In 2015 tot mai multe afaceri e-commerce din Romania isi vor adapta prezenta web pentru tehnologiile mobile


Vlad Stanescu_CEO Mind Magnet               Magazinele online isi vor adapta designul si continutul din ce in ce mai mult pentru a integra partea de solutii mobile in strategia de dezvoltare, ceea ce va genera o crestere a calitatii afacerilor din zona de e-commerce. Ca o consecinta directa, website-urile comerciantilor online vor rula mai rapid si mai bine, cererea de servicii pe partea de programare pentru aceste tipuri de afaceri inregistrand o crestere semnificativa.

Acestea sunt doar cateva dintre concluziile specialistilor cu privire la evolutia pietei de e-commerce din Romania in 2015, o piata estimata la aproximativ 650 milioane de euro.

Piata de e-commerce din Romania creste de la an la an si odata cu ea si calitatea magazinelor online, dar si a serviciilor oferite de comercianti. Trendul acesta continua puternic si anul acesta. Explozia de mobile la nivel global isi va face din ce in ce mai simtita prezenta si in Romania, unde tot mai multe magazine online vor alege si varianta de mobile pentru website. Toate aceste evolutii se vor concretiza intr-o crestere puternica a cererii de servicii de programare, a declarat Vlad Stanescu, CEO Mind Magnet.

Trei sferturi dintre adultii din mediul urban cu acces la internet au smartphone

Conform studiului iVox, Impactul tehnologiei in vietile romanilor, realizat in 2015 la comanda Mind Magnet, dintre persoanele peste 18 ani care au acces la internet in mediul urban, peste 74% detin un smartphone ca telefon principal. 40% dintre respondenti declara ca in gospodaria lor exista doua telefoane smartphone, iar cei mai multi folosesc telefonul mobil in timp ce asculta muzica, se uita la televizor sau se afla la cumparaturi.

Utilizarea acestor telefoane inteligente, dar si a tabletelor este mai raspandita la tinerii pana in 35 de ani si in randul persoanelor cu educatie superioara. Pentru perioada urmatoare se estimeaza o crestere de 85% a numarului de utilizatori de smartphone, ceea ce conform specialistilor va genera o crestere a volumului total de vanzari online. Online, romanii cumpara cel mai mult decoratiuni de casa si mobila (28%), produse cosmetice (19%), imbracaminte si haine (19%), produse pentru sanatate si wellness (17%), dar si cadouri, jucarii sau jocuri (16%).

Solutii pentru e-commerce

Pe 28 februarie va avea loc la Bucuresti, primul eveniment Magento din Capitala.  Meet Magento Workshop, organizat de Mind Magnet, va prezenta publicului cele mai noi tendinte in materie de solutii tehnologice pentru piata de e-commerce din Romania.  Meet Magento Workshop este un eveniment sponsorizat de Rocket Web.

Marius Strajeru, unul dintre cei mai cunoscuti profesionisti din domeniu la nivel national si international, aflat pe primul loc in topul specialistilor Magento, pe Stackexchange, va fi prezent la Meet Magento Workshop si va vorbi celor prezenti atat despre solutii de design si implementare, cat si sfaturi pentru incepatori si avansati.  Pentru detalii si inregistrare, accesati http://ro.meet-magento.com/workshop/

Marius Strajeru are 31 de ani si a absolvit Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Are noua ani experienta in web development, dintre care sapte ani a lucrat pe solutii Magento. Printre cele mai mari proiecte ale sale se numara www.dedeman.ro, www.geekfun.ro si www.bambinoworld.co.uk, unul dintre cele mai mari magazine online pentru copii din Europa.

23 februarie 2015 – Mind Magnet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.