Statistici trafic de date CISCO de la MWC 2014


DSC01911Cisco, furnizorul retelei Wi-Fi la Mobile World Congress 2014: De doua ori mai multe dispozitive conectate fata de 2013 si un trafic mai mare cu 300%

In cele patru zile de targ au fost realizate 81.000 de conexiuni

si au fost transferati 19 terabytes de date

Cisco a furnizat la editia de anul acesta a evenimentului de telecomunicatii Mobile World Congress, una dintre cele mai mari retele Wi-Fi disponibila la nivel global, capabila sa sustina 81.000 de dispozitive conectate la Internet, care au generat un trafic de 19,1 terabytes. Fata de anul trecut, numarul de dispozitive conectate s-a dublat, iar traficul de date generat in timpul celor patru zile de eveniment a crescut cu 300%.

Reteaua Wi-Fi furnizata de Cisco in cifre:  

 

  • 80.880 de dispozitive s-au conectat la Internet prin intermediul retelei Wi-Fi, dublu fata de editia precedenta;
  • Varful de transfer de date a fost de 1,2 Gb/secunda;
  • 19.1 TB de date au fost transferate din retelele mobile 3G/4G in reteaua Wi-Fi
  • Rata de utilizare a benzii de 5Ghz a fost de 58% fata de 42% a celei de 2,4GHz, indicand o crestere a adoptiei dispozitivelor care functioneaza in banda de 5GHz.
  • In prima zi de targ, printr-un singur punct de acces la retea au fost transmise 280 GB de date
  • Numarul de conexiuni la Internet realizate in prima zi de targ il depasise pe cel din 2013 inca inainte de ora 10 a.m., respectiv 22.126.

 

Date cheie:

 

  • Cisco a colaborat cu centrul expozitional Fira din Barcelona pentru a instala o retea Wi-Fi disponibila permanent pe o suprafata de 240.000 de metri patrati cat masoara Gran Via, centrul care gazduieste in fiecare an Mobile World Congress.
  • Prin intermediul solutiei Wi-Fi Cisco destinate furnizorilor de servicii, GSMA a oferit servicii Wi-Fi de mare viteza participantilor si expozantilor la Mobile World Congress, in toate cele opt spatii de expunere.
  • Rezultatele au demonstrat faptul ca reteua Wi-Fi poate reprezenta o solutie complementara pentru serviciile celulare in cele mai dificile conditii. Furnizarea de servicii Wi-Fi pentru un targ de amploarea Mobile World Congress impune planificare, monitorizare si management riguroase. Reteaua a fost astfel pregatita de Cisco si Fira cu cateva luni inainte pentru a sustine evenimentul de patru zile. Cisco a mai colaborat cu AT&T si Accuris Networks pentru a oferi optiuni multiple si foarte sigure de autentificare in reteaua Wi-Fi, cu o retea  Hotspot 2.0 de generatie viitoare care le-a permis participantilor sa transfere date in regim roaming la fel de sigur si rapid ca si in retelele celulare.

BUCURESTI, Romania, 18 martie 2014 – Cisco

As preciza ca in ciuda acestor pregatiri, nu la orice ora si nu oriunde la targ ai putut accesa optim reteaua WiFi, deci e loc de mai bine, vedem la anul.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.