Ymens si NEC lanseaza un program pilot prin care ofera solutii din cloud dedicate institutiilor publice din Romania


gcloud          Ymens, primul broker de cloud din Romania, impreuna cu NEC Corporation, furnizor global de tehnologii IT si de comunicatii, anunta lansarea unui program pilot de G-Cloud dedicat administratiei publice din Romania. Institutiile publice sunt invitate sa se inscrie in program pana la data de 31 ianuarie 2015 si sa beneficieze gratuit, timp de trei luni, de o gama de solutii cloud adaptate nevoilor lor specifice. Ymens si NEC au in plan sa lanseze serviciile de G-Cloud la scara larga in prima parte a anului 2015.
Prin programul pilot, institutiile publice din Romania pot beneficia de o gama de solutii din cloud dedicate automatizarii proceselor de lucru pentru asistenta sociala, urbanism sau gestionarea si arhivarea documentelor, alaturi de aplicatii pentru video-conferinte si solutii de comunicare si colaborare.

Obiectivul principal al acestui program este sustinerea institutiilor publice locale in adoptia tehnologiei cloud, in scopul cresterii calitatii serviciilor publice furnizate cetatenilor, atat in mediul urban, cat si la nivel rural. Proiectul sprijina totodata maximizarea eficientei la nivelul institutiilor, optimizarea utilizarii resurselor, reducerea costurilor si imbunatatirea abilitatilor de atingere a obiectivelor de performanta.
Primele primarii din Romania si-au aratat deja interesul in vederea participarii in programul pilot, cu scopul de a oferi servicii online moderne si transpartente cetatenilor din judetele deservite.
“Cloud-ul inseamna astazi mai mult decat un concept la moda pentru autoritatile romanesti. Este pasul pe care acestea incep sa il faca pentru deveni mai eficiente si a utiliza mai bine resursele de care dispun. Obiectivul nostru este sa oferim din cloud solutiile de care are nevoie sectorul public romanesc. Tehnologia cloud simplifica semnificativ procesele din institutiile locale, ofera flexibilitate, creste productivitatea, totodata reducand birocratia. Cloud-ul sustine administratia publica in transformarea serviciilor sale traditionale in solutii noi, transparente si simplificate, pentru nevoile de zi cu zi ale cetatenilor”, a declarat Costin Matache, Director General Ymens.
In 2014, Ymens si NEC au devenit parteneri pentru a oferi solutii moderne de cloud guvernamental in Romania, imbinand expertiza vasta detinuta de Ymens in dezvoltarea de proiecte cloud si tehnologiile robuste si sigure oferite de NEC. Acest program pilot ofera astfel solutii IT moderne de care institutiile publice au nevoie pentru a creste productivitatea angajatilor si a adresa mai eficient necesitatile cetatenilor, reducand in acelasi timp costurile cu infrastructura si resursele IT necesare.
“Prin intermediul acestui proiect, ne dorim sa promovam utilizarea aplicatiilor ca si servicii in sectorul public si sa demonstram fezabilitatea modelului de operator de cloud in administratia publica. Folosind platforma NEC Cloud Brokerage Suite, deja validata la nivel global, suntem capabili sa furnizam aplicatii si sa integram intr-un ecosistem unic digital: administratia, mediul de afaceri si cetatenii. Facem o invitatie deschisa catre toate institutiile publice locale care doresc sa participe in pilot: sa testeze beneficiile utilizarii aplicatiilor ca si servicii in scopul eficientizarii actului administrativ, al optimizarii costurilor si imbunatatirii relatiei cu cetatenii”, a declarat Roxana Banica, Country Manager pentru Romania, NEC Eastern Europe.

4 Noiembrie, Bucuresti – Ymens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s