Droidcon Eastern Europe aduce 400 de dezvoltatori Android la Bucuresti, pe 10 octombrie


DROIDCON13_01                Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferinta regionala dedicata dezvoltatorilor Android, se deschide in intervalul 10 – 11 octombrie la Bucuresti si va reuni cei mai talentati dezvoltatori Android din regiune. Vor fi prezentate in premiera noutati si bune practici din diferite sectoare precum: Android Wear, Android TV, Realitatea Augmentata, Android Studio, Gaming, dar si subiecte sensibile, precum securitatea aplicatiilor mobile.

La editia de anul acesta sunt asteptati 400 de dezvoltatori din peste 10 tari, cu aproximativ 60% mai multi fata de anul trecut.

“Bucurestiul are potentialul de a deveni un hub tehnologic important, datorita prezentei a mii de developeri care programeaza in limbaje precum C++ sau Java si care pot sa faca trecerea deosbit de usor la Android sau iOS. Anul acesta vom vedea in premiera noi aplicatii din cele mai hot subiecte ale momentului, Android Wear si Realitatea Augmentata” a declarat Carmen Ciulacu, Managing Director al Mobile Publishing Group si co-fondator al Droidcon Eastern Europe.

DROIDCON 2014

In cadrul evenimentului, vor sustine prezentari de specialitate lideri renumiti din domeniu, printre care Alexandru Petrescu, developer in cadrul Facebook, care va detalia planurile de dezvoltare viitoare ale aplicatiei pentru Android si Paul Ardeleanu, expert in iOS, trainer si developer cu experienta.

DROIDCON13_02

Printre specialistii invitati sa-si impartaseasca experienta se numara:

  • Pietro F. Maggi, SW Consultant Technical Architect Europa si Africa, Motorola Solutions – arhitect tehnic cu o experienta de 15 ani in dezvoltare, de la MCU-uri de 8 biti pana la aplicatii web pentru HTML 5. A facut parte din echipa care a testat primele dispozitive Android Industrial Mobility, lansate de Motorola Solutions in 2011. In prezentarea sa va oferi sfaturi utile firmelor mari si organizatiilor publice pentru trecerea de la Industrial Mobility la noua generatie de sisteme de operare mobile si ahitecturi moderne.
  • Alexandru Petrescu, Software Engineering Lead in cadrul Facebook – lucreaza in prezent la imbunatatirea performantelor si eficientei traficului de date ale aplicatiei Facebook pentru Android. Inainte sa se alature Facebook, a fost co-fondatorul companiei Urban Pixels, un start-up din New York care a realizat aplicatia de cautare pentru media de streaming, Can i Stream It?
  • Marius Mailat, fondator si CTO al Apprise – fondator al comunitatii romanesti Android.ro, care reuneste peste 5.000 de membri, Marius este un trainer si speaker cu experienta. El a format peste 500 de dezvoltatori de pe patru continente. Printre clientii lui se numara Intel, Siemens, Real-Networks si Cisco.
  • Eduard Popovici, PhD seful laboratorului SAIM din cadrul facultatii ETTI de la UPB – in cadrul Laboratorului Servicii si aplicatii pentru Internet Mobil, alaturi de echipa sa, Eduard ii formeaza pe studentii facultatii ETTI in dezvoltatori de aplicatii mobile.
  • Dan Romescu, dezvoltator, antreprenor, co-fondator Droidcon – cu o experienta considerabila in dezvoltarea de aplicatii Android, Dan este unul dintre cei mai apreciati specialisti romani in domeniul tehnologiilor mobile in Germania.

Continuand initiativa inceputa anul trecut, in cadrul conferintei de anul acesta se va organiza din nou Barcamp. Aceasta este o sesiune dedicata in exclusivitate dezvoltatorilor care prezinta idei de rezolvare a unor probleme tehnice legate de aplicatiile de mare interes din Google Appstore. Sesiunea este organizata sub forma unei competitii, in cadrul careia dezvoltatorii celor mai ingenioase solutii prezentate vor fi premiati cu telefoane si tablete oferite de sponsorii evenimentului.

In premiera, in cadrul conferintei va fi amenajat YStartup, un spatiu special in cadrul caruia tinerii care au o idee sau un prototip de produs, le pot prezenta pe scena. Pe langa feedback si mentoring, daca o idee este destul de buna, poate primi chiar si finantare. Primele proiecte inscrise in initiativa YStartup au origini internationale, provenind din Germania si din Londra. Organizatorii vor selecta cele mai bune 15 proiecte de start-up pentru a fi prezentate public.

Conferintele Droidcon au debutat in 2008, la Berlin, ca o manifestare a comunitatii dezvoltatorilor de aplicatii pentru Android. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, devenind intr-un timp foarte scurt cea mai importanta conferinta a comunitatilor de dezvoltatori. Bucuresti a fost al patrulea oras care a gazduit Droidcon, in 2011, inaintea unor metropole ca Paris sau Moscova. Capitala a fost aleasa pentru gazduirea evenimentului regional datorita infrastructurii ideale pentru organizarea de conferinte de care beneficiaza, fiind si un oras accesibil dezvoltatorilor din Europa de Est (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Moldova).

„Eram pasionata de ideea de comunitate de developeri, anticipam explozia fantastica a aplicatiilor mobile si, in 2011, am reusit impreuna cu Dan Romescu, care este unul din cei 4 fondatori din Germania, sa organizam prima editie la Bucuresti”, a adaugat Carmen Ciulacu.

Conferinta va avea loc pe 10 – 11 octombrie la Jubilé The Ballroom, situat pe Strada Amiral Constantin Balescu, nr. 3 in Bucuresti. Droidcon Eastern Europe 2014 este deschis tuturor celor interesati sa participe. Biletele se pot achizitiona pana pe 10 octombrie inclusiv, de pe pagina evenimentului. Studentii beneficiaza de reduceri speciale.

Pentru inscrieri si mai multe informatii despre Droidcon Eastern Europe 2014 vizitati pagina http://ro.droidcon.com/2014/.

Update: Dau o invitatie celui care ma convinge intr-un coment la acest articol ca ar merita sa fie prezent la eveniment!

Pana pe 7 Octombrie 2014 astept comenturi, nu va fi tragere la sorti, cine ma convinge va primi invitatia.

 

Bucuresti, 29 septembrie 2014 – Droidcon Eastern Europe 2014

3 responses to “Droidcon Eastern Europe aduce 400 de dezvoltatori Android la Bucuresti, pe 10 octombrie

  1. Este conferinta special pentru mine, a aparut exact in momentul potrivit! 😀 Intamplarea face ca acum 2 luni sa incep un proiect de programare in Android si chiar mi-ar placea tare mult sa merg la o astfel de conferinta. Din pacate, programul meu pentru 10-11 Octombrie este foarte strans, fiind disponibil doar pe data de 10 Octombrie pana in ora 16:00-16:30, iar pe 11 Octombrie am de fotografiat o nunta 😀
    As aprecia mult o invitatie, doar daca nu este cineva mai pasionat ca mine care poate merge in ambele zile 🙂 Spor in toate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.