PGL formeaza una din cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume


Visual CSGO              PGL, divizia de sporturi electronice a ComputerGames.ro, anunta formarea CS:GO Championship Series (CCS) – una dintre cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume.

 

Sezonul de debut CCS va fi dotat cu premii in valoare totala de 110,000 USD, Marea Finala urmand sa se desfasoare, in cadrul DreamHack Bucharest 2015 (24 – 26 aprilie, Sala Polivalenta)

 

Timp de trei saptamani, CCS va aduna intr-un singur campionat cele mai bune opt echipe din lume, din care doar patru vor ajunge sa lupte la Bucuresti pentru titlul de Campioni, in cadrul festivalului digital DreamHack Bucharest (24-26 aprilie).

csgo-series-kick-off-season-infographic

Sase dintre echipe vor fi direct invitate, datorita performantelor internationale obtinute, ultimele doua locuri fiind rezervate pentru cele care vor trece de faza calificarilor online.

 

Structura CCS este formata din doua grupe a cate patru echipe. Cea mai buna echipa din fiecare grupa se va califica direct in finala de la DreamHack Bucharest 2015, in timp ce restul se vor reintalni in turneul Last Chance (Ultima Sansa) pentru a completa lista de patru finaliste.

Calificarile pentru participarea in CCS sunt programate pentru finalul lunii februarie, data de inceput a campionatului fiind stabilita pentru 6 martie 2015.

 

„Este un prilej bun de a repune brandul PGL in atentia internationala a competitiilor de inalt nivel al sporturilor electronice”, a declarat Silviu Stroie, directorul general Computer Games.

 

Distribuirea premiilor:

Faza grupelor – 17.000 USD

Turneul Last Chance – 8.000 USD

Finala Sezonului – 75.000 USD

 

De asemenea, cele 4 echipe care se vor califica in finala de la Bucuresti vor beneficia de un buget de calatorie de 2.500 de USD fiecare.

Bucuresti, 11 februarie – ComputerGames.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.