Hans Vestberg, CEO Ericsson, pregateste transformarea industriei la MWC 2015


Hans Vestberg, CEO Ericsson              In evenimentul Ericsson de deschidere al Mobile World Congress, eveniment dedicat membrilor presei si analistilor din toata lumea, Hans Vestberg, presedinte si CEO Ericsson, a vorbit despre ritmul alert cu care se schimba industria telecom, prezentand cele mai noi solutii ale companiei si facand propriile previziuni pentru 2015.

Vestberg a explicat: „Vedem patru schimbari importante in acest an: saptamanal, tot mai multi oameni vor urmari continut video on-demand online in loc sa vizioneze transmisiuni TV traditionale; traficul video va reprezenta jumatate din tot traficul mobil de date din lume; rata de crestere a numarului de abonati LTE va depasi 80%; iar acoperirea mondiala cu broadband mobil va depasi si ea rata de 70%. Toate acestea accelereaza schimbarea industriei si vor conduce la aparitia unor noi oportunitati nu doar in IT&C, ci si in alte industrii.”

El a continuat: „Vedem o trecere clara de la produse fizice la servicii digitale. Apar noi modele de business, dar si noi moduri de a rezolva probleme vechi, moduri care permit un plus de eficienta. Cu ajutorul instrumentelor digitale, poti fi cu adevarat mai aproape de clienti.”

DSC00443La Mobile World Congress, Ericsson prezinta publicului un set complet de caracteristici capabile sa sustina nevoi variate ale clientilor. In total, compania va lansa noua solutii noi care vor intari discursul sau despre transformare si dezvoltarea experientelor digitale.

Inca de la CES, in ianuarie, Ericsson a fost prima companie care a introdus LTE-LAA, License Assisted Access pe retele de tip small cell, dandu-le utilizatorilor posibilitatea sa valorifice o combinatie de benzi de frecventa licentiate si benzi fara licenta pentru a obtine rate de transfer mai mari in interiorul cladirilor.

Ericsson Radio System reprezinta o abordare complet noua a modului in care se pot construi retele radio in pregatire pentru 5G, seria de routere 6000 integrand backhaul IP in retea.

Ericsson a lansat si serviciul App Experience Optimization, ce permite imbunatatirea timpului de redare a continutului cu pana la 70% si timpul de upload cu pana la 50%. Competentele Ericsson in zona de transformare IT sunt sustinute si de lansarea Digital Telco Transformation – un set de instrumente de integrare de sisteme si consultanta ce le permite operatorilor sa abordeze digital propriile operatiuni si interactiunile cu clientiifinali.

Hans Vestberg a anuntat, de asemenea, abilitatile hyperscale ale Ericsson Cloud System, spunand: „Propunerea noastra nu se rezuma doar la o solutie de cloud, ci se refera la o strategie mai larga de industrializare digitala. Noile adaugiri aduse sistemului, inclusiv Ericsson HDS 8000 (Hyperscale Datacenter System), raspund provocarilor legat de securitate, guvernanta si automatizare, elemente care, de regula, limiteaza avantul multor companii”, a explicat el.

„Valoarea reala a Societatii Permanent Conectate consta in conectarea completa a sistemelor, nu doar a dispozitivelor din sistem. Abia atunci vom putea sa avem acces la adevarata valoare oferita de industria IT&C”, a explicat Vestberg.

Odata cu lansarea Connected Traffic Cloud, Ericsson nu se rezuma doar la a conecta masini individuale, ci va permite conectarea unor sisteme intregi de trafic, raspunzand astfel la doua provocari extraordinare ale societatii: siguranta pe drum si administrarea traficului. Solutia este o platforma administrata de cloud ce permite transferul in timp real al datelor de trafic si drum intre mai multe vehicule conectate si autoritatile de drum, dar si comunicarea catre soferi a diferite atentionari de trafic.”

Platforma si-a dovedit deja eficienta in alte industrii, sub forma platformelor Connected Vehicle Cloud si Connected Maritime Cloud.

03 Martie 2015, MWC Barcelona – Ericsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.