LG va prezenta noua platforma Smart TV, webOS 2.0, si televizorul ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot in cadrul CES 2015


LG webOS 2.0 04                In cadrul International CES 2015, care se va desfasura in perioada 6-9 ianuarie in Las Vegas, LG Electronics (LG) va prezenta o gama impresionanta de televizoare care dispun de noua platforma pentru televizoare smart, webOS 2.0. LG webOS 2.0 este special creat pentru a oferi utilizatorilor o experienta superioara prin imbunatatirea unor aspecte cheie ale generatiei actuale de televizoare smart. Mai mult, LG lucreaza in parteneriat cu funizori de continut, precum Amazon si Netflix, pentru a oferi utilizatorilor de televizoare LG o gama larga de optiuni in ceea ce priveste continutul 4K.

 

Avand ca deviza “Sa facem televizorul din nou simplu”, sistemul webOS pentru televizoare a fost initial realizat pentru a rezolva problema interfetelor prea complexe ale televizoarelor smart. Navigarea facila in cadrul intefetelor avansatelor sisteme TV din ziua de astazi este posibila datorita a 3 functii – Simple Connection, Simple Switching si Simple Discovery. Consumatorii au primit cu entuziasm eforturile de simplificare ale LG, dovada fiind vanzarile de televizoare smart cu webOS, care au depasit numarul de 1 milion de bucati vândute in primele doua luni de la introducerea pe piata in acest an si 5 milioane in primele 8 luni.

 

LG webOS 2.0_LG webOS 2.0 aduce simplitatea si confortul la un nou nivel, in ciuda faptului ca ofera mai multe optiuni de continut decât inainte. Timpul de pornire a fost redus cu pâna la 60%, iar accesarea continutului se face mai usor si mai rapid. Spre exemplu, la accesarea YouTube din Home Screen, utilizatorii vor putea observa o scadere a timpului de incarcare de pâna la 70%.

 

O alta functie noua a webOS 2.0 este My Channels, care le permite utilizatorilor sa adauge canalele lor favorite pe Launcher Bar pentru a fi mai usor accesibile. Quick Settings permite utilizatorilor sa ajusteze preferintele televizorului fara a intrerupe vizionarea programului, iar Input Picker permite ca dispozitivele conectate sa fie recunoscute instant pentru a fi folosite imediat.

 

Prin parteneriate cu cei mai importanti furnizori de continut, utilizatorii televizoarelor webOS pot accesa o colectie imensa de continut Ultra HD prin intermediul unor servicii precum Amazon sau Netflix. Televizoarele smart LG cu webOS au acces la continut de rezolutie 4K pe Netflix, printre care programe foarte apreciate, cum ar fi House of cards si Marco Polo. Continutul Ultra HD disponibil pe Amazon include filme precum After Earth, Elysium, The Amazing Spider Man 2 si The Da Vinci Code.

 

“Prin intermediul noilor functii introduse in cadrul webOS 2.0, experienta de utilizare generala a devenit mai simpla si mai intuitiva,” a declarat In-kyu Lee, vice presedinte senior si sef al diviziei de monitoare si televizoare din cadrul LG Electronics Home Entertainment Company. “Platforma webOS este un exemplu perfect al angajamentului nostru de a ne asuma pozitia de lider pe piata televizoarelor de noua generatie prin intermediul unei solutii Smart TV cu adevarat inovatoare.”

 

Vizitatorii standului LG din cadrul CES 2015 vor avea ocazia sa vada intreaga gama de produse LG TV cu webOS 2.0.

 

LG Quantumdot TVLG Electronics (LG) va prezenta un televizor ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot, parte din gama extinsa de televizoare, in cadrul International Consumer Electronics Show (CES) 2015, care va avea loc in Las Vegas in perioada 6-9 ianuarie. Televizorul ULTRA HD LG cu tehnologie Quantum Dot dispune de o paleta extinsa de culori si de o saturare a culorii imbunatatita fata de televizoarele LCD conventionale si va fi disponibil in 2015, alaturi de celelalte televizoare LG ULTRA HD si OLED.

 

Tehnologia LG Quantum Dot functioneaza prin utilizarea nanocristalelor care variaza ca marime de la 2 la 10 nanometri, fiecare punct emitand o alta culoare in functie de marime. Prin adaugarea unei pelicule de puncte Quantum Dot in fata luminii LCD, este imbunatatita rata de reproducere a culorilor si luminozitatea. Intrucat punctele de marimi nanometrice – destul de mici incat sa aiba proprietati mecanice cuantice – emit culori extraordinar de vii, tehnologia Quantum Dot permite imbunatatirea performantelor ecranelor ULTRA HD In-Plane Switching (IPS) LG. Rata de reproducere a culorilor specifica panourilor IPS LG, panouri care deja ofera acuratete ridicata a culorilor si unghiuri de vizualizare foarte largi, creste cu peste 30% in comparatie cu televizoarele LCD conventionale prin adaugarea peliculei Quantum Dot. Aceasta permite televizorului sa afiseze o gama de culori extrem de larga, ideala pentru continut 4K.

 

Mai mult, televizorul LG ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot mai utilizeaza si o tehnologie eco-friendly care nu contine cadmiu sau alte metale toxice. Acest lucru este posibil datorita parteneriatului LG cu Dow Chemical Company, primul producator pe scara larga din lume de Quantum Dots fara cadmiu.

“Tehnologia Quantum Dot aduce cel mai recent televizor LCD LG la un cu totul alt nivel de calitate a imaginii, datorita reproducerii vii a culorilor,” a declarat In-kyu Lee, vice presedinte senior si sef al diviziei de televizoare si monitoare din cadrul LG Electronics Home Entertainment Company. “Adaugarea televizorului ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot la gama de televizoare LG din 2015, alaturi de apreciatele televizoare OLED, ne ofera posibilitatea de a detine cea mai diversificata gama de televizoare din industrie.”

Vizitatorii standului LG din cadrul CES 2015 (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204), in perioada 6-9 ianuarie, vor avea oportunitatea de a vedea televizorul LG ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot.

Bucuresti, 22 decembrie 2014 – LG Electronics Romania

5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.