Vama Sub Lumini de Oscar: sectiunea fotografie


VSLO 2013 4          Structura cursurilor dedicate fotografiei din cadrul festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar 2014 (VSLO), desfasurat la Vama Veche in perioada 23-31 august, a fost definitivata, participantii putand alege din peste 15 subiecte, fiecare la fel de interesant.

Cursurile vor fi sustinute de profesionisti ai fotografiei, recunoscuti pe plan national si international, care vor prezenta atat principii teoretice, cat si latura practica a fotografiei, iar fiecare sesiune se va incheia cu analiza lucrarilor realizate de participanti. Cursurile sunt structurate in workshop-uri, seminarii si prezentari si vor avea loc in fiecare zi de festival. Printre workshop-urile desfasurate in cadrul VSLO se afla „Voyeur” sau despre propriul trup ca instrument de lucru, exprimare si mijloc de comunicare sustinut de Cristian Crisbasan, „Real people, real fashion” sustinut de Bogdan Nastase, „Fotografie de noapte” sustinut de Cosmin Somesan, „Macrofotografia” in care Catalin Savulescu va prezenta atentia pentru detalii si abordarea tehnica specifica unor astfel de fotografii. De asemenea, Nicolae Cosniceru va prezenta lumea publicitatii in „Fotografia de masini”, in timp ce Mihai Stetcu va sustine workshop-ul dedicat „Fotografiei de actiune”. Un alt curs foarte asteptat de catre participanti este cel de ”Editare si prelucrare a imaginii” sustinut de Luca Achim.

VSLO 2013 2Editia din 2014 aduce in Vama Veche importanti fotografi internationali precum Olav Urdahl (Norvegia) care va convinge ca o fotografie face cat 1000 de cuvinte in workshop-ul „Fotojurnalism”, Michail Moscholios (Grecia) care va prezenta principiile fotografiei artistice, Ahmad Kavousian (Portugalia), unul dintre putinii fotografi care a documentat in imagini revolutia iraniana din 1979, sustine cursul „Fotografie sociala si documentara”, Angel Penchev (Bulgaria), specializat in fotografia comerciala, va prezenta „Fotografia de bijuterii” si Marek Czarnecki (Polonia), multiplu castigator al premiilor British Institute of Professional Photography, care va sustine workshop-ul „Fotografie panoramica”.

Pe langa workshop-uri, participantii la festival vor putea lua parte si la seminariile: Fotografie de nunta (Marian Sterea), Negociere si vanzare (Nicolae Cosniceru), O vara alaturi de prigorii (Doina Russu), Cum sa iti protejezi fotografiile si drepturile (Radu Bozocea), Dreptul la exceptie (Cristian Crisbasan), Cele 7 pacate ale fotografului (Cristina Costieanu), Little wind stories (Octavian Balea), Construirea comunitatii prin fotografie (Levi Shand), Cum sa organizezi (prima) expozitie fotografica (Ahmad Kavousian), Coins (Angel Penchev) si Proiect arheologic (Marek Czarnecki).

VSLO 2013 5

De asemenea, in fiecare zi vor avea loc vernisaje de fotografie, printre artistii prezenti numarandu-se Mihai Stetcu, Delia Herman, Octavian Balea, Olav Urdahl, Raluca Barsan, Ahmad Kavousian, Alexandra Crisbasan, Nicolae Cosniceru, Angel Penchev, Cristiana Apostol si un fotograf debutant selectat de organizatorii festivalului in cadrul unui concurs public.

Participarea la toate cursurile este gratuita iar inscrierile se pot face pana in data de 20 august. Conditiile de participare si formularele de inscriere sunt disponibile pe www.vslo.ro.

Festivalul de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar aduce in prim plan manifestari din sfera fotografiei, filmului si picturii, teatrului si concerte live, oferind pasionatilor posibilitatea de a viziona expozitii, vernisaje si proiectii de filme in premiera si de a participa la seminarii si cursuri de specializare.

Vama sub lumini de Oscar 2014, editia a V-a, sectiunea fotografie este un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Sectiunea de fotografie este sustinuta de Nikon.

Bucuresti, 7 august, 2014 Vama Sub Lumini de Oscar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.