Intel lanseaza gama de procesoare Intel® Xeon® D


Intel Xeon D (2)Intel Corporation a anuntat gama de procesoare Intel® Xeon® D. Acestea sunt primele procesoare Intel® Xeon® de tip system-on-chip (SoC) din istoria companiei. Construite pe 14nm, noile produse combina performanta procesoarelor Intel® Xeon® cu dimensiunile si consumul redus de energie ale unui SoC.

Inmultirea numarului de dispozitive conectate duce la cresterea traficului de date, ceea ce implica cerinte mai mari pentru centrele de date si infrastructura de retea pentru furnizorii de servicii de tip cloud si telecomunicatii. Avand in vedere ca doresc sa eficientizeze infrastructura de retea si sa ofere noi servicii care sa genereze venituri, furnizorii trec la arhitectura Intel pentru a oferi solutiile tehnologice si consistenta necesara in centrele de date si retea.

Gama de procesoare Intel® Xeon® D ofera noi optiuni pentru nevoia tot mai mare de solutii de infrastructura cu consum redus de energie, extinzand tehnologia Intel de la centrele de date la retea. Acest lucru ofera furnizorilor un cost total de proprietate (TCO) scazut.

“Cresterea numarului de dispozitive conectate si a cererii pentru servicii digitale au creat oportunitati pentru tehnologia informatiei”, a declarat Diane Bryant, Vicepresedinte Senior si General Manager al Data Center Group in cadrul Intel. “Prin integrarea performantei procesoarelor Intel® Xeon® intr-un SoC cu consum redus de energie, oferim cea mai buna combinatie dintre cele doua optiuni si, in acelasi timp, le dam posibilitatea furnizorilor sa ofere noi servicii”, mai spune Bryant.

Cu ce vine noua gama de procesoare Intel® Xeon® D?

Noile procesoare sunt primele Intel® Xeon® de tip SoC si reprezinta a treia generatie de SoC-uri pe 64 de biti pentru microservere, stocare, retea si Internet of Things (IoT). Produsele ofera o performanta de 3,4 ori mai mare per nod1 si de pana la 1,7 ori mai mare per watt2 comparativ cu procesorul Intel® Atom C2750, parte a celei de-a doua generatii de produse Intel de tip SoC pe 64 de biti.

Noile SoC-uri au 4 si 8 nuclee, alte noi produse cu capabilitati extinse fiind asteptate in a doua jumatate a anului.

Produsele initiale sunt optimizate pentru hosting si furnizare de servicii cloud pentru activitati precum gazduire web dedicata, memory caching, warm storage.

In prezent peste 50 de sisteme se afla in faza de design. Aproximativ 75% dintre acestea sunt produse pentru retele, stocare si IoT. Printre companiile care lucreaza in prezent la microservere bazate pe Intel® Xeon® D se numara: Cisco*, HP*, NEC*, Quanta Cloud Technology*, Sugon* si Supermicro*.

Noile produse combina standardul industriei de x86, cea mai intalnita microarhitectura pentru microservere, cu doua porturi 10GbE Intel® Ethernet si interfata I/O integrata (PCIe, USB, SATA) intr-un singur produs. Functioneaza la un TDP de aproape de 20 de wati si suporta pana la 128GB de memorie adresabila.

Ofera capabilitati RAS, inclusiv suport pentru memorie ECC, in combinatie cu tehnologiile Intel® Virtualization Technology si Intel® Advanced Encryption Standard-New Instructions (AES-NI).

“In calitate de cel mai mare furnizor de servicii de gazduire web din Europa, inovatia tehnologica este foarte importanta pentru succesul companiei”, spune Robert Hoffmann, CEO al 1&1 Internet AG. “Ca parte a colaborarii cu Intel, analizam platformele bazate pe Intel® Xeon® D pentru a oferi o combinatie unica de performanta si eficienta cu primelor solutii Intel® Xeon® de tip SoC”, mai spune el.

Pret si disponibilitate

  • Procesor Intel® Xeon® D-1520 (4 nuclee) – 199 de dolari
  • Procesor Intel® Xeon® D-1540 (8 nuclee) – 581 de dolari

Produsele sunt deja disponibile. Noi procesoare Intel® Xeon® D cu capabilitati extinse incluzand SoC-uri optimizate pentru microservere, retele, stocare si IoT vor fi dispoznibile din a doua jumatate a anului.

10 martie 2015, SANTA CLARA, California – INTEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.