Ericsson isi uneste fortele cu Coca-Cola, Solarkiosk si Tigo pentru a ajuta comunitati defavorizate


DSC00680Ericsson si The Coca-Cola Company au anuntat un nou proiect-pilot prin care vor dota EKOCENTER, o initiativa sociala menita sa ajute comunitatile defavorizate sa prospere, cu conexiuni mobile la Internet. Centrele EKOCENTER ajuta oamenii din comunitati izolate sa aiba acces la apa potabila, energie solara si comunicatii mobile, precum si la o serie de bunuri si servicii de baza. Proiectul se va desfasura cu ajutorul operatorului Tigo Rwanda si a startup-ului german Solarkiosk.

„EKOCENTER repreziDSC00678nta o initiativa sociala care isi propune sa ajute comunitatile izolate sa creasca si sa se dezvolte, dandu-le posibilitatea sa acceseze resurse noi. Noii parteneri din proiect aduc o serie noua de abilitati si experienta care completeaza ceea ce noi stiam deja si care aduc un plus de valoare pentru locuitorii comunitatilor pe care le vizam”, a declarat Beatriz Perez, Chief Sustainability Officer, The Coca-Cola Company. „Conectivitatea a devenit o parte vitala a oricarei comunitati si economii de succes. Suntem incantati de solutiile pe care Ericsson le aduce EKOCENTER-ului, solutii care vor conduce, fara indoiala, la schimbari pozitive importante.”

Elaine Weidman-Grunewald, Vice President Sustainability and Corporate Responsibility in cadrul Ericsson, a adaugat: „Solutiile de broadband mobil pot reprezenta raspunsul la multe dintre provocarile de astazi care impiedica dezvoltarea – de la saracie la lipsa electricitatii sau a accesului la apa potabila, de la discriminare financiara la inegalitati de gen. Un centru comunitar reprezinta o modalitate extraordinara de a le da mai multa putere femeilor, asigurand, de asemenea, accesul mai convenabil si simplu la servicii necesare pentru acea comunitate. Grupul de companii care s-au unit pentru a crea acest model de business sustenabil este foarte interesant, iar eu sunt convinsa ca, pentru a raspunde in mod corect problemelor asociate saraciei si sub-dezvoltarii zonelor rurale, vom avea nevoie de mai multa inovatie.”

Ekocenter (1)Tongai Maramba, CEO al Tigo Rwanda, a spus: „Suntem entuziasmati sa fim printre primii ce creeaza un ecosistem care poate schimba viata unor comunitati intregi. Prin EKOCENTER, cetatenii Rwandei ne vor putea folosi reteaua pentru a accesa servicii digitale diverse si a-si dezvolta abilitati noi.”

The Coca-Cola Company va lucra impreuna cu Solarkiosk pentru a lansa EKOCENTER in sase tari din Africa si Asia pana la finalul anului. Design-ul unic al centrului este gandit special pentru a raspunde nevoilor comunitatilor defavorizate.

Lars Kruckeberg, CTO Solarkiosk, a declarat: „Misiunea Solarkiosk este sa contribuie la dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor defavorizate din toata lumea. Spre exemplu, noi le punem la dispozitie o sursa fiabila de energie solara cu ajutorul carora ei pot realiza o serie de activitati pana atunci imposibile. Parteneriatul cu Coca-Cola si Ericsson ne va ajuta sa ne indeplinim misiunea cu succes.”

DSC00677EKOCENTER va fi administrat de antreprenoare locale si va functiona ca un centru comunitar in care oamenii se aduna si in care vor avea acces la servicii gratuite sau cu plata. Conexiunea la Internet va permite accesarea unei game mai largi de servicii educationale, de sanatate, comert mobil, informare si diverstiment.

Intr-o prima faza, Ericsson va implementa solutia Managed Rural Coverage (MRC) pentru a oferi servicii de Internet in EKOCENTER-ul din Rwanda. In acelasi timp, serviciul TV Anywhere va face posibil accesul la continut educational si medical, dar si la servicii de informare si divertisment. In plus, Ericsson va dota EKOCENTER cu solutia sa de M-commerce, ceea ce le va da oamenilor posibilitatea sa faca tranzactii financiare folosindu-si telefoanele mobile. In functie de succesul acestei implementari, Ericsson ia in considerare extinderea serviciilor oferite in mai multe site-uri EKOCENTER din lume.

Un centru EKOCENTER poate fi vizitat in standul Ericsson de la MWC din Barcelona.

4 martie 2015, Barcelona – Ericsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.