatie, in special educatie digitala pentru copii. De altfel, prin proiectele sale, Orange incurajeaza utilizarea adecvata a internetului, aceasta fiind unul din cei 4 piloni strategici ai programului Orange de responsabilitate sociala: implicarea in comunitate, incluziunea digitala, protectia mediului si siguranta copiilor in mediul digital. In aceasta directie, Orange a organizat pana in prezent doua ateliere de programare SuperCoders, de care au beneficiat 140 de copii care au invatat notiuni de baza de programare si siguranta pe internet.

16 martie 2015, Bucuresti – Orange

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.